Луксозно комби? Не го търсете при Jaguar

Британците няма да правят повече такива модели
21 апр 2016 12:52,
9
Луксозно комби? Не го търсете при Jaguar
XF Sportbrake. Снимка: Jaguar

Ако искате луксозно комби, не го търсете при Jaguar. Британската компания обяви, че няма да създава нови такива модели. Причината е слабият клиентски интерес на ключовите пазари.

Jaguar XF Sportbrake може да бъде определен като един от най-добре изглеждащите автомобили в сегмента. Но той е и последното комби на марката. Причината е "масовото свиване" на пазара на такива автомобили, разкри главният дизайнер на марката Иън Калъм пред Automotive News.

Той пояси, че големите комбита са популярни най-вече в Германия. А германците предпочитат моделите на производители като Audi, BMW и Mercedes. За решението на марката роля е изиграло и слабото търсене на такива автомобили на пазарите на САЩ и Китай, които са най-големи като обем.

Jaguar обаче няма намерение да се отрича от практичните автомобили. Компанията просто ще се насочи към кросовърите, чието търсене расте на всички пазари. Първият й такъв модел - F-Pace, вече бе представен и съвсем скоро ще го видим на пътя.

Повече за кросовъра Jaguar F-Pace вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оф, леле! Авторчето, колко от нас могат да си позволят или пък ще тръгнат да си купуват Ягуар? Че и комби?
5
2
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Коли не могат да правят вече, за това съм съгласен. Но Островът е далеч от потъване. А отностно смесителите: Цялата работа е, че топлата вода е *** при тях, заради старата им инсталация из целия град. А по време на войните е била и отравяна! За това двете вървят отделно и се смесват, ако искаш да си измиеш ръцете в легенче примерно. Иначе ползваш само студената! А смесителят ще се задръсти за нула време!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пазарът точно за тези коли е огромен! В Германия САМО това се кара! АМГ комбите има също, Поршета Панамери. Просто Ягуар е скъп, остарял и нескопосан! Англичаните трябва да се напънат малко, ако искат да се конкурират с другите на пазара.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нещо приятно? не го търсете на острова... кралицата е трансформърс от тия най-гадните
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко британско е такава глупост, че не е истина, но на прогизнали, потъващ остров е национална реликва. Защото все по-малко неща могат да правят, всичко други вече се прави в Индия, Китай и Корея. Като са толкова гениални да си направят смесител за баня с топла и студена вода, а не както е сега в 90% от къщите отделно е вряла, отделно ледена вода и за да си вземеш нормален душ трябва да ги смесиш във вана или в мивка. Пълни загубеняяяцииии!
1
1
 
6
 
! Отговори
дебел депутат преди 8 години
Таман мислях да си го купя,ще мькна тухли за вилата.