Рокси, която бе застреляна на плажа, не е имала шанс

Стрелецът все още не е открит, полицията разследва случая
11 авг 2016 11:30,
272
Рокси, която бе застреляна на плажа, не е имала шанс
Снимка: bTV

Кучето Рокси, което бе застреляно на плажа край Варна, не е имало никакъв шанс да оцелее. Това стана ясно от разказа на собственичката му Даниела.

Както Dnes.bg писа 6-годишната самоедка бе убита от неизвестен стрелец пред очите на младата жена. Инцидентът станал преди два дни на плажа под свлачището на "Трифон Зарезан". Нападателят все още не е открит.

Още по темата

Докато кучето си играело, Даниела чула свистене. Животното изскимтяло, но тя дори не разбрала какво е станало.
След като видяла, че кучето е ранено се обадила на приятели си и го закарали в клиника, разказа жената пред bTV.

Докторите й обяснили, че куршумът е минал през целия гръден кош, разкъсал е белия дроб и се е спрял в плешката. Не е имало вариант животното да бъде спасено.

Главният разследващ комисар Иван Иванов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт на гръбначно животно по особено жесток начин. Проведени са необходимите процесулно-следствени действия. Случаят е докладван на районна прокуратура -Варна.

Вероятността извършителят да бъде разкрит скоро е голяма, каза разследващият.

Според Светла Димитрова от "Анимъл хоуп" – Варна властите не правят достатъчно, няма достатъчно ефективни присъди, няма дори достатъчно присъди, които да определят престъпленията към животни като такива. В повечето случаи те се разглеждали като хулигански прояви. Според Димитрова зоополицията също не работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: кучеплажВарнаРокси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
4
 
! Отговори
До: до До паляк(215) преди 7 години
Като те гледам нямаш един правилно поставен препинателен знак в изреченията си. Пак ти повтарям, на такъв като тебе, когато и да му ударя два шамара - винаги е късно. Само хабиш кислорода на планетата, излишък абсолютен. Правиш се на псевдо-мутра и е*ач едновременно, а всъщност не ти става и даже близките ти не те харесват, щото като гледам си и изключително ниско културен. За всичко друго си има време и място, дано те срещна някъде, че да влезеш в новините и спешното наведнъж.
151
0
 
6
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
До Анонимен 117Що пропусна да кажеш каква е глобата в Австрия ако го разхождаш без каишка и не чистиш след него?? Или знаеш само колко ти дава държавата??
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не разбрах, вярно, но вярвам, че и ти не успя да се успокоиш, знааам...
149
2
 
1
 
! Отговори
до до 214 преди 7 години
*** то ти и на къра може да се опънеш да си печеш ***, което обаче не го превръща в обществено място и никой няма да си върже нито кучето, нито овците за твоя угода.
148
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по жестоко животно от Човека!Вместо да стреляме по кучета,не е лощо да стреляме по тези,който обират къщите ни и се гаврят с немощни старци.Но както се знае ние сме велики само по форумите.В една Австрия всеки,който вземе куче от приют получава по 500 евро на месец за разходи по него.А да застреляш куче е просто немислимо.Но в България и човешкия и кучешкия живот-нямат нямат стойност.Каква жалка нация сме станали без никакви цености.Хора променете нещата в тая България ,още има надежда
147
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пуст неохраняем плаж разпоредбите на общината не важат, айде стига сте се правили на по-католици от папата.
146
3
 
2
 
! Отговори
До паляк преди 7 години
Абе аз го разхождам, както разхождам и *** без каишка, ама не съм те виждал нещо? Да не е да си се крил някъде по терасите, пък да мутрееш по форумите, клавиатурна ***?
145
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, както някой е написал долу:Много добър изстрел.
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте снимката в статията - кучето е пуснато свободно, на плажа, докато хората си лежат.Другия път тази мома пак да си пуска мас.тията да цапа плажа.
143
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
С такава стопанка шанс няма. Нашето на село си пази пред колибката и си е живо и здраво. Куче нема работа да прескача хората на плажа. Глобете я за това че не го е водила на каишка както са наредбите.
142
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна съм се убедила, че с кучемразец и с непушач не се спори, противопоказно е даже и да се разговаря с подобни ******.
141
2
 
