Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
2
 
22
 
! Отговори
Бавно стоплящ реатан преди 5 години
Куха компания, зад която прозира СИК откраднала, 9 млн. КТБ 5 млрд. П..И..Б.. 1.2 млрд., Пеевски източи компании за милиард, откраднаха криптовалута за три млрд. готвят се да си разпределят обществени поръчки за още няколко милиарда... А вие си гласувате за същите...Явно българите бавно стопляте. А имате вицове за албанския реотан.
179
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застраховайте се в сериозни компании като Алианц и няма да висите посред нощ пред Парламента!Да спестисте някой лев, а накрая се окажете Андрешковци!
178
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
застрахованите в Олимпик са дребни хитреци : не може да си поръчащ и платиш компаньонка за 40 лв. и да чакаш да ти докарат красавица за 200 лв. Сега са изгоряли средно със 47,32 лв. до края на годината а дават по 50 лв. за гориво да правят митинги.
177
3
 
24
 
! Отговори
Алипи преди 5 години
Тази Ралица Агайн, която винаги се кипреше по медиите и обясняваше защо било нужно да се увеличава застраховката"Гражданска отговорност" сега я няма никаква.Да обясни защо обраха 200 000 човека с 10 0000 000 лева.
176
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Предлагам държавата или някой друг да дойде да ни оправи живота!
175
12
 
4
 
! Отговори
Човек преди 5 години
Предлагам да излезем на протест срещу остаряването и смъртта!
174
1
 
23
 
! Отговори
Жоро Тъпото преди 5 години
От коментарите виждам, че тука има много адвокати на държавата! Явно е от къде са им доходите за да защитават държавата.Държавата с всичките си органи като МВР,ДАНС, Съд и прокуратура трябва да гарантира правата на гражданите а какво се получава всеки ИЗМАМНИК е добре дошъл да граби Български народ които като се оплаче бива изкарван глу.ав, че се е хванал.
173
1
 
20
 
! Отговори
ЖАЛКО ПЛЕМЕ СМЕ преди 5 години
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ САДОМАЗОХИЧНОТО УДОВОЛСТВИЕ С КОЕТО СЕ ПРИЕМА ЗАГУБАТА КОЯТО СА ПРЕТЪРПЕЛИ 275 000 ЗАСТРАХОВАНИ, които Ралица Агайн и нейната КФН се опитва да извърти с твърдението, че БЪЛГАРСКАТА КОМПАНИЯ ОЛИМПИК регистрирана в БЪЛГАРСКИЯ търговски регистър е ФАЛИРАЛА!!КОМПАНИЯТА НЕ Е ФАЛИРАЛА И ЛИЦЕНЗА И НЕ Е ОТНЕТ!!!Това сочат данните от НАШИЯТ , а не от КИПЪРСКИЯ ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР!!КОМПАНИЯТА Е БЪЛГАРСКА , А НЕ КИПАРСКА и работи по нашето законодателство !!!
172
1
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Предлагам да излезем на протест срещу държавата!
171
12
 
5
 
! Отговори
Готвач преди 5 години
Предлагам всички готвачи да излезем на протест срещу загарянето на манджата!
170
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купих си кола за 500лв. По цял ден е в сервиза и се разваля.Скапана държава ей.
169
12
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагагам да излезем на протест срещу слънчевите изригвания!
168
15
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да излезем на протест срещу вулканите и земетресенията!
167
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечките ги събраха в Белица....... наздраве.
166
12
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да излезем на протест срещу лошото време!
165
0
 
23
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 161. Сега, първо, не ми говори какво ми е казала или не държавата, защото аз не съм застрахован в Олимпик. И, водейки се по всеобщото мото, би трябвало да ви кажа - Не ме засяга, оправяйте се. Само че въпроса е принципен, и ако не го разбирате сега, ще го разберете когато фалира и вашата компания. Както г-н И и разни други знайковци. Защото когато мечката играе у съседа, ще дойде и у ВАС! Ясно ли ти е! Управниците си разиграват кончето, фалират банки, застр. компании и прочее а вие мълчите
164
0
 
16
 
! Отговори
ЛЪЖАТ ,ЧЕ преди 5 години
ОЛИМПИК Е С ОТНЕТ ЛИЦИНЗИ И ПОЛИЦИТЕ СА НЕВАЛИДНИ!!От Търговския регистър е видно , че на 10. 05.2018 година КФН само е ЗАБРАНИЛО СКЛЮЧВАНЕ НА ЗАСТРАХОВКИ ЗА 6 месеца , но НЕ Е ОТНЕЛО ЛИЦЕНЗА Й !!КОМПАНИЯТА НЕ Е ФАЛИРАЛА!!МЕДИЙНИТЕ ВНУШЕНИЯ И ПОВЕДЕНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИ И ОМБУТСМАНА ЦЕЛЯТ ДА НИ ВНУШАТ ТОЧНО ТОВА с цел да ни набутат със сключване на нови полици. ДА ПОКАЖАТ ДОКУМЕНТА С КОЙТО Е ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА НА БЪЛГАРСКАТА КОМПАНИЯ "ОЛИМПИК - КЧТ" !!ТАКЪВ ДОКУМЕНТ ТЕ НЕ СА ИЗДАЛИ!!
163
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси скапаната държава, в баничката ми няма сирене. Цели 0,40ст дадох за нея.
162
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говори се че за шест месеца ще спрат тока за да видят колко ще издържи Българина
161
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мой познат си направи каско в Олимпик, далаверка е вика. Без пари е. Вие си търсите 20лв а той се набута 1500лв. Но сам си е виновен.Далаверка си е все пак.