"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа

16-годишният ромски трафикант обаче прибрал само 300
5 юни 2017 07:00,
105
"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа
Снимка: Dnes.bg

1000 лева бърза печалба отнеха живота на девет бежанци и 16-годишен криминално-проявен младеж, част от канал за трафик на мигранти през страната ни за Западна Европа.

Толкова е била обещаната тарифа на Трайчо, който вряза буса си в дърво на 98-ия километър от магистрала "Тракия".

При катастрофата на място починаха девет чужденци, а други осем се озоваха с тежки наранявания в болницата. Трайчо, който въпреки възрастта си имал няколко криминални прояви, последната от които за кражба и грабеж през януари, също намерил смъртта си, провиснал през разбитата предница на микробуса.

Още по темата

Моментално започналото разследване показало, че момчето, което е било от ромски произход, се е включило в канал за трафик на мигранти. Обещали му да изкара бързо 1000 лева.

Дали му обаче само 300, а останалите щял да получи след това - като закара чужденците до София.

Според първоначалните данни на разледващите един курс струвал 10 000 евро, от тях 9500 вземали каналджиите, пише "Монитор".

Първоначалните данни са, че каналът започвал от изоставеното село Сив кладенец, което граничело едновременно и с Турция, и с Гърция. Разделяло ги само река Луда река.

Всички пътували в микробуса ковчег са били млади мъже без документи. Според показания на оцелелите в катастрофата те били от Пакистан и Афганистан, имало и един от Сирия.

Цял ден вчера служители на звено "Миграция" към областната дирекция на МВР в Пазарджик разговаряха с ранените, за да установят от къде точно са влезли в страната и кой е поел тяхното транспортиране през България.

Полицията работи по три версии за тежката катастрофа. Най-вероятно непълнолетният шофьор е заспал на волана. Не се изключват обаче и други две версии - техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
kristina преди 6 години
До 43ти братле ме разсмя здраво.. с тази тумба от шведи :Dама много си прав ще знаеш :D
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоферчето е бил инструктор по газене от задокеанска служба, а пасажерите - кадети на обучение! Какво се е объркало, никой не знае.
41
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре се е забил. Един път неграмотен малцинствен безполезник да свърши нещо като хората.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може би е чул, че искат да си наемат микробус и да се забият в нещо, и е решил да ги изцоца още някой лев.
39
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да съм врачка и само от инфото за катастрофа със 17 пришълци щях да ви кажа поне 80% от написаното в статията.На всички е ясно ,че нашествениците са само мъже,без документи,от мюсюлмански държави,а мулето от стария внос.Вие ни кажете кой ще понесе отговорност за проникването им в държавата,коя служба ще уволнява за този пропуск служители,как ще бъде разбита мрежата за трафик,кой ще гарантира на обществото,че повече такива пробиви няма да се случат и ще има сигурност в държавата!
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречения инцидент е бил просто суха тренировка за улиците на Англия. За съжаление с висока степен на реалност, поради което с летален финал
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митничарите са само брънка от цялата верига. Злото е пораснало толкова много и е станало толкова здраво и яко,че трудно може да се изкорени. Така се е разлистило , а на нас ни показват само листата . А те сами си падат.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Да разбирам ли, че си съгласен да отиват парите ти за тъмничкия контингент, които обаче са с българско гражданство? През нета всички са много силни на приказки, ама я отиди в някоя болница да кажеш на една тумба шведи, че няма да плащаш лечението им от твоите данъци! Някакси не те виждам да го правиш!
35
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С този инцидент лъснаха цели два голи *** на ГЕРБ и патриотарите:1) Видяхте колко е "сигурна" границата и каква работа върши оградата построена от фирми на Валери Симеонов и2) След като Борисов ви се хвалеше как новите му закони щели да намалят жертвите на пътя, сега да обясни с какво новите му закони попречиха на 16 - годишен водач без книжка, да се метне на буса и да изтрепе 10 човека
34
0
 
31
 
! Отговори
/./ преди 6 години
16 годишния дали е включил светлините?Сега дали ще се свалят рег. номера на микробуса?Ние ли ще плащаме за погребението на тези 10 човека?Не ги жаля, ама изобщо.
33
0
 
21
 
! Отговори
Мечта преди 6 години
Митничар да си сега на Капитан Андреево!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 37 Е как кой е виновен? Всички ония наши каввали митничари които са ги пуснали през границата чрез съответната сума мангизи.
31
12
 
10
 
! Отговори
bonto преди 6 години
Да де радвате се, че са казали, че шофьора е ром ама една ли тея задържали 9500 евро са такива?Или той е най-виновен? Не са ли виновни и тея дето го организират? Ама важното е, че тоя е *** и айде пак те да са ни виновни.Не хванаха ли не малко българи да прекарват емигранти даже един направо с рейс ги прекарваше. Злобата Ви трябва да е насочена към ВСИЧКИ участващи в схемата!!!!А това за естествения подбор в нормална държава биха вкарали коментатора в затвора.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така кой е виновен. Преди това обаче, трябва да си отговорим защо е виновен. За съжаление виновните нямат чет. Безобразията са присъщи за човека. И колкото по- високо стои толкова по-страшни са безобразията му и с ужасяващи последици.
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И що ме изтрихте вчера, като написах етноса на извършителя? Обаче навсякъде пишете: българин та българин!
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"16-годишният ромски трафикант обаче прибрал само 300"Най-сетне, нещата такива каквито са...почти. Поздравления!!!
27
0
 
22
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Никой не се е съмнявал че шофьора е от контингента на сорош. Един *** возил 9 други и Бог реши да ги накаже
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 32 Кой управлява тази държава, бе сорросоиден крретен такъв? Що не зададеш въпроса с каналджийството към Тиквата, а?
25
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гумен Крадев е виновен! Пие си уискито по разни нестинарски купони и чати в туитър по цял ден! Къде е *** да вкара ред в каналджийството?
24
2
 
31
 
! Отговори
Др Менделсон преди 6 години
На туй аз му викам евстествен подбор! Природата си знае работата.