Това ли е краят? АвтоВАЗ готви спиране на най-евтината Лада

Priora се произвежда от 2007 г. и струва малко над 11 000 лв.
30 дек 2017 12:13, Красимир Ангелов
76
Това ли е краят? АвтоВАЗ готви спиране на най-евтината Лада
Снимка: АвтоВаз

През лятото на следващата година руският производител на автомобили АвтоВАЗ може да спре производството на най-евтиния си модел – Priora. Плановете на компанията са през първата половина на 2018 г. да бъдат произведени около 7000 бройки Priora, но все още няма официално потвърждение на информацията за пълния отказ от модела.

През пролетта на тази година говорител на АвтоВАЗ обяви, че "никой няма намерение да убива Priora". След това от компанията допълниха, че Priora ще се произвежда, докато има търсене за този модел.

Според данни на дилърите на нови автомобили в Русия през 2016 г. на местния пазар са продадени 17 553 броя Priora. А резултатите за първите 11 месеца на 2017 сочат, че този модел не успя да попадне в Топ 25 на продажбите в Русия, където присъстват другите модели на АвтоВАЗ.

В Русия цената на Priora започва от 399 900 рубли, което прави малко над 11 300 лв.

АвтоВАЗ започна производството й през 2007 г., като от края на 2015 г. моделът не може да се изнася в чужбина, тъй като не отговаря на много от изискванията за безопасност и вредни емисии, действащи на европейските пазари. На мястото на Priora АвтоВАЗ лансира модела Vesta. Priora се предлага с два бензинови двигателя с обем 1,6 и 1,8 литра, като мощността им е 98 и 120 к.с.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ладаАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една нова Мазда 6 е около 10 пъти по-добра от стар мерцедес. За тея лади не знам, защото не се сещам, поне в последните 3-4 години, да съм виждал такава. Единствените коли, които си струва да се карат, ако са над 20 години, са красивите коли, но ще обърна чаша, когота започенем да си купуваме хубави автомобили, а не "Мноо лошо изглеждащио БеИмВйе" и "Мутренска ес клаза" ...
22
7
 
17
 
! Отговори
Интегриран ром преди 6 години
Ами не, съседите не са ми роми, а са българи!От ония българи, които все някой ги е прецакал, все са тарикати, все да не се минат, все разбират от всичко! От ония, които не слушат чалга, ама на телевизорите им все звучи телевизия Планета! От ония, за които е по-важно да си купят 4К телевизор, докато хранят децата си с кренвирши "Народни" и ги обличат с дрехи втора употреба! Точно такива българи, като 90% от всички българи!Отказвам да съм такъв българин - наричай ме ром, виетнамец, китаец...
21
5
 
5
 
! Отговори
До интегриран ром преди 6 години
Ти включваш ли себе си в това което казваш за ,,българите "Защото речника и изявата ти показват точно това ниво .Истина е че новото си е ново но и че простият си е ***.Иначе съчинението ти ,,го бива",а съседите ти щом са роми какво искаш да ти кажат,такива сте.Просто не можете да говорите по човешки.
20
7
 
14
 
! Отговори
Дудаев преди 6 години
По добро МПС от Уазката няма и никога няма да бъде измислено защото Уазката е перфектна до последната бурма. Може да събере 30 каси с водка и 200 кг картофи и да движи все едно че е празна. Личен опит.
19
13
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Обичам когато Dnes.BG публикува такива статии!Хора, притежаващи автомобили на стойност 2-3 хиляди лева коментират несъвършенствата на новите Лади!Ами никой не твърди, че Лада е Мерцедес или Ауди!Но откакто Рено правят Лада, Ладите са чудесни автомобили за парите си!По-добър дизайн имат от Дачия, по-комфортни и добре обезшумени са, за 20 хиляди лева са си чудесно предложение!*** ще си купи някоя трошка от Южна Италия, която е сглобена от три бракувани автомобила и ще си мисли, че има кола!
18
11
 
13
 
! Отговори
haha преди 6 години
До 10И без директиви аз НЯМА ДА СИ КУПЯ нещо руско!______________________________________________ Купувай си каквото искаш и не ни занимавай...
17
8
 
