Евтините застраховки – скъпи! Обезщетения ще има ли?

Застрахователите в Кипър едва ли ще изплатят всички обезщетения
Обновена: 29 авг 2018 11:53 | 29 авг 2018 11:15,
67

Откъде ще дойдат парите, с които ще бъдат обезщетени българските шофьори със застраховки в кипърската компания "Олимпик"?

Според Бойка Атанасова, кореспондент на в. "Труд" в Гърция, надали всички клиенти на компанията, която фалира, ще получат обезщетения.

Още по темата

"Когато започнах да разговарям с кипърците за "Олимпик" те ми казаха, че евтиното месо го ядат кучетата. Надали за евтините застраховки българите ще получат обезщетение. Застрахователите в Кипър не смятат, че могат да изплатят всички обезщетения, сключени в друга държава", категорична беше журналистката пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ вече трябва да има двустранно споразумение между правителствата на Кипър и България по казуса.

"В момента има временен ликвидатор, след 12-ти септември ще стане ясно дали всички ще си получат обезщетенията от застраховките. Първо "Олимпик" ще се издължи към държавата, а след това към своите клиенти", обясни още Атанасова.

Наскоро доста българи попаднаха под капана на гръцкото законодателство. Българи продават своите автомобили на гръцки граждани, а съответно след това с тези коли се извършват нелегални дейности, а виновни са българските собственици.

