Връщат контрола по границите в Шенген при миграционен натиск

За това се споразумяха вътрешните министри на страните от ЕС
7 юни 2012 21:42, Елка Василева
27
Връщат контрола по границите в Шенген при миграционен натиск
Временното възстановяване на контрола по националните граници в Шенген ще е възможно в случай на силен миграционен натиск. Снимка: архив, Reuters

Страните от Шенгенското пространство се споразумяха днес за възможността за временно възстановяване на контрола по националните граници в случай на силен миграционен натиск по някоя от външните граници, съобщи датското председателство на Европейския съюз.

Споразумението бе постигнато единодушно от министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз, уточни датското председателство, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, която бе против предложения компромис, заяви в Twitter, че е разочарована от липсата на европейска амбиция, проявена от вътрешните министри.

Текстът на споразумението предвижда възможност страните от Шенгенската зона да възстановяват контрола по националните граници за срок от шест месеца и мярката да може да бъде удължена с още шест месеца, когато при изключителни обстоятелства се окаже невъзможно да бъде осигурен контрол по някоя външна граница на Шенгенското пространство. Това е крайна мярка, която ще се прилага при много стриктни условия, подчертават поискалите я лидери на Франция и Германия.

Страните от Шенгенската зона и сега могат да възстановяват временно контрола по националните граници, ако го налага сигурността или общественият ред. Полша възстанови граничния контрол за Европейското футболно първенство. Но досега нямаше възможност да се възстановява граничният контрол при засилен миграционен натиск по някоя от външните граници на Шенгенското пространство, какъвто е случаят на гръцко-турската граница, отбелязва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
shte vi integriram s edin kalashnik.tapanari.
19
0
 
4
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Всъщност е подобре да не спират ***, че така поне част от тях се изнасят от България. Като няма власт, за да се оправи с тях, нека се изселят поне навън..Всъщност народа много бързо може да се справи с *** банди, но властта го подтиска с измислени правила и закони.. Да си спомнят как се е решил проблема с бандите непосредствено след Освобождението, за няколко месеца изчистват цялата територия на Нова България!!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така и предположих, че ще стане предвид ударната вълна на всякакви цветнокожи животни, които отиват там с цел кражби и проституция. Накрая ние ще опъваме от цялата работа - не стига, че тука няма да имаме какво да работим, ами и навънка няма да ни пускат. Все едно ще сме като в затвор. Дано да ограничат само *** и производните им, че жална ни е майка, ако и на нас ни сложат катинара.
17
4
 
4
 
! Отговори
БРАВО ! преди 11 години
Така ще секнат наглостта на руснаците които идват у нас с цел вземане на пребиваване с което после свободно да пътуват по цяла Европа. Ама европейците не са прости и продажни като нашите серьожки и казаха СТОП ! А заради хилядите поканени руснаци скоро българите ще гледаме Шенген само по телевизията.
16
1
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Стар,вероятно знещ се ,но актуален и весел виц! :Германия 2032 Полицейски патрул спира скитащ мъж в тъмното за проверка.-Добър вечер,моля документи за легимитизация.-Заповядайте.Единия полициай преглежда документите и с учудена физиономия показва на колегата си.-Ха ха,Ахмед,виж колко смешно име- Гюнтер .п.с.И аз не живея в България,не съм расист или друговерец,но на запад наистина е и ще бъде все по-голям проблема с емграцията от мюсюлманските държави.Тези хора мн мн трудно се интегрират
15
2
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Европа не е обетованата земя и цел на всичко живо с проблеми в Азия и Африка. След като прииждащите не се интегрират и дори се опитват да си налагат собствения начин на живот на домакините, че и да живеят от натрупаните им социални фондове - у лево!!!!! Европейците ли са най-големите балъци на планетата?!?....
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правете войни, разорявайте държави, избивайте или помагайте да умират от атентати или глад местните, пък после се заграждайте. Това няма да спаси Европа, защото в сърцето има милиони "троянски коне". А и отчаяният човек няма какво да губи.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом вземат такива мерки явно нещата не вървят към добре ама никак
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем нормална мярка. Ако ние пускаме емигранти, а другите ги спират, така ще засядат при нас и ще си теглим последиците. Иначе ще го ударят на търговия с минаването през границите и достъпа до ЕС.
11
0
 
