Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!

Само на 25 октомври младежът качил във FB 16 снимки с религиозно съдържание
Обновена: 2 ное 2017 07:52 | 2 ное 2017 07:00,
128
Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!
Снимка: "168 часа"

Аз съм избраният! Това казвал на родителите си в последните дни преди трагедията с него Калоян Милев.

18-годишният младеж преби медицинска сестра в "Пирогов" в петък вечерта, а няколко часа по-късно полетя от 6-ия етаж на сграда в центъра на София. След няколко дни почерненият му баща предположи, че синът му е станал жертва не секта.

Това предположение се споделя и от приятелката на Калоян, Симона.

"По всевъзможни начини се опитах да му помогна, но бях безсилна. Отнеха ми го.", казва момичето пред "168 часа".

Тя не е чувала от самия Калоян, че е в секта, но сама започнала да се съмнява в това.

Още по темата

"Една седмица преди края той спря да ме търси безпричинно. Това го е направил явно, за да не ме нарани толкова много", смята момичето.

Съмненията й се подсилили и от снимките с религиозни послания, които Калоян качвал във Facebook. Първият подобен пост младежът публикувал на 10 октомври, а от 18 до 25 октомври не е пропуснал нито ден, в който да не сложи цитат от Библията.

"Устойте на дявола и той ще избяга от вас. Елате по-близо до Бог и той ще дойде по-близо до вас. Измийте ръцете си, грешници, и пречистете сърцата си, двуличници!", гласи едно от посланията на снимка, качена от 18-годишния младеж.

Само на 25 октомври от 7,00 сутринта до 15,00 ч следобед той е качил в профила си общо 16 снимки с религиозно съдържание, като по-голямата част от тях са цитати от Библията, а другата са мисли за живота, обвързани с вярата. Това бил и последният ден, в който Калоян проявил активност в профила си в социалната мрежа.

"Тези снимки, с които е запълнил целия си профил, ме подтикнаха да се запитам дали някой не го кара да мисли постоянно за религията и ако е така - кои са тези хора, които го принуждават да го прави - спомня си приятелката му. - Аз сама се сетих, че може да е станал част от секта. Започнах да му обяснявам, че нещата не са така, както той ми ги представя. Единственото, което той ми каза, беше, че аз не го разбирам и не разбирам нищо от това."

Лично към нея Калоян по никакъв начин не бил променил отношението си. Дистанцирал се само през последната седмица. Симона не е усетила напоследък приятелят й да е притеснен.

"Ако беше така, щях да забележа. Единствено тази прекалена отдаденост към религията не я разбирах", разказва още тя.

Момичето не знае дали младежът не е давал пари на "тези хора", както самата тя ги нарича. Той никога не е казвал, че те искат нещо конкретно от него.

Симона отхвърля и твърденията, че поведението на Калоян в последните дни се дължало на това, че той е употребявал наркотични вещества.Тя е категорична, че той никога не ги е вземал. Пушел единствено марихуана и то рядко.

Тя не може да каже дали тайнствената група го е подтикнала към самоубийство, но е сигурна, че той сам не би взел подобно решение: "Все пак това е част от сектата - тя убива".

Именно поради неадекватното му поведение на 27 октомври родителите на Калоян го водят в "Пирогов".

"Не беше агресивен, когато го докарахме със съпругата ми в болницата - сподели Иво Милев. - Това можем и да го докажем. Имаме видеоклип, който реших да направя, за да му покажа до какво състояние се е довел от нещата, които е взел, след като се стабилизира. От изследванията стана ясно, че синът ми е употребил марихуана."

По думите му младежът е тренирал бокс, плуване и фитнес, но в един момент спрял. Прекратил излизанията и с приятелите си, което било доста необичайно. Пред родителите си той започнал да говори често за Господ и дявола.

"Аз съм избраният", им казал веднъж той.

"Детето ми. Само заради него ще намеря изродите, които го убиха", каза разстроен бащата на Калоян.

Според него синът му не се е развързал сам, а някой друг му е помогнал и така е успял да избяга. Бащата твърди още, че Калоян не се е самоубил, а е бил бутнат.

По думите му младежът не е наркоман и е сигурен, че никога не е употребявал наркотични вещества. Момчето било много запалено по спорта и гледало винаги да е в добра физическа форма.

Сред приятелите си младежът е известен като Калата.

"Той беше голям фен на футболния отбор Левски - разказват близки на момчето. - Това му е по наследство от баща му, който също е верен привърженик на "сините". Под голям фен не разбирайте ултрасите, които ходят по стадионите, за да правят конфликти и да се бият. Той беше много спокоен и нищо не можеше да го извади от равновесие. При проблеми между приятелите му той никога не заемаше страна, за да не стане спорът още по-голям."