25
 
! Отговори
Интегриран ром преди 6 години
Българите са изключително прости хора, неслучайно карат най-старите и амортизирани автомобили в Европа!Купих си чисто нов Голф, а съседите ми се скъсаха да ми казват един след друг, как за тия пари можело да си купя Мерцедес на 10 години, който щял да бъде по-голям и комфортен!Простият българин не може да разбере, че новото си е ново, а един 10 годишен Мерцедес изисква поддръжка от поне 5-6 хиляди лева на година, за да е всичко като хората!То не е само да го купиш...
16
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краят на кое?Веста е чудесен автомобил, Гранта също...Поне хората карат нови автомобили, а не трошки на половин милион километра от Горубляне и Дупница!
15
10
 
11
 
! Отговори
haha преди 6 години
До До 10Новите руски коли излизат от конвейра стари*****************************************За сметка на това западните коли от гробищата за коли излизат чисто нови от там ... Какво му плащаш - купуваш 4 и си правиш една чисто нова.
14
5
 
22
 
! Отговори
До феновете на лада преди 6 години
Из нета има доста клипчета с катастрофи от Русия. Изгледайте поне едно-две внимателно. Тогава ще разберете защо НЕ ТРЯБВА да си купувате лади. Особено ако обичате семействата си.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има малки градски автомобили, който струват по 200 лева на месец и горят под 3 литра ГРАДСКО ! С 5 години подръжка. Просто внасяш 2000 лева, начална сума и след това си спестяваш десетки главоболия и разходи, а да не споменавам, че ти гори от два до четири пъти по-малко и няма риск, да ти се разпадне по-средата на пътя ...
12
11
 
20
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Ти на колко си годинки бе юнак? Имаш ли 35? Имаш ли /право на/книжка.Новите руски коли излизат от конвейра стари.Двигател -1964година.Какъв чист въздух?Ех ,дечко-многознайко.Евтиното винаги излиза скъпо.Има два пъти по евтини-индийски ТАТА.Виж в гуглето колко са ,,качествени"
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 - Защото повечето коли втора ръка са за по 3000-4000 лева, а не за по 12000-13000, с изключение на чок газарите, които искат само беимвета и мерсидеси ...
10
11
 
29
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
И без директиви аз НЯМА ДА СИ КУПЯ нещо руско! Вчера се изненадах и разсмях, като видях в една парфюмерия одеколон ,,Тройной,,! Явно не са успели да го изпият всичкия ,,братушките,, ! Преминали са на по-съвременни питиета като например лусион за вана ,,Бояришник,, ! Наздраве!
9
13
 
26
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Тези,,красиви" автомобили изискват и ,,красиви ремонти" Ние по-възрастните им сърбахме попарата на разваленият Фиат-124,модел1964 година.Кога беше това бе момиче/явно си щом определяш колата по ,,красотата и дамаската".Който един път се е качил на западен,,таралясник",не ще и да чуе за Жигулито,Москвича и ЗАЗа.Ама трябва да ти мине през ръцете за да го разбереш.Сделаното си е сделано ! Красивият ти лаптоп руски ли е?Или телефона? Не го могат бе деца,разберете.
8
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето го начина да се спре със замърсяването на въздуха. Внасят се евтини автомобили хората ще си купят и целият автомобилен парк който е над 20 годишен ще се подмени. Искат ли чист въздух сеянчетата в КАТ и Парламата? Ако искат това е начина а не да се правят на дис тарикати. Тези автомобили всеки един гражданин на БГ може да си ги подволи разбира се на изплащане. По 200 лв на месец всеки мераклия ще може да отдели. Подръжката на този автомобил е на тънка цена нее като на немските кошници!
7
18
 
35
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Защото здуханата 10г немска кола е 100пъти по добра от този "нов красив"автомобилРусофилията е болестно състояние за което няма лечение.Хората ти казват че не е надеждна но ти си готов да качиш децата си на нея .
6
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ нямат право да се продават, защото замърсяват. Не разбрахте ли, че сме в Европа!
5
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"399 900 рубли, което прави малко над 11 300 лв."Абе руските *** как живее с този курс на рублата?
4
2
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Защото се произвежда за вътрешния пазар.