Кои са типовете шофьори, които са най-големи дразнители на пътя?

Някои от тях са агресивни, други разсеяни
29 мар 2021 17:45, Нели Христова
81
Кои са типовете шофьори, които са най-големи дразнители на пътя?
Снимка: БГНЕС

Мнозина от нас прекарват доста време зад волана на автомобила си, като шофирането може да бъде както доста приятно преживяване, така и доста стресиращо. Второто зависи от условията на движение и, разбира се, от другите шофьорите на пътя. Честно казано, сред тях има хора, които ни изнервят допълнително.

Някои от тях са агресивни, други разсеяни, а трети просто изглеждат не на място. И това допълнително ни изнервя, като може да ни развали настроението дори в един прекрасен ден. Кои са типовете шофьори, които най-много ни дразнят на пътя?

Любителят на телефони

Този шофьор е опасен както за себе си, така и за околните. При това най-застрашаващи безопасността са тези водачи, които непрекъснато пишат съобщения на телефона си. И лошото е, че те самите не го осъзнават и съответно не го признават.

Избухливият

Дори и не си помисляй, да го засечеш на пътя. Той ще вика и ще ви кълне, като вероятно ще спомене и вашите роднини. Може дори да опита физическа саморазправа, ако му се отдаде подобна възможност.

Състезателят

За тези шофьори животът е състезание. Те искат да стигнат първи навсякъде - до магазина, до работата, до училището на децата. Готови са дори да рискуват всичко, само и само да не бъдат изпреварени от някой друг.

Диджеят

Тези шофьори имат озвучителни системи в автомобилите си, които биха били по-подходящи за клуб. Те смятат, че всеки ще оцени музикалния им вкус, когато чуе любимите им мелодии, които обикновено гърмят с пълна сила.

Проблем с паркирането

Проблемите с паркирането са наистина досадни. Можете да загубите доста време, докато чакате някой да намести колата си на паркинга. И това, само защото някой не е отделил няколко часа за да се упражнява и научи.

Възрастният

Повечето от тези шофьори обикновено карат по-бавно от останалите и това също може да ви изнерви. Възрастните водачи понякога стават причина за забавяне на трафика, защото вече не се чувстват уверени зад волана и това кара мнозина да ги мразят.

Неспазващият дистанция

Една от най-досадните категории водачи на пътя. Те искат да се уверят, че шофьорът пред тях знае, че много бързат и карат плътно зад него, без да оставят дистанции. Освен това, искат да знаете, че те могат да шофират бързо, докато вие сте много бавни.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
6
 
! Отговори
Българи преди 3 години
Българите хвърлят фасове и *** през прозореца , бутат се като мулета, правят се на тарикати, а вие говорите за дразнещи шофьори!?! И
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия с купените книжки
68
4
 
7
 
! Отговори
Софияяяянец преди 3 години
Имам 16 години стаж зад волана на какви ли не коли. Няма да изброявам да не се хваля. Карал съм какво ли не, къде ли не и в чужбина и по писти... Обаче през цялото това време не съм видял някой от пловдивския район да кара нормално. Даже перничаните дето всеки ден влизат и излизат от Софето са ми по-предвидими (не че са цвеке). Враца, Ямбол, Плевен и Бургас да си знаят и те.
67
2
 
4
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Хайде стига плюхте една конкретна марка. БМВтата ви били винаги виновни. Има едни млади лекенца дето с по-стари модели правят бели, но останалите са ок. Аз на 24 си купих чудесна 8 годишна Бавария. Карах си я съвсем нормално и за 6 години нямах нито един акт и кандидатствах за златен талон. Така, че има всякакви хора. Сега карам Опел - доста базов, но новичък е много е сдухан в равнение със старата красота, която някога имах. Истината, е че абсолютно всяка марка в Бг прави нарушения и то безброй
66
2
 
2
 
! Отговори
Bgto преди 3 години
Най - дразнещи са тези, които систематично нарушават закона и цакат останалите. Тарикатите, които се нареждат най-отпред на светофара, които се пререждат пред всички в колоната, които карат в аварийната лента за да минат най-отпред на колоната, тези дето от лента за налява ти завиват надясно - и такива има и въобще тези дето спазват правилата са балъци и *** за въпросните мега тарикати Лошото, е че българите са адски толерантни към всякакъв вид тарикати и нарушители и винаги ги пускат.
65
2
 
2
 
! Отговори
До Пешо преди 3 години
Мигача е известие и молба. И предимство ще му дадат интелигентните хора. Но когато го използва агресивен нахал , често от мъжки пол няма как да ми накриви капата изобщо
64
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Салтак с Ауди, БМВ и Фолквагин, пиян и/или надрусан, каращ все едно е сам напътя . И тези дойчовци с оригинална регистрация Tr.
63
3
 
0
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Изпьрдян п?дал с мангалата л ти сеапрввна мьж с нож л ти нлтя омашярката е ужат
62
3
 
6
 
! Отговори
До Пешо преди 3 години
Точно така ме засече една - при това на остър десен завой между два светофара (на 15м), а тя ми е отляво ! Влиза рязко пред мен, и..... изведнъж спира (на втория мигащ светофар, поради пресичащи хора). Естествено, не можах да спра толкова рязко, и я чукнах леко, а тя се опита да изкара мене виновен ! Комисията обаче реши друго !
61
5
 
16
 
! Отговори
пешо преди 3 години
Моля ви се! Някой да обясни на жените, че мигача не дава предимство!
60
3
 
8
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Феееесооооовеееее!!!
59
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най дразнещи са тия с и здуханите БМВ Ауди с регистрации ВН, В, ЕВ, РК.. Е тия *** са най дразнещи.
58
6
 
12
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Тъжен, макар и не изненадващ факт. Половината коментиращи смятат, че законите могат да се нарушават, а тези дето ги спазват са балъци.
57
3
 
6
 
! Отговори
Местан Лютвиев преди 3 години
Аз ще ви кажа, това са турциите зад волана
56
2
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До ХммТебе трябва да те преследва закона.
55
6
 
2
 
! Отговори
Балък преди 3 години
До Анонимен 53Зад кое? Какво е това монитор?
54
8
 
4
 
! Отговори
Нове Божков преди 3 години
Аз ще ви кажа, това са българите зад волана
53
4
 
7
 
! Отговори
До RS/365км. 41 преди 3 години
Виж сега спазвам правилника когато е възможно ,за да не стане беля повече , отколкото заради глобата а ти и всички като теб са много жалки щом парадират с пари.........по форумите!
52
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-дразнещ е Шофьора на Джипката
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Вескоза това лявата крайна лента трябва да е свободна за бързаци