Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо само пострадалите от Олимпик шофьори са на протеста, като ВСИЧКИ ще пострадаме, поради това че застрахователните компании здраво вдигат застраховките, за да си избият загубите от гаранционния фонд! Ясно като бял ден! Ама на повечето от вас застраховките изтичат декември и януари, и за това сега ви мързи да протестирате!? После недоволството ще е само по форумите, и всички чинно ще си платим по 300лв. на оялите се герберски хрантутници
99
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава няма. Тиквата е оставил всичко и всички на произвола на съдбата.
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 200 000 засегнати водачи вече без ГО само няколко десетки и МВР им обещава само няколко дни гратис. Зслужаваме си съдбата.
97
0
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Държавните ни...безотговорни управници,пускат *** и Пульо да...оперират на пазара в разградената ни държавица.Контрата е винаги в народеца,защото не е защитен от никъде.Кой мисли за него,нито Парламента приема читави закони,а лобистки,нито продъненото ни...куклено правителство,вързано на конците на чуждоземни кукловоди.От нигде надежда...взора не види;както е казал нявга...поета.
96
19
 
5
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Това не е банка държавата да ви връща парите и да плаща сметката на кипърци, ходете тропайте пред кипърското посолство и там си чакайте парите, от къде на къде аз ще плащам за Кипър айдеее закривай
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Кипър и в България има много фалш.Но в Русия като че ли е повече.В тоя гаранционен фонд няма гаранция. Там където има крадлив колектив виновни няма.
94
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно някои пак искат пари от държавата, за да им покрие загубите. Всеки си носи риска, къде си влага парите.
93
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дянков и Борисов преди време отклониха общо няколко милиарда от Здравната каса и Сребърния фонд.После дойде случаят с КТБ.Сега застрахователна компаниа ОлимпикСрив в Тълговския регистърСрив сайта Правосъдното министтерствоНякой ще каже-случайност!Само че при толкова случайности и съвпадение,на мен ми прилича направо на вражеско нападение!Така или иначе стигам до убедителния извод или обосновано предположение-както казваше Вдлъбнатия,че шайката ГРОБ е вредна за България!
92
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига драми. Изгубили са по сто лева. Горивото дето са изхабили по този протест и другите, които със сигурност ще организират ще излезе по-скъпо от загубите по полиците.
91
0
 
8
 
! Отговори
Ким преди 5 години
Какво БСП бе ***!
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е в това че охранените с пари политици дори не могат да разберат защо на вас са ви проблем някакви си 200лв.! Ами те толкова оставят за една вечеря! Как искате да проумеят защо вас ви събарят 200лв.!?Сития на гладния не вярва, както се казва
89
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата яко се е покрил, докато държавата е в срив.
88
32
 
3
 
! Отговори
Bmw преди 5 години
Пореден платен от бсп протест, да протестират пред кипърското посолство защо пред народното събрание
87
2
 
29
 
! Отговори
До 78 ники преди 5 години
Гербер промит.Моя работа ли е да зная на всички компании собствениците?И не...мутрата Бойко никога, за нищо не е виновен.
86
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрешко пак протестира пред народното събрание, а ездачката от крушовица пак яха вълната!
85
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че държава няма това е ясно, обаче къде са хората? И тях ги няма, вижте румънците какво направиха преди седмица.
84
0
 
7
 
! Отговори
До Ууууу преди 5 години
Браво!
83
3
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 5 години
Киро, ако някой те удари с гражданска от Олимпик (или без никаква гражданска), ще ти плати Гаранционния фонд. После гаранционния фонд ще си търси парите от виновния.Така че дишай спокойно.
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Албанката да си подава оставка и да ходи в Албания. Как няма да има информация за собственици и т.н. За какво и плащат? Да иде на полето да види как се изкарват парите.
81
0
 
35
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Схемата е проиграна и не е само в застраховането.Задължават хората да правят застраховка,а гаранции няма.Същото е с осигуровките за здраве.Плащаш задължително,а като отидеш пак плащаш!Всичко е менте в БГ!!!!!!!!!!!