Самозапалилият се получил инфаркт преди 15 дни

При постъпването му в болницата казал, че го боли и поискал вода
Обновена: 13 мар 2013 20:15 | 13 мар 2013 16:24,
292
Самозапалилият се получил инфаркт преди 15 дни
Мястото на инцидента. Снимка: Булфото

51-годишният Димитър Димитров, който се самозапали пред президентството, е в много тежко състояние.
Той е в противошокова зала на Клиниката по изгаряни в „Пирогов“, на апаратно дишане. Мъжът е получил 25% изгаряния и не е в съзнание, съобщиха от здравното ведомство.

Към 13.30 часа днес той се заля с бензин до фонтана до президентството. Трима гардове на НСО успяха да се намесят и  да угасят огъня.

Димитър Димитров е с изгаряния по цялата глава, шия, гърдите, част от врата и пръстите на двете ръце, съобщи  проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов".

Състоянието му се утежнява от това, че той е вдишал от токсичните газове и пушеците.

Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекувал се е в Трета градска болница. Всички това утежнявало прогнозата за живота на пострадалия.

Още по темата
Медицинските екипи полагат всички необходими грижи за лечението му. Самозапалилият се мъж е интубиран, сложен е на специално легло. Той е на системи и на обезболяващи.

Лекарите утре ще преценят дали да престъпят към операция. При постъпването му в болницата 51-годишният Димитър не е казал нищо, освен че го боли и му се пие вода.

Охранители от НСО са станали неволни свидетели на случая днес в ранния следобед. Мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството, като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали.

Изведнъж трима от охраната на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към него.
Служителите на НСО са реагирали незабавно и с помощта на пожарогасител са успели да погасят пламъците.

За по-малко от месец това е четвъртият случай на самозапалване на хора. Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.
В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина в края на миналата седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BOLEN MOZAK
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само продавачки и шофьори, е*ем ти икономиката.----------- Ми съберете се такива корифеи като тебе, построите завод, произвеждайте и плащайте на стругари и фрезисти по 5000 лв. Макар че аз не виждам голяма разлика между шофьор, стругар и продавачка. Всяка професия си има тънкости и не от всяка кифла става добра продавачка. Само не ми казвай, че от моите данъци трябва да се построи на някого завод и после да му плащам и дотациите като е губещ.
221
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Защо изобщо се опитвате да ги гасите, после се мъчат с дни... Аз ако ми се запали некой, зае*авам го да си изгори и ич нема да си цапам ръцете.
220
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези самозапалвания!... Има и един друг аспект на този въпрос - кой знае колко усилия и пари отиват за лечението им, които биха могли да се дадат за нещо друго - на други нуждаещи се - не самозапалили се!
219
2
 
6
 
! Отговори
ET преди 11 години
Комунизъма с терор и заплахи възпита цял народ от объркани неврастеници които немогат да се справят с сложността на богатият и комплексен демократичен свят.Ще имаме още много убийства и самоубийстваЛечението на самоубийствената комунистическа психика ще трае десетилетия.
218
1
 
2
 
! Отговори
До централата на БСП преди 11 години
Сега кво следва? Групово самозапалване?
217
1
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Явно НСО са оборудвани с пожарогасители от най отчаяният и скандален нов протест в българската история -КЛАДАТА ..Дали 2013 г в Европа хората се палят пред Президенствата ???
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо вместо да излезем по площадите и да ги пометем ние се самоубиваме?
215
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе отчаяние! Неква мода като Harlem Shake е това.
214
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятайте, отчаянието на българина колко е голямо, да предпочете един от най-болезнините видове смърт...да се откаже доброволно от живота, да няма какво да те задържи...и това се превръща вече в течение....и много хора се чустват така, някои даже не са и много бедни.....
213
7
 
8
 
! Отговори
rosi.borisova.58 преди 11 години
Ново правителство те си избраха,Цирк циничен разиграха,Предателски се прегърнаха,И усмихнати, ръцете си стиснаха.С народа те се подиграха,Демокрацията утрепаха,На хората парата те прибраха,И пак властта си задържаха.
212
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже Господи докъде стигнах ме колко хора се самозапалиха от мизерията в нашета мила родина трябва да си много отчаян да се само запалиш , моля се да дойдат по добри времена за България
211
5
 
7
 
! Отговори
260 преди 11 години
За капак понеже са популисти и си кътат дъртия електрорат, щяха да раздадат 13 пенсии на старците и да им вдигнат с 20 лв пенсиите....Парите естествено шяха да дойдат от работещите в частния сектор, които се молят да вземат поне 11 заплати всяка година. А техните колеги в държавния си чакат и 14-та заплата...И като съчетаем всичките тези безумия, които се случват всяка година с едни милиарди за АЕЦ и съсипан туризъм се случва нещо страшно...
210
7
 
12
 
! Отговори
260 преди 11 години
Така че нека мухльото Станишев да не си отваря *аняната уста, защото просто не ми се мисли за какъв глад щеше да става на въпрос ако те управляваха през тези тежки за целия свят години. Та те продължават да казват как ще строят АЕЦ за 20% от БВП, като болниците са пред фалит. Продължават да настояват да се строи нефтопровод, който ще съсипе минимум южното Черноморие...Миков, ***, му вика газопровод. А вече имаше референдум и по двете теми.
209
4
 
14
 
! Отговори
260 преди 11 години
Колкото работещи фабрики има в градовете? Станишев защо не каже...Събарят се фабрики и се строят молове и магазини, това е истината. Производство няма, само търговия на 90% вносни стоки. И как да стане тогава? Няма производство, няма работни места, няма високи заплати. Само продавачки и шофьори, е*ем ти икономиката. Ама това не е от 4 години...поголовното затваряне и фалиране на предприятия бе извършено от БСП и СДС и от никой друг! Последните години просто се довърши...
208
2
 
8
 
! Отговори
260 преди 11 години
И затова тогава хората имаха пари. Ама си беше изкуствена тогава икономиката....икономика където основен отрасъл е строителството и търговията....е меко казано смешна. Не сме и Гърция, че да имаме няколкостотин острова, че само от туризъм да я караме. Дойде кризата, строителството се сгромоляса и всички се охълцахме. Защото стотици хиляди българи с ниско образование останаха на улицата или на мизерни заплати.
207
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, Бойко не подлуди България, ами я подлудиха всички политици! Не се опитвайте да изкарате Бойко най-виновен, гнусни ***! Най-малкото за тея години най-много вие сте управлявали. И нека Съсела да ми обясни в очите как 2007 било по-добре, че да строша наглото личице! 2007 строителството беше огромен отрасъл, сигурно 1 млн българи работеха в него. И нямаше работник, който да взима под 25-30 лв надник. За тези, които строяха по морето буквално беше ден година храни.
206
0
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
От подобно заглавие всеки може да се направи извода, че човека така и така си е бил пътник, поради прединфаркното си състояние. Това е скодоумщина, другари ***! Боже, молим ти се човека да се оправи напълно, да оздравее и се върне при близките си! Хора стига протести по този начин, човешкият живот е безценен.
205
3
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Господ да го пази човека!
204
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави впечатление, че всяко мнение в което има призив, че трябва все пак да се работи, пък макар и по малко, е наградено с бая минуси?! Защо така бе, народе? Има и по - мръсни думи, стегни се малко!