4
 
! Отговори
от 197 преди 7 години
Не, не я следя и нямах предвид институциите, а "чистенето" под форма на отрова и прочие, вместо стрелянето на месо. Не, че едното убийство е по-приемливо от друго, но така би постъпил отчаяния от беззаконие обикновен човечец, няма да се разхожда с огнестрелно оръжие по плажа. И спирам до тук, защото ме чака работа, завиждам на свободното ви време за целодневен спам ;)
140
1
 
6
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
До Анонимен 197Не знам дали следиш темата от вчера. Там писах за едно бездомно куче от съседния вход. Принципно е добро. Наистина. Понякога откача и налита да хапе. Един съсед 2 пъти. Оня ден пак му налетяло. 112, еко равновесие, общината - по-добре да беше слязъл в мазето и да се оплаче на абонатната станция - по-можеше ефект да има. И какво ми предлагаш - на кого още да се оплачем? На омбудсмана, на КЗП, на КЗК , на Президента?? Елате че ме хапе кучето????
139
3
 
4
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
До промяна в закона:) Ако застреляш някого с оръжие е тежко престъпление - от 15 до живот! Ако убиеш някого с куче е хулиганство и глоба 300 лв. Ако го хванат де:) Че балистична експертиза се прави , а на кучешка захапка не:) И 100 закона да се приемат , когато няма кой да контролира кел файда:) Пример - закона за тютюнопушене:)
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MitkoКаквато и да е бройката им, пак начините, които казах биха свършили работа. Пистолети си купуват крадците, изнасилвачите (истинските), изобщо всяка едра и дребна престъпна ***, в много редки случай за самозащита, и то, по места, населени от "шведи", където без оръжие си пътник.
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не събирам:) Мини ти през квартала с мастията без каишка да чуеш свистенето:))Ама го снимай как радостно подскача преди това , че да им пратиш като публикуват статията! И ела ме търси след това!
136
2
 
10
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
До Анонимен 189Проблема е не в 1-2 кучета , а в няколко стотици хиляди - бездомни и задомени! Обвинявайки ни , че сме селяни и мразим животните искам да попитам - каде го видяхте това в нормална държава - всеки квартал с по 15-20 помияра, с осраните улици, градинки , паркове??? Кастрират ги, ваксинират ги и ни ги връщат! Ама те ни хапят , не ни изнасилват! И все край нямат! Сега тренировки с тях , после ред на шведите:) че и те много си вярват , ама електорат - не ги бутат:)
135
2
 
4
 
! Отговори
До Събирам квартала преди 7 години
Само кажи кой квартал събираш, *** или ти си поредния, дето щял да вика 10 човека.... Само кажи къде и кога, че да дойда сам, да ви видя мъжленца...
134
2
 
7
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
До Анонимен 182Естествено че ще удариш на камък:) Все едно караш джигита по улицата да отиде доброволно да му ограничат скоростта на колата:) Айде да ви видя на протест - "Собственици на кучета за строги наказания срещу разхождане на куче без каишка":))То малко като крадеца вика дръжте крадеца. Нали това ще ви докара дискомфорта и да чистите след тях? А как примерно си взела куче за 3000 лв и ще се наведеш да му чистиш ***.т.о.??? Никой не защитавам - просто ми е писнало:)
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 185И кучешкия и човешкия живот в България са еднакво евтини и на никой не му пука. А, ако проблемът ти е в 1-2 кучета няма да се занимаваш да си купуваш пистолет- има къде, къде по-лесни и евтини начини: отрова, капани и т.н. Тук говорим за изпечен престъпник и не знам защо продължавате да го защитавате.