Пътниците в автобуса ковчег - без колани, без застраховка?

Състоянието на пътя, на автобуса, на шофьора, чия е вината?
47
Пътниците в автобуса ковчег - без колани, без застраховка?
Снимка: Булфото

Повечето пътници в катастрофиралия край Своге автобус вероятно са били без колани, предположи Настимир Ананиев - председател на транспортната комисия в 43-то Народно събрание. По думите му това е възможно тъй като автобусът е бил на повече от 10 години и е произведен по стари изисквания, според които не е задължителен коланът за пътниците.

Още по темата
Според Ананиев не е ясен и въпросът дали пътниците са имали застраховка, защото не е ясно дали са им издадени билети за пътуването.

Три са факторите, които могат да станат причина за катастрофа - състоянието на автобуса, на пътя и на водача, както и форсмажорни обстоятелства, обясни още Ананиев пред bTV.

По повод състоянието на пътя той припомни становището на Института за пътна безопасност.

По информацията, предоставена на Института преди дни, става ясно и че Агенция "Пътна инфраструктура" е организирала провеждането на оглед на обекта от комисии с цел констатиране на всички гаранционни дефекти, които са описани.

Пътят е ремонтиран през 2016 година, като ремонтът е бил на стойност почти 23 млн. евро.

На пътя е изградена висока стена, която пази от падане на камъни на платното, но при силен дъжд може от там да потече вода като река, поясни още Настимир Ананиев. Той обясни, че трябва да се провери какво е отводняването на този участък от пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
v bg texnicheski pregled se minava s ruchveti.ne samo tazi ochte mnogo katastrofi che ima po patichtatata na bg. i tova stava po vina na bg.organite na reda.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходила съм на много екскурзии в България и на нито една в автобуса не е имало колани. Дори и да искаш не можеш да сложиш. В чужбина е задължително и се следи, защото има глоба и за пътника, и за водача.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без тва аутобус е чуждица, да си възприемем направо българското ковчег. Ковчегът за Велико Търново заминава в 15: часа. Моля, пътниците да заповядат!
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Настимир представям си като пътува до Англия как му се хилят Nastymear...
39
0
 
12
 
! Отговори
журналя преди 5 години
Не ми изтривай коментара, оправи си заглаеието на статийката, м. ъ. р. ш. л. е. к, стига с този автобус - ковчег бе празноглавции, стига с тези сензационни заглавия, от вчера сте ги заповтаряли тези ковчези кухи драскачи, имайте малко уважение тъпани, колко по различно ще е да пропуснете тази дума, ши.. баните ви статийки повече ли се четат пишейки така? М.м.ви. е.. а малумна. е...а.
38
1
 
15
 
! Отговори
Седящия бик преди 5 години
Това е реалността, стари автобуси, стари шофьори /младите шофьори последните 10 години се евакуираха/, ремонтиран път за 23 млн. евро от които по-вече от половината са откраднати със сигурност, и без проверка е ясно че нещо не е наред с отремонтираната инфраструктура/,жертвите са стари хора /Банки фалират, застрахователи къщо, важни сайтове с бази данни не работят.БаHти и наглеците
37
4
 
11
 
! Отговори
шофьора е виновен преди 5 години
Пътя може да е всякакъв,той е длъжен да си отваря очите и да внимава!Колата трябва да е изправна,и лично да я е проверил!При тежки метео условия е длъжен 10 пъти да е по-внимателен!И стига с тоя герб и бсп,тиквеници платени и жалки!А тоя нестимир е просто една карикатура!
36
5
 
4
 
! Отговори
:):) преди 5 години
много всезнайковци, кога ли и вас ще ви сполети нфщо тскова да ви видя остроумието тогава, мигайки кат плъхове...нещастници и с трагедията политика ми въртите.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди 20 години на власт беше БСП, те са му дали книжката.
34
5
 
8
 
! Отговори
Евтинджос Екскурзиян преди 5 години
Туристическите групи почти без пари пътуват:1. Компроментирани автобуси;2. Стари шофьори (този е на 62-до 60 си за обществен превоз,а книжката я има "вече" 20 години-бря та той едва на 40 я е получил);3.Пътува се без сменник,за да се икономисва.4.Бърза се - та да се закарат нови "групи"А пътя?Божествена природата и добър асфалт(строено бе от наши цветнокожи и даде поминък на ареала);Точно там при дъжд става пелена,като в джунглата-слаба видимост и сцепление;Несъобразена скорост...може би
33
6
 
4
 
! Отговори
некой преди 5 години
....ми то нали затова се правят автобуси, за да падат във дерето и който не се е закопчал си е виновен сам.....по спирките трябва да бъде изписано така: Автобус 310, Маршрут: Люлин- Перловска река, скока във реката се осъществява от лъвов мост.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експерт пък не знае, че групи не пътуват с билети, а с ПЪТНА КНИЖКА в която е упоменат маршрута и има списъци на пътниците !!! Другите "експерти" дето се изказаха глупаво не можаха ли да прегледат на място папката на автобуса и щеше да се знае минал ли е техническа проверка или не ?
31
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Къде видяхте автобус със колани? Нема такова животно.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колани, билети, застраховки.... и ако са имали застраховки, щяха ли да са живи? Експертите казват, че мантинелата е комуфлаж, колкото да приемат обекта през 2016, за който са платени милиони! Кой е приел обекта? Ако имаше мантинела падането можеше да не се случи.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-висока смъртност има по гербрското управление! Дано боко се срешне тези дни с макейн в ада
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те, българските крадливи циркаджии се опитват да правят бизИнес, както се казва с трици маймуни. Не може да жертват живот на хората с някакви 10 годишни таралясници! Като искат пари, да дават пари!
27
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашенецът най го боли, когато трябва да сложи колан, да включи светлини или да подаде мигач. Ей тия три неща направо му съсипват и без това гадния живот.
26
5
 
2
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
За пореден път чета коментари , че ако са били с колани щели да загинат повече хора, в туб-а има едно видео с катастрофа където се блъскат получелно ,колата се повдига и завърта като центрофуга във въздуха и на забавен кадър се вижда как 3-*** изхвърчат през страничните прозорци. По ясен пример защо трябва да си с колан не се сещам.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега можеха поне да видят тахографа и ще се разбере с каква скорост се е движил автобуса, вместо да дрънкат за колани и застраховки. Още не били разбрали дали пътниците имат билети..Имам чувството че никой нищо не прави, само дават пресконференции, чакат понеделника, ще назначат 5-10 експертизи и ще минат години в протакане
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото виждам на снимката, автобусът си е съвсем нормален, не е стар модел. Прилича ми на Скания.