Срещу процент: Чиновник отпуска пари по "Енергийна ефективност"

При акция ДАНС задържа него и съдружника му за 72 часа
25 окт 2017 15:43, Анисия Иванова
4
Срещу процент: Чиновник отпуска пари по "Енергийна ефективност"
Снимка: Reuters, архив

Младши сътрудник от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката и негов съучастник са с повдигнати обвинения за измама и са задържани за срок до 72 часа, съобщиха от Прокуратурата на Р България.

Днес се проведе специализираната операция под ръководството на Спецзвено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура и ДАНС.

Сигнал от министъра на икономиката до председателя на ДАНС е поводът, заради който е извършена операцията.

В хода на разследването е установено, че служителят на Министерството и съучастникът му обещавали на кандидати по процедура "Енергийна ефективност", че ще съдействат представените от тях проекти да получат максимално безвъзмездно финансиране. Условието било - срещу процент от сумата.

С разрешение на Софийски градски съд са извършени претърсвания и изземвания на три адреса в София, един от които е в служебно помещение в Министерство на икономиката. При извършените действия са намерени и иззети книжа и предмети, компютърни конфигурации и др., имащи значение за престъпната дейност.

Двамата извършители са задържани за срок до 72 часа. Установено е, че съучастникът се представял пред кандидат-бенефициентите за длъжностно лице от Министерство на икономиката. Той е осъждан многократно, в това число и за престъпления против собствеността.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бушоните изгоряха, но такова е предназначението им.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с тези двама въшкари си измиха очите?!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, нищо ново!!! Герберастията е национална болест.