Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви век

Получава електронен дисплей, нови седалки и двигател Евро5
18 фев 2016 16:30,
104
Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви век
Снимкa: УАЗ/Колеса

Скорошен репортаж показа, че руският УАЗ-452 е една от най-зле сглобените коли в света. Сега обаче инженерите от Уляновския автомобилен завод ще опитат да поправят това, пускайки модернизирана версия на легендарния всъдеход.

Модификацията ще бъде налична за пасажерската версия на модела, носеща обозначението 2206. Тя ще получи леко изменен външен вид, като основните подобрения ще бъдат под капака и в салона.

По отношение на екстериора, разликите са по-скоро незабележими, като се изчерпват с нова технология за светлините и по-добра защита от корозия.

В салона на обновения УАЗ обаче ще видим редица екстри - ергономични седалки, нови предпазни колани, 12-волтов изход в жабката, различен волан, ново арматурно табло, отделна отоплителна система за задните места и др. Сред опциите са включени модерно радио, аларма, централно заключване, бордови компютър с дисплей и седалки с подгряване, разкрива Алексей Володин, заместник-търговски директор на УАЗ, пред изданието Колеса.

Пътническият УАЗ ще демонстрира също така промени по шасито, които трябва да доставят по-добра возия. Оптимизации ще бъдат направени и по отношение на изолацията от шум и вибрациите.

За последното основна роля трябва да изиграе новият двигател за модела, който покрива нормите на Евро5. Подробности за неговите параметри липсват, но се очаква той да представлява подобрена версия на настоящия агрегат на УАЗ-2206 - 2,7-литров мотор със 112 к.с., куплиран с 5-степенна ръчна трансмисия.

Новата версия трябва да бъде завършена и показана по-късно тази година.

Още снимки на модерния УАЗ вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
За невярващите преди 8 години
https://youtube/watch?v=wx5jROX-XA4
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руснаците всичките коли са им за гората, за без път, за тухли, вар и цимент, за лов, за дърводобив..... Как пък не можаха да извадят поне една за асфалт?!? Ей така, да се возиш в нормална обстановка, комфортно, без да получиш бъбречна криза.
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това нещо , като е првено за сибир , що няма нормално парно , поне един прозорец , който се затваря и нещо , което поне малко може да размрази предното стъкло?
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма да обиждаш радугата , само 65 кила е , само двамата с жената я изнесохме .
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щяло да има и монтирани няколко болта-неръждавейка. За пътниците да има къде да си закачат каскетите!
76
0
 
1
 
! Отговори
до 86 преди 8 години
"Hammer" ще имаш.. ама друг път..Кога сложиш тиган на главата и се набереш 10 пъти, тогава ще изживееш американската мечта
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
85 - според моя личен скромен опит , базиран на 3-годишен сблъсък с бордова УАЗ-ка , това няма оправяне . Иначе постоянно си е счупено и уж е проста кола , а в сервизите се чудятот къде да го почнат . А , и освен това е икономична
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А телевизор Радуга няма ли да има? От ония 400 килограмовите, дето само четирима яки мъжаги могат да поместят :)
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сред опциите са включени модерно радио - стига бе! Наистина ли ще монтират най-новия модел ВЕФ-205 :))))
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новия модел ще има и луксозна версия. Предвижда се поставянето на черга върху пейката за шофьора :)))
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееее, знаех че това писание ще е пълно с руски тро.лове. Абе който иска да купува Уаз-ка, за по-начетените "Hammer"
70
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 8 години
До анонимен:Диференциал е слаб на Уазка-та. Аз съм с 8 клас,а ТИ ?(Диференциала на Уазката е слаб )...Да не си теглил танк ?Аз съм теглил повреден ЗИЛ 130 работилница , а за терена да не ти говоря (пресечена местност). Само 5 700 кг.Направо сте смешни !Какви 100 или 500 кг.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе тва да живееш само в(с) миналото, знам ли....
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви векТова е цяло чудо от 19-ти век направо в 21. Само не ми е ясно защо двигателя е Гейро5 а не Азиато5.
67
14
 
8
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Отворете мобилето, ако има уазка на повече от 50 000, те па на. И на 50 000 изглеждат като от филм на ужасите. И повтарям, няма граждански и военен вариант - има една единствена боклучлива версия.
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СпомениБеше на 9 години, с изминат пробег 340 000 км. без основен ремонт.-----------------Хахаха! Ти май не разчиташ добре километража. На 340 000 е била ***, когато я опрашил комския дървосекач.
65
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 15 години съм карал това чудо на съветската техника и никъде не ме е оставила. Претоварвал съм я с над 100 кг. По татово време държавното не се жалеше. Товареше се докато клекне. Нямаше чупене. Мотора и ходовата част бяха железни. През блата съм минавал без да ги усети. В сегашно време опитах с един джип да направя същиат номер какъвто правех със съветската техника но горкият джип така затъна че после докарах фадрома да го изтегля. Абе руската машина си е железна от където и да я погледнеш.
64
2
 
8
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Шоп ли си, *** ли си не знам...Но не си прав.Има две модификации - гражданска и военна.Главната разлика е в ходовата част. Военната е с гаранция за 4 пъти по-голям пробег, без ограничение по качеството на пътищата.Правителството на Етиопия през войната там, след като се напати от Тойота, поръча в Русия ходовата част на УАЗ-ките и смени ходовата част на всички Тойоти, които имаха. (хиляди)Не си спомням кой модел бяха и как точно им ашладисаха мостовете и колелата от УАЗ, но това е факт.
63
3
 
15
 
! Отговори
Спомени преди 8 години
За около 6 месеца карах подобна УАЗ-ка. Беше на 9 години, с изминат пробег 340 000 км. без основен ремонт. Поскърцваше, подрънкваше, подрусваше, но вървеше безотказно. След това поех нова Латвия, но това е друга история
62
13
 
6
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
Вие добре ли сте, ше ме скъсате от смех. Граждански модел, военен модел! Това чудо на техниката има само един модел, руснаците немат акъл за две разновидности.