Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия

Снимка в социалните мрежи развесели шофьорите
128
Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия
Снимка: Facebook

Съвременното автомобилно общество в по-голямата си част е разделено на два лагера - любители на класическите автомобили с традиционните двигатели с вътрешно горене, и тези, които обичат "зелените" технологии.

В тази връзка двете страни често влизат в конфликти и "атакуват" опонентите си всеки със своите аргументи.

Въпреки това и двата съперника могат да живеят заедно. А дори и да си помагат. Както на тази колоритна снимка от Русия.

На нея се вижда как "морално и технически остарял" седан ГАЗ-3102 "Волга" взима на буксир електрически кросоувър Tesla Model X, който най-вероятно е останал без никакъв заряд в батерията си.

Разбира се, по същество в тази снимка няма нищо толкова особено, но тя показва едно важно нещо - че в Русия, където е направена, инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили съвсем не я бива. Във Фейсбук дори се появиха коментари от рода на: "Русия не е най-добрата страна за покупката на Tesla".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Новите технологии ще ви ги осигури Китай а не Мъсков.Влакове на магнитна възглавница 500 км/чОт Мъсков може да очаквате само грандиозно шоу, цирк дьо солей летяща тесла в космоса или *** управляваща електрокар. Спектакъла е много зрелищен.Да си купи човек много пуканки и да гледа шоуто на Мъсков.После защо толкова много хора си хвърлят парите от балкона - защото са лапнишарани, каквито има в изобилие.
71
11
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
В страната на ГАЗ-ките, масквичите, ладачките, ЗАЗ-ките и ЖУК-овете, новите технологии трудно ще си пробият път ... !!!
70
8
 
10
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Аз от снимката разбирам следното: В Русия карат МПС- марка Волга--а в "краварските" САЩ карат високотехнологичната Тесла....Нека руските *** и българските *** да ми обяснят разликата....Моля!
69
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е сега ония отворко от Топ Гиър, дето ни убеждаваше в превъзходството на западния автомобил и технологии?
68
7
 
17
 
! Отговори
до 73 преди 5 години
Не са по-екологични! Вредностите отделени в атмосферата за направата им са колкото тези, които е отделил дизелов автомобил на 200 000 км....
67
3
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Най-екологичния транспорт е магарето.Не му трябва зареждаща инфраструктура.Не му трябват ел батерии, които се произвеждат от редки елементи.Консумира само био гориво - слама, детелини и магарешки бодил които ги има в изобилие около магистралите.Няма как да те заключи в купето.Не съм чул някой да е умрял от катастрофа с магаре.
66
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Имам въпрос - каскет, вата и производни кодови думи ли са да задействат брояча?Или самото им изписване води да ***?
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости инфраструктурата...при температура от -40 градуса, заряда на батерията е много бързо пада и съответно може да се измине много по-малко разстояние от заявеното от производителя. Просто за такива условия най-добрия автомобил за момента е бензиновия.
64
4
 
7
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Електрическите коли са по-екологични, и това е факт! Но съм гледала в клип как при удар могат да се запалят лесно и горят като факла, която трудно се гаси. В този смисъл не са особено безопасни.
63
2
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
А в БГ колко е жалка картинката...Едно време в 80-те години в Перник сложиха тролеи, изградиха ел. мрежа за тролеите.И сега 2018 година познай какво - няма тролеи, мрежата я демонтираха.Тоест - НЕ е вярно че не се развиваме, ние се развиваме назад.През 2050 година предполагам че ще върнат обратно файтоните с коне в Перник.
62
1
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Гледам ги често в Германия водачи на ел коли - плътно в дясната лента на магистралата зад някой ТИР. Зер ако ускори може да се наложи да го дърпа някое магаре после.Ще дам аз 100 бона за кола и ще стоя зад ТИР да гледам неповторимата панорама на широкия му ***. Да не говорим как може да попадна между 2 тира при верижна катастрофа, сандвич със слонове...
61
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поручик РжевскиПросто в Русия температурите в Сибир са -20 -30 -40 градусаТеслата не е с руска батерия бе ушaнко. Може да работи при тези температури.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МорскиЦялата ,,технология" в Тесла е ***.да, не е за селяци с каскети.
59
3
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Относно зарядната инфраструктура - най-вероятно собственика на теслата е проверил тези неща преди да се изтупа с 100 бона. И едва ли всеки ден му се случва това. Просто в Русия температурите в Сибир са -20 -30 -40 градуса и тогава ще ви трябва тролейна мрежа за да се движи този електрокар смешен.
58
9
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
за съжаление се налага собственниците на тесла в русия да си носят допълнителна батерия в джоба поради липсващатата обещана от правителството но не изградена зарядна инфраструктура
57
9
 
15
 
! Отговори
Между тия две преди 5 години
коли винаги бих избрал Волгата, та ако ще и трева да и никне от изгнилите прагове.
56
12
 
10
 
! Отговори
до №52 Обективния преди 5 години
Подсмърчай за фалиралото Сесесере,подсмърчай за световно-подигравания патологичен лъжец чичко Путин.Подсмърчай, че татко ти беше милиционер, а дядо ти беше активен борец (разбирай крадец на мандри, играещ карти в гората и чакащ да дойде чуждия агресор-червената окупаторска армия и да го настани в крадена къща на избити интелектуалци). Подсмърчай, че ти не можа да намажеш от облагите на дядо и тати и си мечатай за нов народен съд. Ама с подсмърчането ще си останеш.
55
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВАРИЩ, АКО ПРАТЯ МАТРЯЛА НА ЕЛН МЪСК , ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАДЕШ МАЙКА СИ И БАЩА СИ ДА СИ ПЛАТИШ ПРИСЪДАТАТ ЗА УРОНВАНЕ ПРЕСТИЖА НА МАРКАТА! ХЕПТЕН ПРЕЗ ПРОСОТО Я ПОДКАРАХТЕ РУБЛАДЖИИТЕ...
54
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНР и ЛНР, Крим е Русия, а скоро и ЦЯЛА Украйна, не само източна.-Е, за ЦЯЛА Украйна доста руски майки ще изпищят, към 200 000...Не знам дали са готови да платят цената.
53
14
 
26
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
За мен ел коли са голяма недомислица. Електрически транспорт - това трябва да са влаковете и там трябва да се инвестира и разширява. Влакове с по 300-400 км/ч с електрическа мрежа това е за мен пътя за развитие.Тия смешни ел коли абсолютно недоразумение. Особено смешни са в студена и рядко населена държава като Русия където петрола е стотинки.