14
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Погрижиха се да нямаме алтернатива ,както във външно-политически ,така и във вътрешно политически план.А ние сами се погрижихме за останалото-да забравим как се протестира!Проблеми,за които в други страни падат правителства и вкарват политици в затвора при нас минават на обсъждане по форумите...и до там!Изобщо не искам да споменавам как НИЕ (не политиците-за тях е ясно!) почнахме да мислим,че това са НОРМАЛНИ НЕЩА! Наистина ли не знаем кои крадат и наистина ли не можем да ги спрем??
10
1
 
8
 
! Отговори
бравос преди 11 години
И така *** милиционере.У педагогиката нема раздел "Възпитание чрез насилие"!Насилието винаги ражда насилие!Третият закон на Нютон гласи, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Важното в този закон да се разбере, че се отнася за един и същи вид сила и само между два предмета.
9
5
 
17
 
! Отговори
бравос до 10 преди 11 години
Грешиш!Единственото което спечелиха обикновенните хора беше,че някои можаха въпреки просташките милиционеро фашизоидни структори да се измъкнат от *** БГ.Останалите ще трябва да връщат външния дълг който е 70.000.000.000 ако не греша разбира се!Желая дълъг живот и късмет на успелите да се спасят от ада на ДС-БКП-БГ!
8
5
 
26
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Ха така!И какво стана сега?Всякакви цветове наши и чужди политици се биха по косматите гърди,че ''ни били вкарали в Европа'',а сега няколко години по-късно се оказва,не само че са ни вкарали в икономически концлагер и то само в предверието,а и ни направиха пазачи на портала.Само,че не се знае от коя страна на вратата сме!''Европейците'' ни дадоха много права в замяна иначе-да плащаме и да си траем са ни основните,май!!!А и да бачкаме за жълтите им евро центове също...
7
3
 
4
 
! Отговори
бравос до 7 преди 11 години
Що минус бе саласунгер?Даже си пият кафето със Станишев.
6
5
 
9
 
! Отговори
бравос до 7 преди 11 години
Ми голям проблем бре човеко.Работя във фирма на труженик от ДС-БКП на който брат му бивш директор на АЕЦ козлодуй си крие кирливия джип регистриран на сина на червения плебей надзирател на който бачкам и без договор,но чичо му бил червен генерал.Хайде пикльо кажи нещо в твоя защита?
5
2
 
34
 
! Отговори
селянин преди 11 години
На тази среща е и нашия хубостник Цецо пръча.Тука го търсят да даде обяснения за взривовете и немарливото му и безхаберно отношение като министър.Той избяга и се скри на тази среща.Пундю.
4
9
 
8
 
! Отговори
бравос преди 11 години
до3Нищо подобно,тя ми гледа внука и пари не ми праща за най-голямо съжаление на простака милиционер измислил тази технология.Все пак там едно раждане струва около 20.000$ и няма майчинство ,а само еднократна помощ от 1000***Аз се справям и без нея като редовно обикалям кофите за *** и бера железо с което се храня и не ми пука,щот дъщерята е лекар у USA!Лошия матриал милиционерите се справят успешно с него.Но си мисля,че ще има и видов ден щот онези от USA имат навика да си записват всичко.
3
4
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Не е така пич, дъщеря ти като работи в уса, сигурно ти праща по някой долар, който да харчиш тука, т.е пак се изплаща инвестицията на държавата в образованието и.
2
6
 
10
 
! Отговори
бравос преди 11 години
Аз затова и мразя нашите *** от МВР дето спират децата да учат на издръжка на други страни!Сега милиционерски гадове хем изучихте дъщеря ми ,хем не бачка за вас ,а за USA! А това ,че ме тормозите пак на милиционерския ви *** се пише!
1
9
 
33
 
! Отговори
беки преди 11 години
започна се лека- полека разпадането на ЕС