"Тук пак имаме пропуск в законодателството на Гърция и България. Решението му на този етап е да има разговор между двете страни. Българите тук неглижират този проблем. Ако в Гърция бъдат осъдени, те ще бъдат издирени чрез Интерпол и ще понесат своята отговорност. Има огромен вакуум в този момент. Хората трябва да са много внимателни. Виновен е човекът, който е собственик на автомобила по талон", посъветва Бойка Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 40 И понеже си надменен ще ти кажа едно: ти досега 1 довод не извади, ти досега един факт не спомена, ти досега един път не защити тезата си с факти и накрая имаш наглоста на мен да казваш, че съм говворел заучени фрази и опорни точки. А къде са ти контра аргументите, къде са ти фактите, къде точно се опитваш да докажеш правотата на твърдението си? Така като гледам освен обиди друго липсва в изказванията ти!
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Ами ето, ти си вече си решил какво работя, без да съм ти казал. Решил си, че е така, защото така ти е по- удобно на теб. Аз затова не ти и казвам де, защото няма смисъл. Между другото, с вашите данъци, не можете да си платите само уличното осветление в запуснатите и обезлюдени градове. Ако не вярваш, провери данъчните приходи по градове, и ще разбереш кой град изкрва най- много пари в държавата. Част от тези пари отиват за други градове.
40
7
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 40Какви ти заучени опорни точки. Кажи си в коя държавно хъхрекска структура си и ще видиш, ако имаш по добри доводи от мен, няма проблем. Ама не ти стиска, защото простия провинционалист те направи на 1 стотинка. Хайде бягай да цивриш в метрото което ви построиха с нашите данъци и да се оплакваш на второ поколение шопите като теб от злите провинционалисти.
39
6
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 38Освен това ясно и четливо, като за мозъчен донор като теб съм написал, че изброявам най големите. Ако е всички, в Русе само шивашките фирми са над 200, но повечето са малки. Така, че и бройка, ако гледаме пак сте в гъбите. А информацията е такава каквато е, това, че на теб не ти е удобна и си живял в заблуда си е изцяло твой проблем!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Ти щом смяташ, че "ЩЕ ДОКАЖЕШ, че съм минус за икономиката", к'во да говорим повече. Каквото и да ти отговоря, ти "ЩЕ ДОКАЖЕШ" това, което на теб ти изнася. Ти вече знеш, защото вие ceляндуpите, винаги, всичко знаете предварително и си мислите, че сте големи тарикати, а всички останали пасат трева. На вас, каквото и да ви се говори, все едно се говори на стена. Вие си повтаряте само заучените опорни точки и друго не вдявате.
37
7
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 38 Още чакам да кажеш какво работиш държавни хъхреко, или не ти стиска да признаеш, че си на държавната хранилка. И информацията ми е вярна. Написах повече фирми за любимата ти Шопия, така, че довода ти е безполезен като теб.Провери я, ако можеш.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Според теб излиза, че в Русе има 4 фирми, които произвеждат нещо, а в София 2. *** си ти, русенски бай ***. Даже информацията не можеш да си намериш, камо ли да я анализираш и систематизираш.
35
5
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 36Кажи какво работиш и ще ти докажа, че ти си минус за икономиката!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданска ще платя, когато започне държавата да ги събира, а не да ме задължава да пълня частните джобове на наследниците на Мултигруп, Корона Инс, Вис2 и СИК.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГО поскъпват при всички застрахователи с всеки изминал ден. С по 2-3 лева на ден тихо ги качват цените и в момента са 80-90% по-високи от миналогодишните.
32
3
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 31И какво е това Андрешковци? Какви ти Андрешковци те тресат, не ми е ясно?
31
4
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 31За разлика от теб - този *** поне не те обижда и работи с факти - нещо което ти досега 1 път не представи. Да храним ви, това, че сте на държавна работа какво е? Нали от нашите данъци ви идват заплатките! Лични сметки нямам да уреждам с шопите, но ме дразните когато се правите на столичани, а до вчера бяхте диви, боси *** пасящи козите и овцете на поляната в Овча Купел.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Аз не взимам нищо от ВАШИТЕ данъци. На вас *** и Андрешковците, все някой, нещо ви бил взел, все ви е прекарал... вечно сте недоволни. Някак си много лично подхождаш и изглежда като да имаш някакви лични сметки за уреждане със софиянци. С много менторски тон ми се дуеш, сякаш всичко знаеш и от всичко разбираш. Като всеки ceляндyp с големи претенции и никакво покритите.
29
4
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 25Та май искаше нещо да кажеш за това кои, кого храни и издържа? Производството генерира приходи, вносителя изнася пари от държавата. Та с вашите внос и дистрибуция и държавно издържани фирмички какво точно храните, че нещо не ми е ясно?
28
4
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 25Трейс Груп Холд (без коментар)Да видим и Русе сега:Монтюпе - фабрика за авточасти в Русе ( чужда фирма)Ведима ООД - търговия с гориваСтроително оборудване ООД - фабрика за машини в бившото КТМОргахим АД - производство на бой и лепила - основно производство в РусеМегахим АД - производство на бой и лепила - основно производство в РусеСпарки АД - производство на машини - основно производство в РусеЛубрика - моторни масла - основно производство в РусеШивашки производства колкото искаш
27
4
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 25Най големите фирми в Шопия за 2014г:Еко България - внос и дистрибуция на горива (производство 0)Булгартабак - производство на цигари (основно производство в Благоевград)Лукойл - внос и дистрибуция на горива (производство, ако го има е в Бургас)Монбат - производство на батерии (производство в град Монтана)Главболгастрой - стройтелство (на държавна издръжка)Билдком ЕООД - търговия със семена и зърно (производство 0)Дюти Фрий ЕООД - търговия Ханиуел - най накрая производство (чуждо)
26
5
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 25Първо почти всички фабрики и производства са в провинцията, а не в прехвалената ти Шопия.Второ - БВП не е вярно мерило поради простата причина, че измерва едни и същи пари 100 пъти - това, че ти си взел 2 лева като заплата от данъците ни и с тях си си платил кафето, а кафеджията е ползвал такси, а таксиджията се е подстригал не е икономика, а просто въртене на пари. Икономиката е износа, а от Шопия нищо не се изнася, защото нищо не се произвежда. В Шопия само се внася!
25
0
 
2
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
В наща държава никой нищо неможе да ти гарантира камоли пари да вземеш.Проблема си оставя в законите.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Кои данъци отиват за "за изхранване на София", бе ***? Данъците от изоставените фабрики и пустеещите земеделски земи в провинцията ли? Или данъците, които "плащат" провансалците върху парите, които получават даром от роднините си, от чужбина, за да висят по цял ден в кафенетата и да си цъкат по айфончетата? Я провери колко е безработицата в София и каква част от БВП се произвежда в София и пак си помисли, кой на чий гръб живее.
23
6
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 14Което от своя страна означава, че отговорността за контрола над застрахователна фирма Олимпик няма как да е на президента (без значение кой е той и от коя партия е той) поради простата причина, че той няма правомощия да определя, избира или назначава председател на Комисия за финансов надзор! От това следва, че вината е на парламента и партията която е управлявала (защото за да управляваш ти трябва мнозинство) която в него момент е била Герб. От тук нататък си напъни сам мозъка.