Компанията му все още не може да повярва, че Калоян е ударил медицинската сестра от "Пирогов" с юмрук в лицето, а след това я е оставил да лежи на пода в безсъзнание. "Това сякаш не е той. Калата не прави такива неща. Той не бие хора, дори с думи не ги напада", твърдят близките му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази Боже, да те пишат в новините.
61
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58Безмозъчен тип.Прекалено е сложно да ти се обясни какъв ще е света без религия.Хората са тези,които предизвикват насилие-не религията.
60
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБЩЕСТВОТО НИ ИМА НУЖДА ОТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО МАЛКО ПОКЛОННИЦИ НА ДЯВОЛА :DНО ТОЗИ КОНКРЕТНО ДРОГАТА ГО УБИ!!!ТОВА, ЧЕ СА УТРЕПАЛИ В ПИРОГОВ СЛЕД КАТО СА СЕ СБИЛИ Е СЛЕДСТВИЕ НА ДЕЙСТВИЯТА МУ, ЧЕ Е ПРЕБИЛ ОНАЯ ДЪРТАТА СЕСТРА!
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може просто да е отключил някой психически проблем, който разбира се не е бил разпознат от никого. Марихуана, алкохол, наркотици могат само да усилят вътрешните заблуди и ...Чак толкова луд сектант не се става за 2 седмици, ако не носиш лудостта си в себе си, просто сектата (ако я има) може да е отключила нещо.
58
1
 
14
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Жалко за момчето и родителите му.
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "случай" се размина що годе благополучно с изключение на бирата сестра. Дори благоприятно, колкото и цинично да звучи. Близките ще послужат, но са се отървали. Можеше наркоманът да отнесе тях или някой друг невинен със себе си. Спомнете си случая когато един такъв надрусан уби майка си, а и не само този случай.
56
1
 
4
 
! Отговори
Румен преди 6 години
леле,статия ,цял роман...простия народец да чете и да цъка с език...само да питам,това новия Спас от Кочериново ли е ?да треперим ли в очакване на поне 5 ноеини на ден за него?
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това правят наркотиците и сектите със слабохарактерните и безмозъчните.
54
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най голямата секта са организираните религии на насилието : християнство, ислям, юдаизъм. Трябва да се забранят със закон и последователите им до живот в затвора.
53
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
тоя е бил яко дрогиран ама това ще го покаже аутопсията. Такива са за заключване а за пирогов
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ СЛУЧАЙ Е С ПОВИШЕНА ТРЕВОЖНОСТ !
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко и на мен ми лепят минуси за случката ми с ПА и спешна помощ/Пирогов. Не им е дошло още до главата на хората да си имат вземане даване с подобни лечебни заведения и "доктори". Като им се случи няма много много да се чудят как се нокаутира медицинска сестра. А аз мога да разкажа много случки за Пирогов и по мое скромно мнение е време да се закрива. И понеже нямам намерение да бия когото и да било, просто от няколко години живея в чужбина.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52 агресията е дошла от употреба на алкохол или наркотици.
49
10
 
11
 
! Отговори
jojo преди 6 години
Не разбирам защо лепите минуси,но както и да е. Невежите най ги бива в слагането на оценки. Само да вметна, че алкохолът отключва, както отлично знаем, агресия, и сам по себе си е изключително вреден и токсичен за организма. Но бай ти *** нали поне е наясно, че е легален, а лошата марихуана - не, и бърза да прави слабоумни изводи.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би от безпомощност,безнадежност и силно отчаяние!...Затова е пребил и сестрата ли?
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
или се е отворил към нови знания "Устойте на дявола и той ще избяга от вас. Елате по-близо до Бог и той ще дойде по-близо до вас. Измийте ръцете си, грешници, и пречистете сърцата си, двуличници!"Може би от безпомощност,безнадежност и силно отчаяние!
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, приятелката му е извадила голям късмет!!!!
45
10
 
15
 
! Отговори
jojo преди 6 години
Очевиден случай на параноидна шизофрения в обострена форма, а после тревата била виновна. Пушенето на трева не отключва подобен афект. Напротив. Ако възникне агресия, тя е авто агресия, т.е. насочена към този, който злоупотребява с нея. Човек се самообвинява за глупости, които си внушава под въздействието й.
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятелката му трябва да се радва, че съдбата я е отървала толкова лесно. Виола нямаше тази възможност.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега тая секта да се застори и членовете и да се тикнат в лудница, а проповедниците в затвора.