Audi Q2 се отби до България

Пазарната премиера на модела ще се състои през есента
20 апр 2016 17:52,
0
Audi Q2 се отби до България
Снимка: Audi

Представеното в началото на март в Женева Audi Q2 посети за кратко България. Моделът бе основен акцент в специално събитие на Advertising Artists и Porsche BG, което се проведе снощи в София.

Събитието се състоя в Националната Художествена Академия, като представи експериментален проект на Advertising Artists и Porsche BG, в който Audi си партнира с online  общността от визуални артисти (художници, илюстратори  и дизайнери), които искат да създадат нов модел на колаборация между хората на изкуството и модерните марки.

Изложбата ще бъде отворена само 48 часа – на 20 и 21 април. След това интерактивните творби, които си играят с философски въпроси, култовата световна класика и самия зрител, ще бъдат изложени в онлайн каталог и могат да бъдат закупени.

Артефактът на Audi - Q2, обаче, ще изчезне от България за цели четири месеца и ще бъде достъпен за клиенти едва есента. Тогава ще бъдат обявени и цените за нашия пазар.

Най-малкият "Q" модел в гамата на Audi ще се предлага единствено във версия с 5 врати и 5 места. Дължината на модела е 4,19 метра, широчината - 1,79 метра, височината - 1,51 метра., а междуосието се простира на 2,6 метра. Багажникът има обем от 400 литра, като при сгъването на задните седалки той нараства до 1050 литра.

При пазарната премиера на модела ще бъдат налични 6 двигателя. Базов е 1.0 TFSI с три цилиндъра, а по-големите бензинови мотори са 1.4 TFSI и 2.0 TFSI. Дизеловите опции са 1.6 TDI и 2.0 TDI. Мощността на гамата мотори стартира от 116 к.с. и достига до 190 к.с.

Моторите се куплират или с ръчна кутия с 6 степени, или с автоматик с два съединителя и 7 степени. Стандартното задвижване е предно, а срещу доплащане версиите с двигател 2.0 TDI и 2.0 TFSI могат да бъдат снабдени със система за задвижване на четирите колела quattro.

Още снимки на Audi Q2 вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари