Автокъщи на кръстопът: Продават стари коли! Ще ги купуваме ли?

Заради високите данъци, хората може да спрат да купуват
8 ное 2018 08:20, Петя Славова
310

Данъците на старите автомобили скачат. Отпадат и облекченията за тези с газови уредби и катализатор. Решението на депутатите стресна търговците, които предлагат коли втора ръка.

Притесненията им са, че високият данък ще накара хората да не купуват поостарели возила, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Георги Ковачки от години работи в автокъща в Дупница. Разказва, че напоследък клиентите предпочитат по-новите автомобили.

След вдигането на данъците за старите автомобили Георги смята, че все по-малко хора ще купуват автомобили на старо. А бизнесът в Дупница ще замре.

Ако досега новите коли бяха с по-скъпи данъци, то след промените данъците и на старите коли се увеличават драстично.

Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019. Георги не може да разбере защо се вдигат данъците на българите, които са най-бедни в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко е, повече трябваше да вдигнат данъците за старите паметници пред блока. Всяко семейство с два паметника, в които пикаят котките ... Мерцедес, БМВ и Ауди са премиум марки, не са за всеки ... пък било и стари. Който иска ретро автомобил - такса, за останали има и други брандове на същата цена.
213
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"колата е лукс" е лозунг на *** през 60-те и 70-те. Изкарайте си главите от задниците и проумейте, че държавата грам не и пука за екологията. Това не е данък с цел да стимулира обновяване на автопарка . Това е данък с цел Герб да събере едни кинти, щото усещат, че края им наближава
212
4
 
26
 
! Отговори
КОНСА преди 5 години
проблемът не е данъка а това че ГО става 1000лв а до вчера беше 168лв
211
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 231 от 227Идеята е да се обнови авто парка, да се махнат от улиците старите замърсяващи возила и да се облекчи трафика, защото по улиците стана ад. Напълно одобрявам мерките на управляващите в тази насока. Крайно време беше да се направи нещо.Не одобрявам единствено по-високия данък на новите автомобили в сравнение с този на старите. Тук за мен липсва всякаква логика. А за жилищата - това е съвсем друга тема и няма общо с екологията и мръсотиите, които старите коли изпускат и ние дишаме.
210
1
 
23
 
! Отговори
Gopeto преди 5 години
Нещо не сханах... Значи нямам пари за нова кола и затова имам ауди на 22г. В момента данакът му е 40лв, след промените ще стане... например 80лв за година. Е заради тези 40лв, които ще плащам повече, няма как да се преориентирам към нов автомобил! Там само каското е колкото един стар автомобил! Така,че не мога да разбера тревогите и трагедията у господиниът от видеото!
209
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата логика е сбъркана умишлено за да се вземат едни пари и то по лесния начин по герберски. Да има пушещи таралясници, ама защо трябва да се проверяват и спират от движение, като по- лесно е всичко под ножа. Да не говорим, че с този лесен похват ще влязат повече приходи за да може баце да раздава с лека ръка з да е рахат.
208
23
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До бгСега ще ревнат собствениците на печки на дърва....Угодия няма, всичко е до манталитет. Не може да живееш в 21ви век и да не стоплиш 2 неща. Колата НЕ Е право и ЗАМЪРСЯВА, факт. 2. Отоплението на твърдо гориво е същото като карането на трошката - замърсява и нито един с малко акъл в главата няма да тръгне в голям град да се топлли така.
207
3
 
23
 
! Отговори
сара преди 5 години
Аз като един лаик нещо не схващам. Защо направиха така да се оскъпи колата на шофьор с пътни произшествия ? Какво е виновна за това колата, че и следващият собственик ????? май в тая държава не само Гошо е Т...ъпото.
206
3
 
24
 
! Отговори
бг преди 5 години
Истинските замърсители на въздуха са жилищата с отопление на твърдо гориво и градските автобуси .Трябва обаче да се отпуши далаверата на представителите на автомобилни марки , за които е достатъчно да подарят двайсените нови автомобила за да си направят лоби в парламента и да им правят законите по поръчка. Едно нещо имаше българина и него гледат да му отнемат , но ще видят избори ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН1
205
16
 
17
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименАбсолютно, и двете ми коли са евро 6 едната е даже още в гаранция. За разлика от гъзарите тук и двете са икономични, нито са премиум нито са с така нужните екстри като кожа, ел джамове и 300коня. Икономични са и заради това че не замърсявам плащам по 400лв данък за всяка. А тия с пушещите 3литрови таралясници реват за 15лв данък. Ами не пичове, като сте мизерници слизате от колите и си купувате карта за градския транспорт. Ако не ви кефи има нови дачии на цената на дърто бмв.
204
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да се схване, че колата не е неотменно човешко право, а лукс, който в големите градове ще става все по-недостъпен. Българите сме твърдо убедени, че понеже сме с ниски доходи, трябва да не плащаме данъци за нищо и даже да ни дават пари да си купуваме старите Кайени за 5 хиляди и да ги паркираме където си искаме.Аз живея в София, имам почти нова кола и работя в центъра. Скоро въведоха зона и вече на мога да паркирам. Купих си електрическа тротинетка и вече месец съм супер доволен.
203
3
 
19
 
! Отговори
gerb преди 5 години
браво!!! отивам да си купя дизеляк 2001 год. да е в новото хилядолетие за 1000 лева. Най-накрая и аз да се почуствам баровец. Само шефа да не си помисли, че тия 500 лева дето ми дава са ми много.
202
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пепо..,май не знаеш какво е това нямаме и салам Камчия от Билата за 99ст..ама колелото се върти и може да го ядеш някой ден!
201
5
 
6
 
! Отговори
смях преди 5 години
Ще ги покараме още малко нашите таралясници пък, после електрически. Тва явно ще е пътя. Нещата ще отидат на 300 - 400 лв данък на кола. Коли за по 2000 - 3000 лв просто заминават за моргата и това е. Vae Victis !
200
3
 
11
 
! Отговори
До 221 пепо преди 5 години
Ти в кой свят живееш?
199
2
 
5
 
! Отговори
До 220 Мен преди 5 години
Ти кола виждал ли си?
198
29
 
16
 
! Отговори
Pepo преди 5 години
Крайно време е да разкарат вмирисаните, ръждясали барутарници от пътищата на Бг. Голям рев ще се реве по темата защото българинът е стиснат и хич не ще да дава пари за нещо, което може да вземе за жълти стотинки без да мисли, че купувайки стар *** е опасен и за себе си и за другите. И спрете да ревете, че купуваме старо `щото сме бедни. Вижте колко милиарда са спестени в банки и още колко хиляди раздават наивници на ало апаши. Първо трябва да се смени мисленето.
197
17
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Беден немецТук има и за доста по-малко. Чисто нови, 5 години гаранция евро 6. Техническия преглед ти важи 2 години. Ама *** иска дърт таралясник с голям двигател много коне и електрически джамове и кожа, щото всичко друго му е под нивото.
196
11
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Робчо РобевВ отлично състояние my ass. *** на реален технически и ще разбереш що за кошница е.
195
5
 
17
 
! Отговори
горубляне преди 5 години
До Анонимен213Не е верно!!!Колите в автокъщите са карани от баби пенсионерки, до супера и обратно.Даже като ги продават си забравят бастуните в багажника.