Еколозите са на път да доубият индустрията в Европа

Едва 10% от вредните емисии в света са от бизнеса на континента
29 май 2019 15:25, Екип на Bloomberg
66
Еколозите са на път да доубият индустрията в Европа
Снимка: Pixabay

Новият формат на Европейския парламент (ЕП) има трудната задача да намери баланса между икономиката на Европейския съюз (ЕС) и еколозите на „стария континет“, за да може индустрията да не бяга извън пределите на континента, смята председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Увеличеното влияние на „зелените“ партии в Европейския парламент (ЕП) несъмнено ще застраши бизнеса. Проблемите с екологията трябва да се решават на глобално равнище, а не като се убива европейската индустрия. Европа генерира 10% от парниковите газове и има най-амбициозни планове за тяхното намаляване. В глобален план това няма да промени особено околната среда, но със сигурност ще доубие индустрията“, казва Велев.

Планът „Индустрия 2030“ предвижда известен баланс между двете звена, но е любопитно как в действителност ще бъде приложен с оглед провалените инициативи от миналото, смята още Васил Велев.

Цялото интервю по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индустрията отдавна отрови планетата късно е за каквото и да било. От 60-те години на 20-ти век до ден днешен колко години са. Над 50 години се бълват отрови в атмосферата.
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой го е казал, председател на Индустриалния капитал, едва ли има нужда да се коментира много, тия от Индустр, капитал колкото и да им дадеш да унищожават за да строят и мърсят пак ще им е малко... накрая като стане всичко като марсиански пейзаж, те ще си се изнесат по някой запазени места , другите да се оправят, ИКапитал си е направил парите, к'во го интересува...
11
0
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Г-н зелен талибан били обяснил как се убива климата?
10
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 5 преди 4 години
Браво за коментара!
9
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност възобновяемите енерго източници създават нови работни места. Вместо да копаеш въглища в мина, произвеждаш или монтираш слънчеви панели. Коя работа предпочиташ?
8
4
 
7
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
Е ми принудете Китай ама тва не става като им кучувате хуйвейя!Искат се санкции както Тръмповите а не Макарон да продължава да купува ***.Вей
7
1
 
25
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Така наречените "зелени" в Германия се превръщат бързо в немски аналог на българското ДПС . Партия която се "бори" против екстрадацията на афганистанци и други арабски и африкански шебеци с коран под мишницата.А статията има вярно и рационално зърно!Стотици хиляди работни места на европейците - ще бъдат "изнесени" в страни като Индия , Виетнам , и Бангладеш - в които на никого не му дрeме за екология ... и борбата за хляба е по-важна!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, отново Васил Велев. Тоя има мания за величие и не пропуска да направи медийна изява.Иначе по темата, еко защитниците са прави, че замърсяването трябва да се намали. Но не само в Европа, Китай, Индия и САЩ са сред най-големите замърсители. Прилагането на мерки само на един континент няма да реши проблема. Това, което мен ме дразни при еко защитниците е, че искат намаляване на замърсяването, но нито предлагат мерки, нито алтернативи. Просто излизат с едни числа и крещят.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така наречените еколози, които са по-скоро секта, отколкото партия, не са последния пирон в ковчега на Европа, за тях икономическата разруха е цел 1, те вечят за първобитен хипи-строй. Първо бяха феминистките, те разгромиха демографски Европа, обезкървиха в пъти повече от ПСВ и ВСВ взети заедно и се принудихме да приемаме *** от Африка и Близкия изток, сега имаме втора вълна деградация гейове, вегани, зелени талибани и т.н., които проповядват посредственост, мързел, простотия и нисък морал.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как си сметнаха тези 10%? По малко от 1% от вредните емисии са от човешка дейност.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нека индустрията играе още по свирката на разни зелени *** и после да се чуди защо загива.Най-големите замърсители САЩ и Китай си ни тровят без да им пука за европейските стандарти и икономиката им цъфти.Те ядат,всички плащаме.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индустрията е на пътя за да доубие климата.
1
2
 
17
 
! Отговори
Коректор преди 4 години
За първи път някой в днес.бг е написал думата "на път" правилно! След повече от 10 години забележки!Уау! Браво!

Спонсорирани публикации