Автоматик, та автоматик. А как се кара с ръчни скорости?

Honda учи американците за какво служи третия педал
24 апр 2018 13:15, Красимир Ангелов
88
Автоматик, та автоматик. А как се кара с ръчни скорости?
Снимка: Honda

Американското представителство на японската автомобилна компания Honda публикува видео, в което обяснява как да се управлява автомобил с ръчни скорости.

От клипчето американците могат да разберат за какво служи третият педал, как и кога да го използват за превключване на предавките. Към днешна дата автомобилите с ръчни скорости продължават да не са популярни в САЩ. Само 5% от продаваните годишно коли в страната са с такава трансмисия.

Съвсем друга е ситуацията в Европа, където пазарният дял на автомобилите с ръчни скорости е 60%.

Повечето автомобилни производители, представени в САЩ, въобще не предлагат автомобили с механични трансмисии. Изключение е Honda, тъй като почти всички нейни модели се предлагат на местния пазар и с такива скорости.

На видеото е показано десетото поколение на Honda Accord. Автомобилът е изграден върху нова архитектура, има олекотена конструкция и нова моторна гама. Под капака на автомобила се крие 4-цилиндров двигател с обем от 1,5 литра и мощност 192 к.с. Предлага се и вариант с 2-литров двигател, който развива 252 коня. Те работят в тандем с 10-степенна автоматична скоростна кутия или 6-степенна ръчна.

Как се кара с ръчни скорости? Вижте в следващото видео
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: Hondaръчни скорости
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
АХХАХАХАХАХ но е така де. В америка ако искаш да не ти крадат колата си взимаш ръчка. Повечето и хал хабер си нямат как се работи с туй чудо. Гледаха ме много странно, когаот единпознат ми даде да покарам джипчето му мазда и ми каза, ама тя е с ръчни (with a stick)... Смеха е пълен.
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв шемет трябва да си, че да си третираш клеинтите като oлигофрени. И къв шемет трябва да си, че да си вземеш кола със скоростна кутия, която не харесваш и не умееш.
77
5
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Американците са прекалено *** за да запомнят скоростите.... Но така е, от много ГМО, Макдоналдс и Кола...
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се снима без автофокус? Как се ползва радиоточката? Ръчната скоростна е отживелица и според мен всичко, което усложнява работата на шофьора го прави по-опасен на пътя. Другото е или от някаква носталгия, фенство или бедност.
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато някой се изтъква, като по-добро човешко същество, защото имал определен вид скоростна кутия ... Хора, стегнете се малко, че сте жалки.
74
2
 
4
 
! Отговори
шофер преди 6 години
По-скоро проблема не е в скоростите ами в марката в случая. По-добре да пуснат сериен филм "как да си оправя хондата"......
73
3
 
4
 
! Отговори
Ghost преди 6 години
Какъв е смисълът кое е по добре механичната скоростна кутия или автоматична скоростна кутия на всеки както му е удобно така да кара то нали всички по нови автомобили имат автоматична скоростна кутия и като има и авто пилот то по добре да хвърлиш и волана по не аз харесвам механичната скоростна кутия
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как превключват на задна?
71
6
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Само ще отбележа, че на "краварите" им е писнало от ръчни скорости, затова са въвели автоматиците. По времето, когато за нашите дядовци конската каруца е била лукс.
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименръчната трансмисия ти позваляват да контролираш работата на двигателя, а при автоматичната това го прави компютъра-------------- Пълна глупост.
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вълнароаз карам ръчна, защото шофирането ми доставя удоволствие. Да боднеш нужната предавка и нещата да се случват точно както го искаш. Контрол. То за това има избор, кой каквото го радва------------------ Автоматикът превключва по-бързо от средностатистически квартален Г-зар и точно когато си пожелаеш. Познанията за автоматиците ти са нулеви.
68
2
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Само много голям некадърник може да строши автоматична кутия. Това може да стане ако ръгате селектора от между предна и задна прекалено бързо или ако системно я насилвате да превключва под голямо натоварване. В момента на превключване леко връщате газта - съвсем символично, за да може докато превключва да не е под товар. Усеща се на ухо по звука и се учи за 5 мин., след това кутията ви става вечна. Ако сте любител на високите обороти и кук-дауна, няма да имате скоростна кутия.
67
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До 66Ти па, що се правиш на oтвopeн бе джеки? Все едно да ме срещнеш, и да ми кажеш- "добър ден" или "здравей"...е сигурен съм че ако си наясно с нещата, ще предпочетеш второто. Но след като си в невидение, ще използваш първият вариант! Но и в двата случая, ще изглеждаш еднакво Tъпo.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За щатците знаем, че не могат да карат, а как стои въпросът с останалите няколко милиарда американци?
65
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците много отдавна са разбрали ,че ръчните скорости са отживелица и затова не ги ползват.А в България все още мислим ,че автомата е голяма скъпотия и който кара ръчка е едва ли не майстор на спорта.
64
2
 
10
 
! Отговори
Готвач преди 6 години
Поддръжката на автоматичната скоростна кутия не е по-скъпа от ръчните скорости. Общо-взето се сменя маслото на 80-90 000км. На моите коли е около 200 долара. На 3 четири години. Смяна на съединител е около 1000 долара.Ако наистина се развалят, дали е автоматична или ръчна няма кой знае какво значение - ще се дерат кожи. Трудът е скъп.
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Механика"Тъпо и неграмотни племе и такова си остава. ...няма ръчни скорости а механични.---Ало, "механика"! НЕ КАЗВАЙ КАКЪВ СИ! В цял свят казват "ръчни" (manual transmission, manual gear) и "автоматични" (automatic transmission) скорости. Разликата е в начина на превключване ръчно или хидравлично. А, иначе и двете са "механични". Вероятно никнеймът ти идва от думата "механа". :)
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :) (17)Е много ми е интересно къде намери курсове с коли с ръчни скорости в Щатите. И ако има, там няма да попаднат случайно разни девойки, които хал хабер са си нямали, че ще карат с ръчни. Нещо си измисляме, май...
61
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНО В ЦЕНАТА НА РЕМОНТА , ПРИ АВТОМАТИЧНА И РЪЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ , АВТОМОТИЧНАТА ТРЯБВА ДА ИМАШ ТЛЪСТА ПАЧКА
60
5
 
21
 
! Отговори
redordead преди 6 години
а относно това, че само мързеливците предпочитали автомат - да ви питам, вие що не палите с минивела, понеже е хард *** и по-мъжкарско, ами ползвате модерните стартери? Що ползвате хидравлики на волана? ТО сигурно като се се появили и разни псевдо мъжкари са казвали - то това е за жени - мъжете въртят волана и без хидравлика...