Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"

Един от гардовете твърди, че били спрени принудително на пътя
29 фев 2016 10:00,
91
Биячите на Околовръстното - жертви, били "свестни"
Снимка: Нова тв

Мартин Марков е единият от задържаните за жестокия побой на Околовръстното преди няколко дни. Освободен е, защото не удрял, а стоял в една от колите.

Шофьор е на Ивайло Борисов-Ториното. От месец е на изпитателен срок. Сключил е граждански договор лично с шефа си. Не видял как колегите му пребиват Васко, защото спрял далече от тях. Според неговата версия жертвата не била набития, а охранителите.

Още по темата

Мартин и колегите му спрели принудително на Околовръстното, защото Васко ги избутал от пътя, твърди той пред Нова тв.

"Три пъти се опитва да ме блъсне и да влезе пред мен. Аз си карам в най-лява лента с 80 км. Той ту в лява, ту в дясна лента", твърди Марков.

Той заяви още, че не е видял побоя. Никой от охранителите не носил оръжие. Само палки и то в редки случаи, твърди техният колега. "Свестни момчета са", допълни още той.

Според Мартин Васко е показвал среден пръст и опитвал да отбие колата на гардовете от пътя.  А палката, с която е бит младият мъж си била негова, твърди още охранителят.

Мартин Марков не бил криминално проявен. Напротив - даже бил завършил духовната семинария.

А кои са биячите от Околовръстния път? Близките на единия - Христо Христов смятат, че той и останалите двама са били провокирани.

Единият от нападателите на Васко Наумов и съпругата му е 22-годишният републикански шампион по бокс Христо Христов от Червен бряг. През 2011 година е награждаван за най-добър спортист от спортното училище в Плевен. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в града.

Христо идва в София преди малко повече от месец и става охранител на Ивайло Борисов-Ториното. Баба му твърди, че не е агресивен и досега не се е бил. Тя смята, че той е бил провокиран да извърши насилието, което видя цяла България.

На клипа ясно се вижда и 46-годишният кикбоксьор Георги Близнаков, който е от Пазарджик. Спортистите, които го познават, се срамуват от поведението му.

"Опитва се да играе някакъв бокс, но нивото му е слабо. За съжаление с Георги бях в националния отбор през 2010 година и на първенството в България и Румъния. На него не му пречеше в хотел примерно, да има големи претенции, да се кара на сервитьорите и т.н.", разказа Камен Георгиев, световен шампион по няколко бойни изкуства.

Междувременно от Боен клуб "България" се обявиха срещу поведението на биячите от Околовръстното  и ги поканиха "на превъзпитание".

Трима от първоначално задържаните четирима биячи засега остават в ареста.  Ако се докажат престъпленията, в които са обвинени, присъдата може да е до 10 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ега ти кроманьоница.
54
0
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 години
Porednia "mozak" ot grupata na selskite bitazi
53
1
 
5
 
! Отговори
време е преди 8 години
Съдиите да си взимат дежурния подкуп и да ги пускат вече.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да не са жертви, досега сигурно най малко 20 пъти са правили подобни неща но никой не ги е закачал.А сега какво стана това е недопустимо с камера ги снимали.Пък и оплакване са подали.
51
2
 
19
 
! Отговори
киро преди 8 години
Престъплението им е доказано и документирано , всички го видяхме , хаиде сега чакаме прокуратурата !!!!
50
0
 
21
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Те всички са свестни,но някой ги провокирал и се отключила агресияа в тях.Ами оня малкия с пистолета,взел го случайно за противотежест.
49
0
 
28
 
! Отговори
спортист преди 8 години
Тия подвижни кьофтета само така се бият- в група, за завършен 8 клас да не говорим
48
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е да каже , че са нямали пистолети.......те са им незаконни :)))) Всичките са с присъди , ако са имали разрешителни за оръжие веднага да се провери кой им ги е издал и да се подведе под съдебна отговорност.
47
0
 
27
 
! Отговори
Орка преди 8 години
Само да попитам - как той ги е гонел, а те са спрели пред него!?!? Ако ги е гонел и засичал, то неговата кола щеше да е първа. Много плоски лъжи се пускат
46
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Свестни момчета са", допълни още той.===Свестни момчета, които за един клаксон спират и пребиват шофьор и спътника му? Е, сега, три избити зъба и множество травми, голяма работа!А представете си ако не бяха "свестни момчета".
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40.За какъв кортеж говориш бе сополанко.... Ако пет коли караме една след друга(до друга) това прави ли ни кортеж за да караме както си искаме и хората да ни дават път и вообще имаме ли това право.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе и битият сигурно не е цвете за мирисане и надали просто си е карал и те са слезнали да го бият, ама пък не е това начина. Бил им показал среден пръст, ами покажете му и вие или ви е паднал? :)бил се опитвал да засича колата 3 пъти, ами спрете, явно иска той да ви спре, не вие него, така излиза той агресора, ама от клипа друго виждаме.ся това си е чисто пребиване, 3-*** с палки бият един, много спортсменско, мама ви ще се гордее с вас..
43
0
 
21
 
! Отговори
Ккиикки преди 8 години
Писна ми на .. от толков свестни ***
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама те такива като тези по сами са много кротки, и си подбират внимателно жертвите ;-)Не налитат на кой да е... И видиш ли как пък потърпевшият не е успял с тази "голяма" кола да ги избута от пътя... Нищо и никакъв си ван тежащ 2 тона
41
3
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
В Мутротикволандия е така...
40
0
 
1
 
! Отговори
do 45 преди 8 години
da be bratle, ma si v bg i oburka malko familiqta, Markovski e :))
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако младежа дето го биха имаше Зигзауер, едва ли щяха да си позволят да го бият с палки. Заформя се една хубава престрелка и накрая 3 чувала на път за моргата. Всеки нормален човек е за либерализацията на притежание, носене и употреба на оръжие за самозащита. Тогава никой няма да смее да се прави на рамбо на улицата ако знае че този отсреща може да му пръсне кофата при самозащита.
38
0
 
56
 
! Отговори
... преди 8 години
Абе тоя индивид, каза ли 1 (една) истина?Не видял боя.... не носели палки.... нямали оръжия ....
37
0
 
29
 
! Отговори
Изумен преди 8 години
Добре че са видели семейството да се млати с палките и са спрели да ги осмирят, че да не се пребият.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това Фродо ли е?