20% по-малко пари за земеделие са предвидени тази година

Бизнесът обмисля призив да се залага на български продукти
1 мар 2016 12:30,
7
20% по-малко пари за земеделие са предвидени тази година
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвестиционните проекти, които се подават за земеделие са четири пъти повече отколкото има възможност да бъдат финансирани. Това заяви в ефира на Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria председателят на Българската асоциация на земеделските производители Ивайло Тодоров.

Той говори за проблемите в земеделието, като посочи, че липсата на адекватно държавно финансиране е най-голямото препятствие пред развитието на сектора.

"С 20% по-малко са средствата за земеделие по настоящата програма за развитие на селските райони спрямо предходната.

Обмисляхме да излезем с призив към българските граждани да не купуват гръцки земеделски продукти, коментира бизнесменът блокадата на гръцките фермери на южната граница.

"Недопустимо е да се прехвърля вътрешно национален проблем върху група държави и да се нанасят щети на съседните страни", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ssА да разликата между нашия бизнес и шивашкия цех е че не ядеш парцали мойто момче :D като си нямаш хабер от земеделски бизнес моля не коментирай :D
6
0
 
1
 
! Отговори
Земеделец преди 8 години
До ssБрее добре че ме светна колко са ми разходите и приходите ,ами като е толкова печелившо хвани се ти ,а сега да те поправя 500 кг среден добив прав си но не навсякъде 30 ст цена си прав субсидиите са 30 лв не 70 рентата е 50 лв на дка а разхода ти е м/у 120 -130 лв на дка пшеница и къде са тези 150 лв на декар печалба хаха
5
1
 
9
 
! Отговори
ss преди 8 години
адекватно държавно финансиране .... АЛоууу станахте нагли ! ква е разликата между вас и другите фирми ? защо вас трябва да ви финансират а примерно шивашките цехове не? от декар се вадят от 400 до 700 кила пшеница 500 да кажем ! 500 по 30ст на кило е 150лв от декар. 70-90лв са ви еврофондовете стават по 250лв от декар. 100лв дали има не декар за оране сеидба торене и т.н. и 150лв печалба от декар. ако стане 100лв няма да можеш си вземеш новата с класа в брой и за тва ревете ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Брадвата преди 8 години
"Белиuса" произведено в Полша от най-качественото българско, забележете, мляко.. какво по дяволите е това?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но затова пък са предвидени 20% повече за милиционерите.
2
0
 
13
 
! Отговори
8 преди 8 години
И какви по-точно български продукти?!СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,МАСЛО,НАПРАВЕНИ ОТ ПАЛМОВО ОЛИО?!КОЛБАСИ-ОТ РОГА И КОПИТА?!ВНОСНО МЕСО ОТ ДЖИБУТИЯ,КОЕТО Е ПО-СТАРО ОТ МЕН?!МЛЯКО,НАПРАВЕНО ОТ СУХО МЛЯКО ?!
1
0
 
12
 
! Отговори
zeus преди 8 години
А българските продукти по магазините къде са?