Осъдиха Максим условно

Фигуристът получи 2 години и половина условно, 90 хил. лева кръвнина за родителите на загиналото момче и 80 хиляди за семейството на Мануела
30 яну 2008 16:13,
354
Осъдиха Максим условно
Снимка: Булфото

Бургаският окръжен съд осъди на 2.5 години условно с 5-годишен изпитателен срок световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Фигуристът ще трябва да плати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева за бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова.

Съдът не одобри иска на адвокатите на момичето за 2 000 000 лева.

Стависки ще трябва да плати и държавна такса от 10 400 лева, а освен това е лишен и от правото на шофира за 4 години.

Обвинението срещу него е за шофиране след употреба на алкохол с 1.29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Адвокат Росен Кожухаров каза, че присъдата може да се обжалва и това не е краят на делото.

От прокуратурата също обявиха, че най-вероятно ще обжалват.

На 5 август 2007 г. Максим Стависки предизвика тежка верижна катастрофа на пътя Приморско-Бургас.

При инцидента загина 24-годишният Петър Петров, тежко пострада 19-годишната Мануела.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** насраното правосъдие!
232
0
 
0
 
! Отговори
гяурина преди 16 години
ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ НИЕ НАИСТИНА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМЕ,СВЕТЪТ НИ СЕ ИЗСМЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА СЪДИИ,ЗАСЕДАТЕЛИТЕ ПАК СА ЛИПСВАЛИ,ТО ПЪК КОГА ЛИ ГИ Е ИМАЛО.ЯВНО ТРЯВА ДА НИ ОПРАВЛЯВАТ КИТАЙЦИТЕ,СМЪРТ ЗА СМЪРТ.
231
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
227. - 20:40 - Системата е скапана, не МаксимОт: StanНе може да виним него, защото системно караме пияни и с превияена скорост.Виновен е само за този инцидент и заслужава наказание като всиюки които са направили същото.Е в повечето случаи това е условна присъда.Не е той виновен, системата ни е скапана.Е все пак се радвам, че не влезе в затвора, защото знам че това той няма да го повтори.Нека всички караме по-внимателно!!!!Не за да не влезем в затвора, а за да не пострада някой, това трябва да ни спира да караме пияни и с превишена скорост==================Това искат хората - да получи наказание като Синан Алиев
230
0
 
0
 
! Отговори
до 222 преди 16 години
ами това му е само ,че му "лепнали" съпротива при арест и т.н...обида на служебно лице и ред други глупости...той човека е 50 кила ,каква съпротива при арест,ясно е...дървил се е все пак с 1.3 е бил...ама кво да кажа,за едни може за други ...не!!!
229
0
 
0
 
! Отговори
He3aBuCuMa{} преди 16 години
Напълно съм съгласна! ! !Пожелавам Ви да не сте на негово място!Всеки човек греши,и в случея тази грешка се оказа фатална!
228
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
като говорим за справедливост. Ако загиналият беше убил Стависки, условна присъда ли щеше да получи?!!!!!!!!О, бедни Оруел, отново има по-равни!!!!
227
0
 
0
 
! Отговори
Stan преди 16 години
Не може да виним него, защото системно караме пияни и с превияена скорост.Виновен е само за този инцидент и заслужава наказание като всиюки които са направили същото.Е в повечето случаи това е условна присъда.Не е той виновен, системата ни е скапана.Е все пак се радвам, че не влезе в затвора, защото знам че това той няма да го повтори.Нека всички караме по-внимателно!!!!Не за да не влезем в затвора, а за да не пострада някой, това трябва да ни спира да караме пияни и с превишена скорост
226
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КОШМАР, КОШМАР, КОШМАР! Република България се нарича!
225
0
 
