Еколозите са на път да доубият индустрията в Европа

Едва 10% от вредните емисии в света са от бизнеса на континента
29 май 2019 15:25, Екип на Bloomberg
66
Еколозите са на път да доубият индустрията в Европа
Снимка: Pixabay

Новият формат на Европейския парламент (ЕП) има трудната задача да намери баланса между икономиката на Европейския съюз (ЕС) и еколозите на „стария континет“, за да може индустрията да не бяга извън пределите на континента, смята председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Увеличеното влияние на „зелените“ партии в Европейския парламент (ЕП) несъмнено ще застраши бизнеса. Проблемите с екологията трябва да се решават на глобално равнище, а не като се убива европейската индустрия. Европа генерира 10% от парниковите газове и има най-амбициозни планове за тяхното намаляване. В глобален план това няма да промени особено околната среда, но със сигурност ще доубие индустрията“, казва Велев.

Планът „Индустрия 2030“ предвижда известен баланс между двете звена, но е любопитно как в действителност ще бъде приложен с оглед провалените инициативи от миналото, смята още Васил Велев.

Цялото интервю по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
12
 
! Отговори
Живота ви преди 4 години
мина в бъдеще време бе. Все проповядвате как туй ще умре, онуй ще се разтури, народът щял да се събуди. Последните ще бъдат първи, а? Да, ама не. Светът си върви напред и не обръща внимание на неудачници.Пробвайте да запретнете ръкави. Може и да потръгат нещата.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българския индустриален капиталИ такъв ли има? Ще да е от продадени фабрики построени по време на комунизма.
31
3
 
7
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Хората са неинформирани, но им се втълпява, че са много информирани и това води до изблиците, така типични за либералите в САЩ и зелените неграмотници в Европа. Със замърсяването няма оправия, както и с прекомерното използване на природни ресурси (дърво, риболов и т.н.). Поради прекомерна консумация и тромава и неефективна регулация, ресурсите ще намаляват все повече, а нивото на отровени подпочвени води ще расте. Докато обществото величае помпозния разкош, нещата ще отиват на към по-зле.
30
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Индустрията в Европа - е на път да умре ... иле да се премести в страни като Китай.Зелените хашишини писали под мен - ще го разберат , когато не само на чесъна открият етикет Made in China.Засега от европейските страни - само Германия успява да се държи... но и тя е на път да загуби.И да не бъда голословен Годишен Износ - средно на жител Германия - 19 000 ?САЩ - 6 000 ?Китай - 2 000 ?Зелените - са едни от гробокопачите на Европа!
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименцената на енергията произвеждана от АЕЦ е в пъти по-евтинаи се изкупува и изнася от фирмата на жената на другаря Кадиев. Затова ползваме скъпата енергия на "американските" ТЕЦ-ове, които са собственост на руснаци.
28
0
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Да опазваш екологията е едно нещо, да спасяваш климата от промяна е нещо като да се опиташ да спреш времето. Климата е бил и ще бъде динамичен. От парниковите емисии които се опитват да спрат, както посочват и по-долу, ние причиняваме няма и 1%. Този данък дето вече всички плащаме за въглеродни емисии си е чист данък въздух, понеже всичко живо го издиша, а дърветата го обръщат в кислород. Изхода е повече дървета, на местата където има соларни панели, по малко застрояване и оптимизация.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призовавам еколозите да спрат да използват всички индустриални блага.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелените да се върнат в средновековието, ако искат, но да спрат да тормозят останалите.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп би шута на зелените сектанти и познайте какъв беше ефекта? Да точно така, рекордно ниска безработица, рекорден икономически растеж, всеобщо възраждане и просперитет, връщане на американската мечта, въобще само лоши неща според хипи-либерастите.
24
7
 
6
 
! Отговори
Да доубие? преди 4 години
Не съм разбрал, че индустрията в Европа е тръгнала да умира, че, видиш ли някой щял да я доубива. Там, където съм, индустрията никога не е била по-добре.Но айде, *** обича да му казват, че на другите им е зле. Той само така може да се изравни с тях. Ако те спрат да се развиват за около 200 години.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според еко сектата, пътя е само един, изнасяма се на село, там земеделие от първобитната ера, без машини, без изкуствени торове и пестициди, каквото излезе това е, ако нищо не стане, умираме от глад, но пък така ще освободим място за зайчетата, тревичките и пеперудките, което си е велика зелена победа.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атомната енергия зелен неграмотнико е най-евтината ел. енергия, това е най-ефективня метод за задоволяване на голямо потребление.Извинил съм се за коментара, не разбрах при първия прочит какво има в предвид коментиращия.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соларните панели, наред с другите си проблеми, трябва да се подменят на 20-30 години. Да се мисли за бягство от АЕЦ енергията е абсолютна глупост, справка - немските цени за ток. Но времето ще покаже на зелените ***, че да се бориш за опазването на околната среда означава да се бориш със системата, защото капитализма в сегашната си форма трови всичко живо, само и само за да се запази статуквото.
20
1
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
И като убием евроиндустрията, къде ще работят хората, от къде ще идват пари за субсидии на зелените НПО-та? Или ти си заклет привърженик на Мао и зелените, пардон червените кхемири, да си спретнем една културна революция, да вземем по една мотика и да се изнесем на село, а там приросъобразна мизерия и живот на ръба на оцеляването - прекрасна алтернатива, страхотна идея, има ли против?
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелените не предлагат решения на проблема, а искат да направят живота толкова скъп, че да е невъзможно да се преживява това им е решението да намалят населението. Климатични промени винаги е имало и ще има и зелените не могат да го променят колкотои да се пънат. Иначе най-големите екоактивисти пътуват с чатни самолети, но искат вие да не можете да притежавате автомобил, те живеят в имения, а искат вас в 50 кв. кутийка.
18
4
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Атомната енергия зелен неграмотнико е най-евтината ел. енергия, това е най-ефективня метод за задоволяване на голямо потребление. Ако ще да монтираш фотоволтации на цялата територия на ЕС, те няма да задоволят потреблението ни на ел. енергия - вечер фотоволтаиците колко енергия произвеждат сектанте?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опааа, извинявам се за коментара по-доло, разбира се, че цената на енергията произвеждана от АЕЦ е в пъти по-евтина от утопичните динамота на зелените посредственици.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"в която в пъти по-ниската цена на ел. енергията произвеждана от АЕЦ"Абе вие на кой свят живеете се питам???
15
5
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Васил Велев се из*** на метеното, както обикновено.
14
2
 
20
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Работни места осигурява икономиката, обаче не твоята въображаема хипи икономика в която миньорите от днес за утре започват да произвеждат и монтират слънчеви панели, а онази истинската която съществува в условията жестока конкуренция, където се гони ефективност, в която в пъти по-ниската цена на ел. енергията произвеждана от АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ и т.н., са от решеващо значение!

Спонсорирани публикации