Окончателно: Затвор до живот за лелята и убиеца на Женя

ВКС потвърди решението на Апелативния съд за зверството
Обновена: 27 мар 2014 17:35 | 27 мар 2014 17:35,
15
Окончателно: Затвор до живот за лелята и убиеца на Женя
Снимка: архив Булфото

Върховният касационен съд потвърди окончателно двете доживотни присъди на Петър Ангелов и Светла Тодорова за убийството на 21-годишната Женя Тодорова от Варна, съобщиха от съда.

Съдът реши да остави в сила решението на Варненския апелативен съд.

Още по темата
Убийството на женя беше извършено по поръчка на леля й и извършено от Петър Ангелов. Момичето е починало след нанасяне на 77 удара с нож и химикалка.

Причина за жестокото убийство е част от семейната къща, в която живеела Светла и семейството на племенницата й.

Лелята била страшно сърдита на своите роднини, че племенницата й е наследник на по-голямата част на семейните имоти, включително и на къщата, в която живеят двете семейства.

Делото стигна до последната - трета инстанция, след като прокуратурата обжалва наложеното наказание на Светла Тодорова, което смята, че е несправедливо и поиска да бъде заменено с „доживотен затвор без замяна”.

Обвинението искаше и отмяна на решението на Апелативен съд-Варна в частта на наложеното наказание на Тодорова, и връщане на делото за ново разглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
taq e *** nezemen da gori v ada ve4no
13
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
РАЗГЕЛЕ- НАЙ- ПОСЛЕ.АКО В ЗАТВОРИТЕ ИМАТ ХИМИКАЛКИ И НОЖОВЕ ОЩЕ ПО- ДОБРЕ. ВСЕ ЕДНО СИ УБИЛ СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ.ТАЗИ ЛЕЛЯ ЗАСЛУЖАВА ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ. ДА ПОПИТА БРАТ СИ И СНАХА СИ КАК СЕ ЧУВСТВАТ БЕЗ ЕДИНСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ.ЗА ТЯХ ЖИВОТА СВЪРШИ.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А наказание за дъщерята на поръчителката няма ли?! Била е в час какво се случва и се води съучастник!!! Оставила е вратата открехната за да може оня наркоман да влезе свободно и да си свърши работата................
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Присъдата показва че понякога но много рядко в България съда е адекватен. Може да се помисли в посока на въвеждане на смъртното наказание или в затворите да се даде възможност/стая с въже/ където осъдените на "до живот" да могат да направят своя избор.След като са извършили престъплението с умисъл и в пълно съзнаване че отнемат живот мисля че предложението ми е справедливо.
10
1
 
8
 
! Отговори
Gi преди 10 години
Вижте как съди блгарският съд подсъдими без политически чадър. Строг и справедлив съд! Евала ! Престъпници без закрила от партията нямат никакъв шанс. Другия вариант е цакаш сериозни суми на магистратите. Но ако си без пари и нямаш чадър от партията, нямаш никакъв шанс пред българското честно и независимо правосъдие !
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнгелKoкакто и твоите простотии за гореното куче Любчо.ние ги помним.там си приличате с лелята.
8
2
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 10 години
Maiko mila! :-(
7
1
 
17
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Винаги съм твърдял че за да се оправи тази държава и трябват достатъчно затвори,където наред с наказанието да се прилага тежък физически труд, лудите принудителнода бъдат прибрани за постоянно в места за душевно болни и най-важното,присъдите да се издават с цялата строгост на закона. А точно заради тези случаис 100% доказана вина съм твърдо за възстановяване на смъртното наказание в България,без оглед на санкциите, които може да ни наложи ЕС.
6
2
 
17
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 10 години
Аз не искам да ги храня до живот! По добре ги ефтанизирайте
5
2
 
24
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Нещо сбъркано има тук!!!!ЗА тея доживот а за един куп убийци нема и 10 години!!!!!!!!!!!!!! ЗАКОНИ ИМА НО ЯВНО СЪДИЙТЕ СА ЯКО ПОДКУПНИ!!!!!!!!!ТЕЗИ НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ!!!!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Требе да е радостна. Сега има имот в който да живее доде пукяса. На улицата нема да отиде гхгх
3
3
 
14
 
! Отговори
чугун преди 10 години
да цъкнем едно референдумче за смъртното наказание? програмиститье, ае надъхайте се и направете по-лесен и бърз начин за провеждане на легитимен референдум ;)
2
2
 
47
 
! Отговори
r преди 10 години
брендо направо го погубиха човечеца с тоя домашен арест мисли ли го некои имали кво да яде тоя човечец имали къде да спи в ареста барем го хранеха, мъка голема а и галевите кои знае е те къде се мъчат на некое жарко слънце, така е в бг и бандити и прокурори се мъчат,само трудовия народ ''добрува''. а на тази леля наказанието и е малко требваше главата и на дръвника,никаква човещина за такива зверове
1
1
 
63
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
Това добре, но сигурно не е имала да си плати на когото трябва. А Убиеца от Сохо колко ще лежи? Галеви? Брендо? и т.н.