Задържаха телефонен измамник край Лом

Той се представял за лекар
Обновена: 28 юли 2012 14:23 | 28 юли 2012 14:20,
5
Задържаха телефонен измамник край Лом
Мъжът е задържан за 24 часа. Снимка: архив Булфото

Полицаи задържаха 53-годишен мъж от София за измама на жена от Лом, съобщиха от полицията.

Столичанинът позвънил на 69-годишната жена и се представил за лекар от болницата в града. Той съобщил, че нейна близка е заразена със свински грип и за лечението са нужни 11 000 евро.

Изплашена от болестта, жената предала на непознат мъж 3450 лв., с които разполагала. След това разбрала от сина си, че никой от неговото семейство не е в болница и не се нуждае от лечение.

Пострадалата позвънила на полицията в града и описала мъжа, който прибрал парите й. След заградителни мероприятия той бил заловен на територията на село Мокреш. В дрехите му били открити 3450 лв. в банкноти, описани от измамената жена.

П.И. е задържан за 24 часа в ареста на районното управление в Лом, допълниха от областната дирекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
бай Иване,просто жената ги е кътала бая време и е знаела наизуст колко и какви са банкнотите,а не че ги е оцветявала с невидимия прашец дето го ползват полицаите.
4
0
 
12
 
! Отговори
ПАЗЕТЕ СЕ!!! преди 11 години
В момента в Варна и района, лице на име Кольо под претекст, че продава китайски резачки с оригинални лепенки на ЩИЛ, разпитва вашите баби и дядовци за вас къде работите с какво се занимавате. Номера на който може да го намерите е : 0877785304. Който е от този район, предупредете вашите близки да не споделят никаква информация за вас, защото веднага ще бъде използвана за телефонна измама.
3
4
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Изплашена от болестта, жената предала на непознат мъж 3450 лв., с които разполагала. В дрехите му били открити 3450 лв. в банкноти, описани от измамената жена.Хаха ,толкова била уплашена ,че даже имала време и да опише парите.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно щях да кажа, че имало и умни баби, а то поредната гл..ка, но поне е имала късмет! И сега като го задържахте, какво? Ще го пуснете по живо по здраво човека, нали? Че да продължава да лъже балъците.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посред лято - свински грип! И да се хванеш си е чиста т.ъпанарщина.