Повторение на "Килърите" – Кеца и Туцо пак в ареста

При друга операция "Каналджиите" арестуваха още петима
24 авг 2010 09:07,
111
Повторение на "Килърите" – Кеца и Туцо пак в ареста
Снимка: БГНЕС

Две паралелни полицейски операции са стартирали рано тази сутрин, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че едната акция е отново "Килърите", която е повторение на операцията, свързана с покушението над Юри Галев.

В Самоков и Червен бряг са извършени арести на извършители и съпричастни за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Отново са арестувани Васко Кеца и Янко Попов-Туцо, който беше обвинен като поръчител на покушението на самоковския бизнесмен.

Двамата обаче бяха освободени от съда след задържането им поради липса на доказателства, което предизвика бурни реакции и коментари на премиера Бойко Борисов и на Цветан Цветанов.

Заедно с Васко Кеца и Туцо в района на Самоков е задържано лице, което е укривало край Говедарци извършителите на покушението на Румен Рачев.

42-годишният бизнесмен Румен Рачев от Шумен бе застрелян пред болницата в града на 3 юли 2009 г. Той бе прострелян близо до джипа си, марка "Инфинити".

В Силистра пък е извършена още една полицейска операция, при която е разбит канал за крадени коли. Петима души са задържани в операцията с кодове име "Каналджиите". 

Тарторът на групата е Иво-Заспалия от Силистра.

Останалите задържани са Наско-Бомбата, Краси-Парцала, Валери и Бисер. Четиримата не са криминално проявени.

Претърсени са няколко адреса. Установено е, че имот в едно силистренско село е оборудван като работилница, в която се манипулират рамата, пребоядисват се крадените автомобили.

На други адреси се е извършвала подготовката на фалшивите документи за предстоящата регистрация и продаването на колите.

Още по темата

Установени са няколко продавани луксозни автомобили марки BMW, Мерцедес, Фолксваген, Ауди.

Едни от последните регистрации са на Мазерати, регистрирано през юли тази година. Този автомобил е бил обявен за откраднат през май в Италия.

Открит е и автомобил Фиат пунто, отново откраднат в Италия. Той също е регистриран тук в България.

По време на разследването е установено, че тарторът Иво-Заспалия си е купил апартамент в Банско.

Операцията продължава с документиране на цялата престъпна дейност на петимата задържани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: МВРЦветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашата Полиция ги ХващаНашия Съд ги ПускаБравос!А може ли нашия съд да яде ...нашта хурка?
84
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И НА МЕН ВЗЕ ДА МИ ПИСВА ВЕЧЕ ЧЕСНО ПЪЛЕН СМЯХ САМО НЯКВИ МИШОЦИ ПРЕБИРАТ ЗА ПАРЛАМА А ДРУГИТЕ СИ КРАДАТ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ
83
6
 
3
 
! Отговори
до предния каун преди 13 години
То повечето искаме да живеем в нормална държава, но това не става с медийни милиционерски изяви, а с работеща икономика. Много важно, че имало стандарт за сиренето и кренвиршите, като няма кой да контролира дали се спазват. Какво ми дреме че някакви *** ги прибират през вечер, като безработицата е 30%?
82
0
 
5
 
! Отговори
ichko0o0 преди 13 години
Важното е да има движение.МВР ги хваща,съдът ги пуска.Ама сега да н.а.е.б.а.т. и тези в КАТ дето са регистрирали колите,щото кой знае колко парички са гушнали.
81
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз искам така да ми замазват очите!Полицията да си върши работата,съда да чува и вижда добре,който иска да яде рога,копита и перушина,креда и палмово масло вместо сирене-тъпкани с консерванти и сол да го прави,е аз искам да знам какво ям и за това чета предварително по етикетите.Искам да живея в нормална държава,където има ред и дисциплина.И виждам,че отиваме натам.Но след батаците в които сме биле забивани от години как да се случи за кратко,началото е добро.
80
4
 
9
 
! Отговори
Мира до № 82 преди 13 години
Вече знаем кои ще гласуват за Герб на следващите избори: 17 министри, 31 обл.управители, 54 кметове, 264 местни шефове на партията, персонала на БТВ, персонала на Нова-тв, Румяна Коларова, Аз-Мира Радева, Николай Бареков, Иван, Андрей и ти. Оня ден Сашо Диков се отказа. За Първанов ще гласуват останалите. За другите партии ще гласуват председателите на самите партии. Проучването е национално. Анкетирани са 1024 човека.
79
5
 
4
 
! Отговори
Нинов преди 13 години
Ами ако си мързелив или некадърник и чакаш някой да ти пълни хладилника - ще има да чакашХвани се на работа, вместо да висиш цял ден пред компа и да мрънкаш, че някой ти виновен
78
5
 
