Как пандемията променя работата на преводаческите агенции?

Вече всичко се случва онлайн
Как пандемията променя работата на преводаческите агенции?
Колкото и да желаем да се върнем към начина, който наричахме нормален преди пандемията от коронавирус, дълбоки промени се случват навсякъде. Този път по-бързо от очакваното дори и в България.
 
Как пандемията COVID-19 промени живота ни
 
За няколко месеца, притиснати между домашната изолация и заплахата от зараза, милиарди хора по света формираха нови навици. Изследвания показват, че промените ще са трайни. Това се забелязва и с просто око. Знаем го от собственото си ежедневие, но го доказват и изследвания, публикувани от световни информационни лидери като Блумбърг и Ройтерс.  84% от американците смятат, че животът се променя завинаги, 74% са в Европа и 71% в Азия.
 
На общия фон на загубата на работни места се оказа, че Amazon – най-големият онлайн търговец – има нужда от стотици хиляди нови служители по време на бума на епидемията.
 
 Промените се изразяват в предпочитане на: 
 
· онлайн пазаруването пред покупките от магазините;
 
· пазаруването от кварталните магазинчета вместо от големите вериги и моловете;
 
· бизнес и лични срещи през Zoom и FaceApp, вместо да си ходим в офиса;
 
· Netflix пред претъпканите киносалони и концертни зали и т. н, и т. н.
 
Вече всичко се случва онлайн
 
В това число – работа, обучения, семинари, консултации, преводи и легализация... Институциите в редица страни вече приемат сканирани официални документи, преводи на официална бланка с подпис и печат от преводаческа агенция. При това практиката се разраства много бързо с цел избягване на физически контакт и ограничаване на риска от зараза. Дори в България засега тази тенденция да е слаба при държавните и обществени институции, промени се очакват и тук.
 
Тенденцията за бърза дигитализация във всички области на живота се затвърждава както в глобален, така и в локален план. Тя осигурява:
 
· грижа за здравето и ограничаване на пандемията от COVID-19;
 
. бързина и удобство при всяка активност;
 
· икономии на време и ресурси;
 
· по-чист въздух и околна среда и др.
 
Водещите преводаческите агенции също се променят и дигитализират бързо
 
Въпреки ограниченията животът си тече. Бизнесът продължава. Договори, счетоводни отчети, продуктови каталози, фирмени сайтове имат нужда от превод, особено в светлината на бума на продажбите онлайн.
 
Специализирани онлайн преводи и терминологични речници
 
Независимо от сложната ситуация и многото неизвестни, бизнесите търсят своите пътища за развитие. Мнозинството фирми проучват възможностите за нови продукти, нови партньори и нови пазари. Налага се осигуряването на прецизни специализирани преводи. Можете да ги поръчате и получите изцяло през интернет.
 
Ако за пръв път ще подготвяте техническа документация на чужд език, може и да не сте се сблъсквали с проблема за адекватното предаване на характерната за компанията ви терминология. Но той съществува и за да получавате качествени преводи с еднозначна употреба на термините всеки път, ще е необходимо да партнирате на преводаческата агенция за изработването на така наречените терминологични речници.
 
Освен употребата на терминологичните речници, системите за контрол върху преводите също многократно проверяват еднаквото превеждане на термините и еднаквите фрази. Това, от една страна, гарантира високото качество на текста, от друга – води до поевтиняване на последващите преводи и ускоряването на процеса.
 
Може би ви предстои пътуване, работа или обучение в чужбина. Подобни стъпки изискват подготовка, превод и легализация на документи. Можете да подготвите преводите онлайн – без допълнително ангажиране с пътувания, без излишни разходи.
 
Достатъчно е да изпратите по имейл или по пощата Вашите документи. Преводаческата агенция ще направи всички необходими процедури – и ще Ви изпрати преводите онлайн на официална бланка с подпис и печат, или на хартиено копие по куриер. Може да се свържете с някоя от водещите в дигиталната промяна преводачески агенции като „Алма Консулт“ и да възложите и получите всичко онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от