Путин ще се вози на германска "Чайка"

Новата лимузина ще бъде на базата на Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard
Обновена: 28 яну 2013 21:54 | 28 яну 2013 21:54,
36
Путин ще се вози на германска "Чайка"
Бившата кола на съветския елит - "Чайка 13 ГАЗ". Снимка: ГАЗ

Нови подробности за проекта на компанията ГАЗ, която трябва да създаде автомобили за управляващите в Русия, бяха разкрити от медиите в страната.

Проектът носи името „Кортеж”, като освен официална лимузина ще включва и придружаващи автомобили. Всички те ще бъдат върху базата на германски машини.

Самата лимузина, която е предназначена за Владимир Путин, ще бъде построена върху основата на сегашния автомобил на държавния глава - Mercedes-Benz S 600 Pullman Guard.

Освен нея ще бъдат произведени още 8 машини – една „Волга” на платформата на Bentley Mulsanne или Volkswagen Phaeton, четири всъдехода ГАЗ с шаси от Volkswagen Amarok и два минивана ГАЗел Next.

Инвестицията за целия проект е 1.1 млрд рубли (близо $37 млн.), като само стойността на новата „Чайка” ще бъде около 11 млн. ($370 000). Все още обаче не е ясно кой и как ще финансира проекта и дали германските компании, върху чиито автомобили ще бъдат построени новите коли на руската власт, ще участват в него.

За направата на бъдещите лимузини на руския елит се бори и компанията ЗИЛ, която си сътрудничи активно с фирмата за производство на спортни автомобили Марусия Моторс.

Повече за този проект вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веднага възстанови първия пост, тоя за КАМАЗите!!!!!Това не ти е бащиния!
34
1
 
3
 
! Отговори
Прости им, Боже! преди 11 години
Купуват имоти не само в България, а и на Ривиерата, Турция, Италия, Кипър. Погледнете във Викито "мост Русский". Сравнете задачката с Видин - Калафат, дето ББ го откри без една секция. И добре стана, че Дунав щеше да потече кафяв от...сещате се. На въпросния мост пилоните са високи 324 м и над Източния Босфор висят 1008 м. Нали всеки ден гледате турски сапунки. Има ли една серия, в която да не покажат техния мост над Босфора. А тук даже не съобщиха за това инженерно постижение във Владивосток.
33
1
 
5
 
! Отговори
БАНАНОВАБЪЛГАРИЯ преди 11 години
МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СЕ ПРАВИ В РУСИЯ. ИНТЕРЕСУВА МЕ КАКВО СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ - АБСОЛЮТНО НИЩО. ИНТЕРЕСУВА МЕ КАК СЕ РАЗВИВА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ - НИКАК . ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ! ДАЖЕ ТАТА НЕЩЕ ДА ПРАВИ ЗАВОД В БЪЛГАРИЯ А ЩЕ Е В РОМЪНИЯ! ТИКВО БОЙКОВА И ДЯНКОВА ЗАЩО Е ТАК? ЗАЩО ИНВЕСТИТОРИ НЕИСКАТ ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ГРОБАРИ? ТОВА МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК КАНАДЦИТЕ ОГРАБВАТ ЗЛАТОТО НИ НАД 500 000 000 ЛВ ПЕЧАЛБА СРЕЩУ 5 000 000 ЛВ ЗА КОНЦЕСИЯ.ГРАБЕЖ ПО ГЕРБЕРСКИ! ЗАЩО БОЙКО?
32
1
 
3
 
! Отговори
деди преди 11 години
до23-салаго грязная, кога си виждал пък ти американска кола, да не говорим шофирал
31
1
 
4
 
! Отговори
16 за ЮС карс преди 11 години
Тук някои говорят лоши работи за американски коли. Но първо ще задам въпрос-защо в Америка има китайски квартал, а в Китай американски няма. Преди да говорите за щатски коли, се запознайте с историята на Форд/правя кола всякакъв цвят, стига да е черна,,,отсечи дърво и ще се стоплиш два пъти/, Крайслер, Додж, Олдсмобил и т.н. Тя е дълга, само ще кажа-колко върви една класика от 62г.на аукцион, наддаването почва от 10 000. Ами "Хот род". Внасят, но полиция, линейки и др. са техни. Сигурност. ОК.
30
6
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
1. Руските болни - най-здравите болни в света!2. Руският слон - най-големият слон в света!3. Руските к... и т.н. и т.н.
29
3
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Ехеее, ми че то има ли някаква кола построена върху чисто руска основа?Няма!!! Дори "иконата" на съветското автомобилостроене - прочутия по цял свят Москвич е по лиценз на Форд. Даже първият автомобил излязъл от завода е с марка Форд. Вече вторият модел е кръстен Москвич, но на практика си е Форд.
28
3
 
6
 
! Отговори
bau преди 11 години
оф , пак някви алкохолни напъни :D
27
4
 
6
 
! Отговори
до #22 преди 11 години
Тея матрьошки както ги наричаш ти са най-великата сила в света,която никой не смее да пипне,защото знае какво ще стане после!
26
2
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 11 години
А на такива умници като тебе, всичко им е родно и качествено...На теб и мозъка явно ти е донорскиВиж се ти кой си - един никакъв ***, който като мишок едва се е показал от мишата дупка и вече нарича една от великите сили "матрьошки"... Писукай си там от дупката, но много не се показвай, да не ти стъпи на главата някой някой *** немец и без да иска да ти секне компетентното църкане, щото не може да те види дори с лупаАман от тъпоъгълници, специалисти по всички въпроси
25
0
 
10
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Красиви автомобили са били!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Морски, бъркаш. Всички знаят, че колите на американците са сбъркани, както и самите американци. Но никой не ги защитава неистово, както някои дупедавци защитават руснаците, все едно ей сега ще дойде Путин да ги ощастливи.
23
5
 
7
 
! Отговори
морски преди 11 години
Те и американците не могат да правят коли,обаче никой не говори за това!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тия "матрьошки" всичко им е на чужда платформа. Ама и тъпите немци как не се сетиха досега да си правят Мерцедесите на платформата на Москвич. Ненадмината возия. Динамика. Комфорт. Лукс.
21
3
 
8
 
! Отговори
dedi преди 11 години
до 10 чети история селянин нещастен, тези дворци сса проектирани ор италианци, холандци и австриици а ако случайно отидеш там, раздават безплатни диплянки,там е написано ама на руски и англииски, а ти едва ли говориш *** ***
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече не съм сигурен ,че *** се нареждат между победителите от войната с германците.Жертвите на мужиците са били напразни.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руските часовници - най-бързите часовници на света.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руският наноробот - най-големия наноробот в света.
17
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Великата" държава не можа един свестен автомобил да произведе до сега.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тез моите хора руснаките ще ме утрепят. Имат хубава музика,филми, танци, водка, мезета...Ех, подмосковные вечера. Коли обаче тъй и няма да се научат да правят.