Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
11
 
! Отговори
Гунчо преди 5 години
Май Дянков ще да е виновен!Ако не е той Костов тогава,ама ние никога, така да знаете!
39
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви пишат за балъци и даже не се усещат, че ГЕРБ всички ни направи на балъци. Всеки шофьор когато сключва застраховка Гражданска отговорност, плаща допълнително в цената на застраховката и едни суми за Гаранционния фонд, който по закон сега трябва да плаща за щети по застраховките на фалиралия Олимпик, но не го прави. Защо балъци плащате по-високи застраховки заради Гаранционния фонд?
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, е как за 360 лева ще ти ремонтират покрива? Това е нереално ниска цена. Още като си я чул е трябвало да се сетиш че е сандже.... За покрив стане ли дума, цифрите са в хилядарки.
37
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ нищо не знаят. И за 20-те милиарда от Търговския регистър.Те са Светата вода ненапита & Майка Тереза & Дева Мария.3 в 1.
36
5
 
22
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Пийте студена вода защото нервите няма кои да ви плати!Мен ме измамиха с ремонт на покрив и изолация на гаражаДойдоха двама от герб и ми направиха предложение за ремонт на стойност 360 лв.Аз се съгласих и ремонта започна по някое време дойдоха още 4 *** и ми обявиха 10 пъти по висока цена Аз се ядосах обаче те ми казаха, че няма друг начин освен да платя иначе ще ми направят мръсно.Полицията направи преписка до прокуратурата и след 2 месеца от прокуратурата заключиха нямало престъпление.
35
2
 
20
 
! Отговори
Brytal dj преди 5 години
Докато си седим в смешните бърлоги и хейтваме че някой се е прецакал волно или неволно и докато плуем по тази и онази партия така ще да е (Рънът) си действа Бай *** даже и застраховка се да знай Ко е тва Ко Каза са по задружни от нас превземат си ни а вие докато напишете и испюете плюнките си някой си граби други лотарии си правят всеки се спасява сам както може но това е само илюзия Няма как на комшията къщата да гори и ние да бягаме щото наща няма да изгори ще гори двойно по силно .Как може
34
3
 
25
 
! Отговори
Bay Hoy преди 5 години
Лъжци и крадци !!!При над 197 000 полици как са сметнали 9 000 000 лева - по 45 лв. на полица ли ?!?!Средно гражданска по 200 лв. и каско по 800 лв. някъй да сметне колко по 9 000 000 ни окрадоха !!!
33
3
 
45
 
! Отговори
мима преди 5 години
гласувай народе за ГЕРБ ,такова благоденствие като при тях никога не е било ,да се свети името му ,да пребъде ,а народа измря от глад ,като дойде времето гласувайте пак за тях докато ни довършат
32
3
 
25
 
! Отговори
Предлагам..... преди 5 години
.....само за НЕ гласувалите за ГерП да има компенсация.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак Костов е виновен, той прибра парите тия балъци.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак съчуваствам на изгорелите... Псувам заедно с тях.
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е виновен! Още санкции!
28
3
 
28
 
! Отговори
Цветан Потуран преди 5 години
Орешарски е виновен.
27
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Стига с тия *** бе *** любимата ти тиква е потомствен комунист забравили го и още си пази партийното тескере.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът ще поумнее по трудния начин. С бой по главата.
25
18
 
8
 
! Отговори
на добро е преди 5 години
Хубаво са се събрали. Нека си побъбрят ще видят че всичките са поклонници на соца. Един психологически профил. Нека си направят изводите защо им се случва и да се поправят. Дето казват: Мъжко дупе - само веднъж. Пък останалите са загубени и за тях не ми се мисли.
24
0
 
25
 
! Отговори
BB преди 5 години
ЩО СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО ПРЕЗ НОЩТА ИЛИ В ПОЧИВНИ ДНИ МАЙ ВЯРНО ИСТРЕЩЯ ТОЯ НАРОД
23
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21, всички трябва да излязат, прав си! Ама когато има избори! А не да мишкуват, и сега някои от тях да хленчат! От тия 200 хил души, поне половината са бил с две ръце "ЗА" Герб.
22
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** кво пак недоволстват. Да са си отваряли очите.И премиерът лично им каза - елате вие за да не дойдеме ние.
21
8
 
18
 
! Отговори
ай милите преди 5 години
Помните ли 1995 като гръмнаха пирамидите на Краси Премянов?Най-алчните с двата крака. Тогава Жан правеше рестарт на икономиката.