Автокъщи на кръстопът: Продават стари коли! Ще ги купуваме ли?

Заради високите данъци, хората може да спрат да купуват
8 ное 2018 08:20, Петя Славова
310

Данъците на старите автомобили скачат. Отпадат и облекченията за тези с газови уредби и катализатор. Решението на депутатите стресна търговците, които предлагат коли втора ръка.

Притесненията им са, че високият данък ще накара хората да не купуват поостарели возила, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Георги Ковачки от години работи в автокъща в Дупница. Разказва, че напоследък клиентите предпочитат по-новите автомобили.

След вдигането на данъците за старите автомобили Георги смята, че все по-малко хора ще купуват автомобили на старо. А бизнесът в Дупница ще замре.

Ако досега новите коли бяха с по-скъпи данъци, то след промените данъците и на старите коли се увеличават драстично.

Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019. Георги не може да разбере защо се вдигат данъците на българите, които са най-бедни в Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
14
 
7
 
! Отговори
Беден немец преди 5 години
Карам нов автомобил срещу 205 Евро на месец без първоначална вноска. Евро 6, данък 38 Евро и гражданска + каско за 680 Евро.
193
4
 
4
 
! Отговори
до 210 преди 5 години
чи ко пречи да стане Екологичен?
192
3
 
3
 
! Отговори
до 210 преди 5 години
чи ко пречи да стане Екологичен?
191
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 60-те години на миналия век в Италия успешно проведоха политика всяко семейство с кола. От 70-те години и в България колата вече беше необходимост, а не лукс. Тук някакви искат да се върнем в пещерите.
190
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! Събираме всичкия *** от Европа! 90% от автомобилите в автокъщите са пълни таралясници!!!
189
5
 
3
 
! Отговори
Манджа с грозде преди 5 години
Как пък стигна до това заключение не те знам
188
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данък МПС е имуществен данък, а не екологичен данък, не го забравяйте.
187
21
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Най-накрая! От кога чакам да се разкарат миризливите таралясници! Нови коли или градски транспорт. Не може да разбере защо се вдигат данъците? Щото е ***... нямало база. Иска пътища, иска здравеопазване. С какво да се направят пътищата бе ***... И толове на магистралата чакам да сложат!Всичкото *** говори, колко е хубаво у Европата. *** си купи кола в Германия и я застраховай, като искаш.
186
8
 
23
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Идеята не ми допада. Не смятам че това е метода за да се спрат старите коли! Доходите с ни ниски, за това караме стари бараки. Не е заради данъка, но държавата се прави че не го разбира... Друго-във всички западни държави газовата уредба сваля данъка защото почти газта почти не замърсява! Ужасно е когато законите се коват от хора които не са експерти в нищо....
185
7
 
29
 
! Отговори
Робчо Робев преди 5 години
Колата ми е на 23 години, поддържана в отлично състояние. Нямам никакво намерение да се разделям с нея и да давам грешни пари за натъпкано с електроника возило, което блокира при най несъществената неизправност. Явно целта е пътищата в непрокопсалата ни страна да са за богоизбрани. Но, така е и така ще бъде: за робския народ - все по - заробващи закони!
184
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите хора на запад - с маратонките, раницата и лаптопа, четат пътуват и се развиват. Младите хора в БГ - с дърт дизелов шлеп по кафетата и фитнесите, гледат лошо брадясали през тъмните очила. Виждате ли сега каква е цивилизационната разлика.
183
2
 
13
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Доста лъжи се изписаха за увеличението на данъка. Най-голямо е увеличението за коли с катализатор, без еврокатегория и до 100 к.с. Увеличение примерно от 60 лева на 154 лева. В масовият случай увеличението е над два пъти и това касае над 60% от колите в България.
182
16
 
7
 
! Отговори
Басе преди 5 години
Не разбирам нещо. Мъжете нали искат да се правят на гъзари пред жените с новата си кола. Защо им е тогава стара?
181
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България всички автомобили трябва да се забранят! С коли само баце и кметицата на София.
180
17
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми като имаш пари за запазена дачия сандеро що си купуваш вехт шлеп с 3л. дизел. Щото се издигаш в очите на булките от блока ли? Кожата вече се напука а? Тая кола преглед в Германия/Франция/Австрия не може да мине ама тук я имате за "луксозна".Дивотията ви много голема. Даже се учудвам че не сте още по-бедни. С такова мислене в нормално общество ще сте на соц. помощи.
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направи го газодизел и се решава проблема. Малко кофти, че газовите за дизели са слъпички за сега.
178
17
 
5
 
! Отговори
Този Рай Води в Ада преди 5 години
Трябваше да забранят гробниците под Евро 4.Или да им праснат данък поне 500 лв. ама не им стиска гиди популисти.
177
8
 
12
 
! Отговори
ники преди 5 години
Айде пак да попитам, кой има стара трошка на 15+ години и я кара на бензин? Отговорът е един - НИКОЙ.Всички карат на газ, а бихте ли ми обяснили как една кола с евроХХ е по-екологична от каквато и да е кола на газ?
176
10
 
7
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Мен данъците не ме плашат. Жипа ми е регистриран с категория n1, данъкът ми е 20 лв, кубатирата е 4000, а мощността - 230 к.с.Винаги си има начини. Койт търси намира!
175
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данъкът от 50 лева за 101 к.с. отива на 130 лева. Поради факта че отпада облекчението за катализатор. Това си е 155% увеличение