Ferrari прави екологични V8 и V12 двигатели

Целта е вредните емисии на СО2 да бъдат редуцирани с 20%
Обновена: 26 юни 2014 18:36 | 26 юни 2014 18:35,
1
Ferrari прави екологични V8 и V12 двигатели
California T. Снимка: Ferrari
Италианската компания Ferrari планира сериозни промени в гамата си двигатели, като целта е те да станат по-икономични и безвредни за околната среда. Това заяви пред Automotive News Europe директорът на двигателното подразделение на Ferrari Виторио Дини.

Целта на Ferrari е да редуцира средното ниво на вредни СО2 емисии при своите автомобили с 20% до 2021 година. В момента моделите на марката имат среден показател от 270 г/км, който през следващите 7 години ще бъде редуциран със средно 3% на година.

За да бъде това възможно, компанията ще пусне на пазара изцяло нови V8 и V12 двигатели. Двигателите с осем цилиндъра ще бъдат оборудвани със система за принудително пълнене, а обемът им ще бъде намален. Нещо подобно вече се случи с модела California T, който замени стария атмосферен 4,3-литров V8 двигател с по-малък, но по-мощен и икономичен 3,8-литров V8 с турбо.

При V12 двигателите обаче стратегията ще бъде различна. Те няма да бъдат обзавеждани със система за принудително пълнене, тъй като турбо-компресорите заемат много място и генерират твърде много топлина в двигателния отсек.

Именно затова инженерите на Ferrari ще заложат на хибридни технологии. Информацията е ограничена, но Дини все пак уточни, че такива хибридни V12 двигатели ще задвижват следващите версии на моделите F12 и FF.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Ferrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такова понятие като екологичен ДВГ защо изобщо го използвате.Всички ДВГ изхвърлят CO2 и NOx това са продукти на горенето.Така че .........?