Обезкървяване: 5 хиляди емигрират всеки месец от България

Емиграцията е проблем, когато от свобода се превърне в единствен изход
Обновена: 28 юни 2017 18:04 | 28 юни 2017 18:00, Екип на Bloomberg
268
Обезкървяване: 5 хиляди емигрират всеки месец от България
Снимка: flickr

Емиграцията се превръща в проблем със сериозни социални и икономически аспекти тогава, когато от опция и въпрос на избор, се превръща в задължение, в единствен изход в търсене на по-добри условия за живот. Това каза проф. Искра Белева от БАН  пред Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Според прогнозата на Икономическия и социален съвет на ООН населението на България до 2020 година населението ще бъде под 7 млн., до 2040 ще бъде под 6 млн., а 2060 вече ще бъдем под 5 млн. души".​

"Сметките показват годишен отлив от около 60 хил. човека, което е около 5 хил. месечно и това никак не е малко", пресметна тя.

България се нуждае от иновативни политики и решения за борба с намаляването на работната сила, защото на фона на намаляващите трудови ресурси 1 млн. стои извън пазара на труда, допълни тя.

Може ли да се твърди, че завръщането на български емигранти от чужбина е тенденция? Кои са работещите методи за връщане на емигранти от България и спиране на емиграционната вълна? Какви са порочните кръгове в които се върти българската политика спрямо емиграцията? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакБлядд долнаааа, кой ви направи хора бе?!??!?!Още щяхте да ч0кате мечки ако не бяхме ние.
105
4
 
52
 
! Отговори
Oo, да! преди 6 години
Аз също се подготвям и се надявам до края на годината да съм се изчесал със семейството си от царството на банкянския селянин! Мисля, че достатъчно търпях и се надявах.. всичкото ми свърши вече, и търпението и надеждите и усилията, а и живота си тече и годините минават. Няма светлина в тунела - нито в този на Витиня, нито в този на България. А вече света е малък - хващаш Райъна за 20Е и след няколко часа си в "белия" свят. А там ценят трудолюбивите, образованите и порядъчните бели хора.
104
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-далече от Банкя, толкова по-близко до цивилизацията.
103
34
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 6 години
Какво удоволствие е да гледаш как пркаженото българско племе се скапва все повече.Потъва в упадък, злоба, омраза, демографска катастрофа, престъпност...Мразя ви и не го крия.СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ.
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, като слушата чалга и Слави Трифонов ще бягате по света.
101
8
 
6
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Но тук остават образованите и работливите !!! Венсеремос !!!
100
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите бягат, защото ги гонят. Всеки търси място под слънцето. Ще го открият ли. Дай, боже. Късмет на всички, които държавата е прогонила от Родината
99
10
 
9
 
! Отговори
PD преди 6 години
А може би, това е начина, да останат другия сорт хора. Тези дето земята ще рият, но ще намеят воля, да оправят нещата. Тези дето искат бързо лек живот, нека си блъскат главата другаде, докато решат, какво точно има стойност за тях.А тези, дето оставаме, да запретнем ръкави, за да върнем нещата там където им е мястото. Чиста и свята република. Всеки ден, на всяка крачка, чистота и достойнство. Стига безмислени реверанси към глупоста, тарикатлъка, измамата и непочтенноста. И не с приказки братя.
98
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До usaНе е въпрос дали сме толрантни или не.Можем да сме каквито си искаме.Проблемът ни е, че ИЗЧЕЗВАМЕ. Не можете ли да разберете?!?!Стига сме се правили на "снежанки" и бели хора, защото не сме.Ние сме един мрсен и умиращ народ,за когото бежанците са СПАСЕНИЕ.И ако не го разбереем по лесния, ще го разберем по трудния начин.
97
0
 
31
 
! Отговори
до109 преди 6 години
Някои бягат от беззаконието, олигархията, безспереспективност в далечно бъдеще, корупция и т.н, не от ниско заплащане
96
1
 
4
 
! Отговори
ЗА 110 преди 6 години
До АнонименВАС ПЪК ЩЕ ВИ ИЗКОЛЯТ АЯТОЛАСИТЕ
95
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Унизен от ГРАБ лекарПред "демографски чиста смърт" на нацията,предпочитам села, градове и училища, пълни с деца,пък били те българчета, сирийчета, афганчета...В крайна сметка в жилите ни тече повече ориенталска, отколкото "бяла" кръв,следствие на 1300 годишното ни смесване с всевъзможни етноси.Особено петте века османско иго.
94
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да ви изколят турчулята, всичките.Трябваше!Имаха пет века, защо ви пожалиха? Турски глупци.
93
0
 
42
 
! Отговори
нормално е преди 6 години
Ами ще бягат хората ,няма да робуват за 400 лв. заплата !Вие кво си помислихте ,че като им промивате мозъците с разни патриотични идеи и те хоп ще лапнат въдицата и ще останат да робуват на родината за 400 лв. заплата ! Няма да стане ! Първо моят интерес ,после патриотизма и интереса на родината !
92
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
да не говорим за ,, мъртвите души" дето се вкл.за статистиката и изборите при преброяване на населението
91
0
 
17
 
! Отговори
Унизен от ГРАБ лекар преди 6 години
Нищо, нали внасяме бежанци, празно няма да остане.
90
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Което върши работа при хората, не върши при говедата. Взехме разни неща от Запада, опитахме се да ги приложим у нас, но просто не отчетохме факта, че нашият народ не е като европейските. Българите са криви хора, егоистични, мързеливи, нискокултурни, вечно гледат да правят напук. Това, което при нормалните народи върши добра работа, просто няма начин да се получи в България.
89
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
От 96г се раждат средно 65х.деца, част от които в чужбина. От завършващите гимназисти, половината и те заминават, като прибавим и емигриралите за постоянно , смъртност та и положението в близките 5г.ще е още по зле
88
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали това е целта да се обезлюди тази територия, не мога да кажа че е държава, за да дойдат новите господари.НПО в България си свършиха перфектно работата, прочистват териториите и прогонват Българите, назначават се подходящите правителства. И резултата е налице, ако не премахнем ГЕРБ и НПО, с нас е свършено.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая ще емигрирам в Сибир да направя да избия всички САЩ, Лондон , Берлин , Париж.. заедно всички предатели..