0
 
! Отговори
Неизвестен преди 16 години
ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ...а има ли такова изобщо ???Ако си на подсъдимата скамейка си невинен, ако си ищец то тогава излизаш виновен...Едва ли не го изкараха нещастен случай!
224
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 16 години
Хванали Деко да кара пиян30.01.2008 12:06Наскоро футболистът на Барселона Деко обяви, че може да напусне клуба през лятото. С подобни прояви обаче едва ли шефовете на каталунците ще се опитат да го задържат. Е....ТОВА Е ДЪРЖАВА.....Вестник Ла Вангуардия съобщи, че преди 2 седмици бразилецът с португалски паспорт е дал положителна алкохолна проба. В нощта на 17 януари футболистът е бил спрян за проверка от местната пътна полиция. Тя показала, че в кръвта му има 0,36 промила алкохол, при разрешени от закона 0,25. Местните катаджии забранили на Деко да продължи за шофира, така че той трябвало да се обади на свой приятел, който да дойде да го прибере. В крайна сметка играчът загубил книжката си за известно време, а освен това платил и 600 евро глоба. От Барса потвърдиха за инцидента, но не излязоха с официална позиция. По същото време Деко се възстановяваше от контузия и не играеше в мачовете на ***, но това едва ли го оневинява.
223
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ДА ОТВОРЯТ ЛИНИИ ЗА МАНУЕЛА!!!!!!!НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ СМОТАНИ,ЧЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ ,НО СМЕ"ЧОВЕЦИ" И ЩЕ СЪДЕРЕМ ПАРИТЕ ЗА ТОВА МОМИЧЕ!!!!!!!!!!
222
0
 
0
 
! Отговори
Stan преди 16 години
незнам за 1,3 да дават 18 месеца, твоя съсед явно има и нещо друго, провери правилника...
221
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Относно коментарите на разни хора тук...просто е смешно...2 години за убийство,няма значение какъв е бил...2,3 5 -кратен шампион по един какво си...преди всичко е човек и подлежи на съд както всеки гражданин на Републиката,нали така?????Един съсед за 1.3 промила в кръвта без инцидент и т.н излежава 18 месечна присъда...кво да говорим!!!
220
0
 
0
 
! Отговори
brave преди 16 години
За мен присъдата е подигравка. Пиеш, качваш се, караш, убиваш и .......условна присъда. И така, скъпи българи, скъпи сънародници - не се притеснявайте. Пийте, карайте - това не е нещо нередно. Какво толкова :да блъснеш майка с количка на пешеходната пътека - нищо, случва се. Условно. Внимавай повече следващия път.Баща вози децата на училище - пил си, прас колата му странично на светофара с джипарата; децата на каймичка - нищо, 5 години без книжка, две условно.а пък изведнъж, не щеш ли, някъв англичанин разбил главата на барман с камък. 12 години ефективно. А, *** той бармана нали не е умрял? Ок - десет тогава. Бре тез англичани, що се дразнят толкова за присъдата на някакъв хулиган. Ние тук в съда сме сурови. Вярно, че само за някои - ама.... Все пак не всички са равни пред закона, нали?!
219
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не е да не го повярвам,но ми е страшно убидно,за гаврата с почернелите семейства.Това са деца.....,не ги ли е грях тезисъдии,позорят ни пред света с поредното си безумие.Нямамнищо против спортиста М.Стависки,но като човек е долен страхливец и не заслужава уважение.
218
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
izvinete minalata godina sa umreli nad 1000 du6i pri katastrofa kolko sa v zatvora vrazomete se
217
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Еййййййййййййййй,селяндуриииии,за тъпите ви заяждания има чат.Тука пишете смислено ,ако можете де.Ай пиите си ракията и щасливи заспивайте!
216
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Vsi4ki se radvah me, pliaskah me i pih me ot shtastie kogato maksim i albena stanaha shampioni , a sega vsi4ki go hulim ne taka be hora na vseki ot nas moje da se slu4i pazi boje. toi taka ili ina4e 6te si ponese nakazanieto edvali 6te mine den bez da se seti za tova kakvo e napravil.
215
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi si преди 16 години
ibahti selqnite nagli iskat 2 000 000 , tova govori che cqloto delo e za parite na choveka a ne zaradi samoto delo - a che e vinoven maksim vinoven e .
214
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
205. - 19:42 - От: toniМного жалко за загиналото момче и Мануела ,но съм съгласна с присъдата защото благодарение на Максим и Албена светът още веднъж чу че някъде на картата има и България.--------------------------------------- -hahahahahaha, ubi ribata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dano da ima6 6ansa swetowen 6ampion da te sgazi tebe, da se proslawim pak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!