6
 
! Отговори
Крис преди 13 години
Стига с тия циркове, дайте сега да ги ловим 100 пъти , докато накрая им спретнем някакво обвинение , тия гербаджийте се излагат много сериозно вече. Освен това нека погледнем от другия край нещата , защо арестуват хора , които теоретично да приемем , избиват престъпници като Юри Галев , защо не затворят тези престъпници , не ги осъдят за всичките им престъпления и не ги тикнат в затвора , там няма да ги има "килърите" да ги убиват, ето ти решение , и вълкът сит и агнето цяло...
77
11
 
13
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Поздравления г-н Цветанов за добрата работа !Колкото и да плюят някои червени ***, народа вече поумня и съди по делата.Следващите избори сме отново за ГЕРБ.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В статията за некви измислени герои 80 поста, а в тази за положението в здравната ни система 15. Докато е така, ще ни управляват разни тикви, пудели и гоцета.
75
14
 
12
 
! Отговори
C.C-TRUGVAI SI преди 13 години
СТИГА АКЦИИ, ХОРАТА ПАК ТРЪГВАТ ДА СЕ ЗАПАСЯВАТ С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, ЧЕ КАКТО Я КАРАТЕ ЕСЕНТА И ЗИМАТА ЩЕ СЕ МРЕ ОТ ГЛАД , БЕ ЦВЕТАНОВ ... КОГО ХВАЩАШ И ТОЙ ЛИ НИ ПЪЛНИ ХЛАДИЛНИКА КАТО ГО ХВАНЕШ
74
10
 
14
 
! Отговори
Стига де ! преди 13 години
Отново ни будалкат с акции на МВР.Виждам, че има хора които продължават да се хващат на такива вързанки.Опомнете се и не се давайте на Цоцо да ви баламосва.Питайте го къде са магистралите, къде има пътища без дупки, защо безработицата расте, защо фалират фирмите, защо не плащат на фирмите,защо дифицитът се увеличава, защо чуждите инвестиции са със 78 % по малко, защо увеличиха стажа за пенс., защо са високи данъците, защо масово я караме на вересии, защо които нямат доходи са длъжни да се осигур
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера ядох наденица и карначета със знака "Стара планина",много са вкусни!Поздравявам цялото правителство за успехите,които има в борбата със мафията и престъпността и стандартизацията и контрола върху хранителните продукти.Цената на новия продукт е 8 лв.,не е това което се очакваше 18-20лв.
72
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на полицията!Гледат си момчетата работа.Ако 20 години си бяха гледали работата така,нямаше да стигнем до там в Европа да ни изобразяват като турски кинеф.
71
3
 
4
 
! Отговори
Водопроводчика преди 13 години
тия каналджии мръсни, да дойдат да ми продухат канала, а ?! темерути долни
70
0
 
4
 
! Отговори
хахаххахаха преди 13 години
Виете ли срещу луната мишкиииииииии ?!!!!!
69
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека оставим полицаите да си гледат работата!А съдиите се излагат пред народа си,защото видно е,как стигат доказателства,за да лежи убиеца на Белнейски четири години за един откраднат телефон,но за тия,които могат да си платят поискания откуп-за тях нямало доказателстава,полицаите биле неграмотни.Ама са грамотни да ловят ***,крадци,убийци,а съдиите да им загробват труда.Да не забравяме,кой плаща заплати на полицаи/500-800 лв/,а на съдии 2500 лв плюс тринайста и четиринайста заплата-ние.
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Започна замазванерто на очите на народа. Зора беше ония дебелия да е вън и да е невинен, тия са вече бита карта. ДОКАТО ОНИЯ ТРИТЕ ПЛАТЕНИ СЪДИЙКИ РАБОТЯТ В СИСТЕМАТА ЗА НЕМ ГЕРБ НИЩО НЕ ПРАВЯТ. Щом на ония за златото тарифата е 500Х, за дебелия двно е поне 1М. Да ги уволняват дисциплинарно и да ги погват, те са гладни и ще се опитат да изперат парите. Но ония трите докъто са съдийки са ми като трън в ***.
67
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не давай примери с наши политици , а вместо това се засрами какви са вашите . Хайде, засрамвай се веднагта . Че аз не съм ти дошъл в държавата , а ти си дошъл тук именно , защото там ви къртят задниците вашите политици ай да не казвам от какво ( че тук четат и малки деца ... ) . Защо не смееш да бегаш у Чайна таун? :) Много добре знам как стоят нещата там . Хайде, предай поздрави на Мау Дзедун и адиос .
66
5
 
12
 
! Отговори
АМИ СЕГА? преди 13 години
Индиректен въпрос към електората: Дали щеше да има някой, който да пише в защита на престъпниците в цивилизована държава. Ако получа много минуси значи Б.Димитров е бил 100% прав.