Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"направиха на луди милиони хора с неадекватните си мерки" - За две седмици ти казват, че не можеш да пиеш навън. Малиии ... Сега идва световна инфлация от поне 20-30% и ни Кирчо, ни Бойко, ни Славуца ще те сапси от нея. Тогава не знам, на какво ще станеш. А и -ако си мислиш, че "ше се дигнеме народа" - помисли пак - "Ше се дигнете" и какво ще направите? Ще смените правителстовто?
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям... Управляващите мoшеници направиха на луди милиони хора с неадекватните си мерки и безсмислени сертификати вместо да акцентират ваксинацията върху хората на сериозна възраст с придружаващи заболявания (ако изобщо тези препарати вършат работа)...
44
5
 
18
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Кратко , точно и ясно - МЕРКИТЕ СА ГЛУПАВИ
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсилието на държавата, в която секи си действа, както си преценя! А в четвъртък през нощта опашки пред дискотеки в Студентски град, вместо пред библиотеки, браво бе студенти!
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41 - Затова гостите. Колкто и им се иска, да се тарикатеят, повечето са си обикновенни хора и 100 даже, ще са им проблем.
41
3
 
13
 
! Отговори
Йо преди 2 години
Тия актове някой изобщо плаща ли ги? ХА ХА ХА
40
8
 
20
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Всякакви мерки и сертификати трябва да отпаднат, веднага! Повсеместен бойкот на това безумие!
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е, ако глобите 250 посетителя с по 300 лева, утре дали повече от 20 от тях, ще се пробват отново?
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Глоби за всички тарикати." - Само че глобите в България са толкова ниски, че тарикатите предпочитат да си ги платят, вместо да изпуснат печалбата.
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам против тези хора ... Имам против, когато действията им водят до глупости, кито засягат лично мен. Нямам против Иванчо, че се друса от 12 годишен и не е излизал от чалготеката, откакто намери залъм да го пускат. Имам проблем, когато 27 годишнят, безработен и безпилезен Иванчо, реши да ми краде колата.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глоби за всички тарикати. Българина не започнеш ли да го наказваш, няма да се научи да спазва законите.
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като не спазват мерките им спирате помощите и това е....Алибегов иска и да работи и помощи да му плаща държавата. Дали е правилен един закон или не е друг въпрос. Става въпрос, че законите са за всички, иначе се превръщаме от държава в някаква *** без контрол.....Бойковите глупости за бойкоти нямат край.....По негово време мълчаха и КНСБ и ресторантьори и пейките от парка прибраха, но никой не протестираше.....Искаме промяна в живота си, но ние не се променяме!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин 24 - Ами не сме и толкова бедна държава. Дори и като аграрна държава, не сме "бедна държава". Проблемът е, че сме на 1/10 от капацитета си. Във всичко. Ето - програмистите доближават средноевропейските заплати за сектора си! Колкото и да ти се дървят тук, в други страни в Европа, програмистите не взимат 10-12 минимални заплати. Просот не могат, да им ограбят труда ... за разлика от почти всички останали. Мед. сестри има още с под 1000 лева ... а иначе бяхме с "инвестиции".
33
7
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
ОТ правила които никой не спазва няма никакъв смисъл. Или държавата им стъпва на врата на всички нарушители и ги смазва, ако трябва и по затвори да ходят или ги премахва. Гаранция ви давам че до 2 седмици ще отпаднат, не защото не помагат, а защото никой не ги спазва така или иначе и няма смисъл от тях в този вид.
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да идем кифтета, вино да са лей. Салфетки и чалга тва му е в тиквата на австралопитека обитаващ територията.
31
10
 
16
 
! Отговори
бой по кухите гамби преди 2 години
Кви ограничения бе !Никой не требе да спазва тези измислени правила!С какво помогнаха?С нищо!
30
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
ЗАКРИВАЙ!!!!!!!!!!!
29
5
 
24
 
! Отговори
ha hah hahaaa преди 2 години
При глоба от 500лв за дискотека, кой точно ще затвори?Това е смешно. Бакшиша на бармана е толкова. Щом ЯВНО не спазват закона ПОМИСЛЕТЕ ДАЛИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ :):) ХА ХА
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 - Аз като студент не съм ходил на повече от 2-3 купина, по време на семестрите, за цялото си следване.
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а да не би да са очаквали друго? Цял свят започва да отваря вече,ние сега се сетихме че ще затваряме