Здравните и имотните застраховки набират скорост

Жени Ангелова пред Bloomberg TV Bulgaria
9 фев 2018 14:37, Екип на Bloomberg
15
Здравните и имотните застраховки набират скорост
Снимка: Pixabay

Най-масовите застраховки в България са автомобилните, което не е изненада и е тенденция през последните години. Основно перо е застраховката „Гражданска отговорност“ заради задължителния й характер, както и застраховките „Каско“. Застрахователната култура на българина е приоритетно насочена към обръщане на внимание на автомобила си, но ръст вече за забелязва и в други сфери.

Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Жени Ангелова директор „Бизнес развитие“ в „Брокер Инс“.

През миналата година, отбеляза Ангелова, прави впечатление ръстът при имущественото застраховане. Една от причините за това са благоприятните условия за взимане на ипотечен кредит, но също така и това, че хората все повече обръщат внимание на недвижимото си имущество в светлината на честите природни бедствия през последните години.

Ръст бележат и застраховките „Живот“, като причина за това донякъде са ниските проценти по депозитите в банките, както и това, че като цяло не сме запознати с по-алтернативни форми на инвестиции, което прави подобен вид полица добре приета като инструмент за създаване на сигурност.

Ръст има и в здравните застраховки, като тук преобладават тези, правени от компании за техните служители, като това все повече се превръща в инструмент за задържане на кадри. Покачване има и в бизнес застраховките.

Какви застраховки сключваме най-често?

Повече можете да видите във видеото.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Ганев преди 11 месеца
Застраховане - това е едно безмислие. НАй-големия враг на едно общество е това.
Интересно какво ли ще се случи ако отпадне т. нар. "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ГРАЖДАСКА ОТГОВОРНОСТ" - тогава НИКОЙ НЯМА ДА ПЛАЩА НЕЧИИ ПАРИ ЗА НЕЧИИ ДЖОБОВЕ.
Решение има но - това се решава с условия поставени от избирателя и БЮЛЕТИНАТА.
До сега ГЕРБ НИЩО НЕ НАПРАВИ и за това - внимавайте !!!!
С думи простички това е едно УЗАКОНЕНО КРАДЕНЕ НА ПАРИ. Наглостта им дори няма граници- има и създадено такова училище за крадене на пари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Били сме застраховани в Германия и в България,разликата е огромна.В Германия всичко е било точно,не сме имали никакви проблеми,а в България сумата никога не покрива дори и една десета от щетите,всички са измамници и препоръчвам на хората да не се застраховат в България.Определят и кратък неколкодневен срок,през който се крият,ако някой има да взема нещо от тях,пълна порнография.
В края на краиищата защо им плащаме данъци,след като не могат да се справят с бедствени и други ситуации?
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За гражданската - яснио, задължителна е по закон. За имотните застраховки - всеки ипотечен заем върви с такава застраховка, тоест и те задължителни. Здравната - също за много хора е задължителна. Примерно чужденци пребиваващи в страната. Та затова е ръста. Не че някой доброволно ще си хвърли парите на вятъра. Пардон в ненаситните гуши на застрахователите имах предвид.
11
1
 
8
 
! Отговори
zeus преди 11 месеца
До Пича из сьело
Остави ламарините, аз ти говоря за наранени или убити хора. Най-отдолу на полицата пише еди колко си милиона, а застрахователите гледат да не платят нищо, чак в съда ги карат да дадат по няколко десетки хиляди.
10
11
 
2
 
! Отговори
Пича из сьело преди 11 месеца
До zeus

По ГО обезщетенията са ниски, щото и цената е ниска. Като стане 600-800 лв. тогава и обезщетенията ще станат адекватни. за толкова пари, толкова обезщетения. По Каско изплащат адекватно щетите, но там цената е друга.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДрОгаре брокери - имотите ли разпродадохте, че почнахте и със застраховките?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДрОгаре брокери - имотите ли разпродадохте, че почнахте и със застраховките?
7
3
 
5
 
! Отговори
Машина за хитове преди 11 месеца
До Анонимен 6

За счупен крак ще ти изплатят 100 000 евро, ако преди това си им дал 101 000 евро. Иначе ще ти дадат най- много 20 000 при това, ако счупването е много лошо и има усложнения. Струва ми се, че не си чел внимателно условията по застраховката, която си сключил. Отдели 2-3 часа, прочети ги много внимателно и после си помисли, дали е имало смисъл от глупавия ти коментар. Щото тарикатлъците, особено в областта на затраховането са измислени точно в "белите държави", а не на Балканите.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А имате ли такава застраховка при която се застрахова всяка част от тялото? Щото аз съм си направил такава тук в бялата държава и ако си счупя крак ще ми изплатят 100 000 евро за този крайник! Или вашите са само за умрели? Тарикатчета сте вие!
5
12
 
3
 
! Отговори
No name преди 11 месеца
Абсолютно некомпетентни коментари под статията! Здравното застраховане е напълно задължително, предвид нивото на здравната помощ в България. А колкото до това какви обезщетения се получават, зависи какви покрития по застраховката са били договорени и в коя компания. Не говорете празни приказки, а четете и се информирайте. На запад хората не излизат от тях, ако нямат застраховки на всичко, за което се сетиш. Трябва да си променим начина на мислене и да мислим превантивно за бъдещето.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може ли някой да каже наистина ли е сигулен че това не са хвърлени пари с цел пране на пари ?
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е как гражданската на колите няма да е най-масова, като е задължителна. А здравните и имотните набирали скорост, затова сутринта гледам как целия квартал тичат, краката ще си счупят да си застраховат здравето и имота. Това си е реклама за балъци.
2
1
 
15
 
! Отговори
zeus преди 11 месеца
За какво са ви тези застраховки, като всички застрахователи са мyтpи? Някой да е чул да са изплатили доброволно нормална сума по ГО при наранен или убит човек, винаги се стига до съд. Миналото лято келеша си счупи ръката, имаше застраховка, дадоха 70 лева, то не мога да си платя бензина, дето съм обикалял по болници и после да събера 10 документа за застрахователя.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интересна снимка към публикацията. Но нещо е размазана и не мога да разбера Фидосова ли е, или Пеевски.