Батко с обвинение

Бившият шеф на пътното е обвинен за престъпление по служба, след като стана ясно, че налял във фирма на брат си 120 млн. лв.
23 окт 2008 16:50,
15
Батко с обвинение
Веселин Георгиев. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия директор на пътния фонд Веселин Георгиев, съобщи градският прокурор Николай Кокинов.

То е за престъпление по служба и ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 1 до 8 г.

От прокуратурата допълват, че по отношение на Георгиев е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 10 000 лв.

Скандалният директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" бе уволнен, след като стана ясно, че фирмата, която управлява единият му брат, е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева.

Става дума за фирма "Биндер", като самият Веселин Георгиев навремето бил един от управителите й.

След като поел държавния пост, позицията му заел неговият по-малък брат Емил Георгиев.

Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че "Биндер" е между често предпочитаните изпълнители на проекти за строителство и рехабилитация на пътища.

Финансовите операции на най-нашумелите братя, наричани "Батко" и "Братко", както и на съпругата на Веселин Георгиев, започнаха да се проверяват малко след уволнението му на 1 февруари т.г.

Тогава явният конфликт на интереси стана причина Европейската комисия да ни спре парите по програма ИСПА, а премиерът неохотно да поиска оставката му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
spass преди 15 години
ВСЕКИ ДЕН ЛЪЖА И КРАДА!!!Аз пак ще гласувам за БСП!
13
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Във Варна осъдиха някакъв човек ефективно на 1 година затова, че задигнал вафли и сокове на стойност 31лв. Този изедник на колко ли трябва да го осъдят тогава?!?
12
1
 
2
 
! Отговори
Мечо Кух преди 15 години
Вижте сега, не трябва да бъдем песимисти, че няма НИТО ЕДИН ОСЪДЕН за безобразните комунистически кражби, а трябва да сме оптимисти, че има за параван пред Европа стотици ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ. Пак е нещо, защото ако не бяхме в Европа и това нямаше да го има. Бъдете оптимисти :)))
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Народа е толкова отвратен от типове като тоя *** на снимката, че дори вече не иска да коментира .. просто тихо мрази. Това е много опасно за самото съществуване на обществото, много крехък баланс на тихата омраза, който ако се наруши ще потече кръв.
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя ако влезе в затовора ще се прекръстя.... Биндер е част от Терагруп , а който е запознат знае за какви дърти куконисти иде реч.... измамата си продължава... и на никой не му пука...
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
100 милиона само си е взел човека бе ... а народа нека гладува и студува ... и рови по кофите.
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя специално е толкова нагъл крадец, че само куршум го оправя. Безобразно нагъл, безскруполен крадец. Тоя ако беше в Китай 100 пъти да са го разстреляли.
7
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И аз съм готов да лежа в затвора 2 г ако гушна 100 милиона. Хич не е зле - хем хранят безплатно. За такива пари се лежи 10 г най-малко в белите държави.
6
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 15 години
Абе цялата работа е на-ти дай-ми. От всички такива тарикати съда кърти по 10-20 хил лв за гаранция и ги пуска, Въртят едни пари, другото кьор-фишек :) хубава българска дума
5
1
 
2
 
! Отговори
Брат преди 15 години
И какво престъпление е да налееш 120 млн. във фирмата на брат си? Голяма работа.
4
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
puk onzi deto otkradnal vafli i naturalni sokove za 31lv vednaga go vkaraha efektivno v pandelata da leji godina,mayko maykoooo v kakva darjava jiveem samo!
3
1
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Така кажете, от 1 до 8 години за 120 милиона. При такава сума сигурно присъдата ще е 2-3 години, ефективно 1-2 години. Заслужава си, само кажете, къде има още милиони за разпределяне.
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
... заедно с този дето му е поискал оставката ... в една килия!!!!
1
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя трябва да лежи в затвора докато му изгният кокалите.