Калфин защити в ЕП българите от британски нападки

Найджъл Фараж призова ЕС да скъса политическите връзки с нас
Обновена: 13 мар 2013 20:41 | 13 мар 2013 20:38, Елка Василева
66
Калфин защити в ЕП българите от британски нападки
Найджъл Фараж. Снимка: Reuters

Ивайло Калфин репликира в пленарната зала в Страсбург днес лидера на британската Партия на независимостта на Великобритания Найджъл Фараж, който призова за прекратяване на политическите връзки на ЕС с България и Румъния заради ширещата се в тях организирана престъпност, съобщиха от офиса на българския евродепутат.

Ивайло Калфин заяви: „Вие преследвате вътрешнополитически цели, без да цитирате статистически данни. На всеки 2000 граждани във Великобритания се пада един българин,  а на всеки 100 000-50. Един от 600 безработни е българин. Това ли вие наричате натиск? Румънските и българските студенти харчат всяка година 30 милиона паунда за учебни такси и за издръжката си. Нима това говори за натиск? Твърденията ви не отговарят на реалността и ще разберете това на следващите избори”, заяви Калфин.

Още по темата

Фараж обяви, че България и Румъния не е трябвало да бъдат приемани в ЕС заради ширещата се организирана престъпност и  призова ЕС да прекъсне политическите си връзки с тях, тъй като не могат да се справят с проблема.

„Ние не искаме да отваряме неограничено границите си за гражданите на тези страни. Нашите избиратели казват „Стига толкова”, заяви Фараж.

За последните 5 г. само в Лондон са арестувани 27 000 от общо 68 000 пребиваващи в Обединеното кралство румънци. 90% от престъпленията в британската столица се извършват от румънски банди, обяви лидерът на партията на независимостта. Информация за подобно поведение от страна на български граждани не бе представена.

В нарочно изявление Европейската комисия отхвърли нападките на британския евродепутат и политически лидер като „ксенофобски”, „дискриминационни” и противоречащи на европейските ценности и принципите за недискриминация.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович заяви в пленарната зала, че твърденията, свързващи две държави с вноса на престъпност в ЕС и призивите въз основа на това усещане да се предприемат политически действия, представляват стигматизация на двете държави. „От името на Европейската комисия аз отхвърлям това заявление и този подход и се надявам, че и Европейският парламент ще ни подкрепи”, заяви Шефчович под аплодисментите на пленарната зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Хич бива ли? преди 11 години
И аз съм написал статия,също като КАЛФИН, в коят правя на салата г-жа МЕРКЕЛ,г-н ФАРАЖ и г-н МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА ГЕРМАНИЯ.Наврел съм ги в "*** ***"за отношението към българите т.е. извинявайте,към българските ***.Как така не искат да им признаят ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВА да получават помощи.ЧЕТЕТЕ ВЪВ ВЕСТНИК "ЯМБОЛСКИ ПЕНСИОНЕР".ДАДОХ ИМ ДА РАЗБЕРАТ. Да треперят германците и англичаните-ние пишеме с КАЛФИН,не се шегуваме!! ЧЕТЕТЕ !!
43
0
 
1
 
! Отговори
КОНЮНКТЮРНА ЛИЧНОСТ преди 11 години
КАЛФИН е човек използващ неотговорни,но за момента ефектни инициативи.В тях е повече шум,отколкото истинско действие.Сега е същия случай-поместете не коментар ,а реална оригинална английска статия от стреснати британци.Същото беше с акцията му за признаване на чужди дипломи на бълг.студенти.А ЗАЩО НЕ ПОСТАВИ В СТРАСБУРГ ПРОБЛЕМА ЗА ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМИ В Е.С.-НАЛИ Е ТАМ ДЕПУТАТ.ДА,АМА НЕ !!ТОВА НЕ МУ НОСИ ТОЧКИ.ТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е КОНЮНКТЮРЕН СЕЛСКИ ПОДМАЗВАЧ,НО ТОВА В Б.Г.НОСИ ТОЧКИ
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейският съюз си е обречен. Може би за добро, поне това ще накара хората да останат в България, а да не я напускат.
41
0
 
3
 
! Отговори
Седефчо преди 11 години
Тоя,Калфина,де да си ни каже какви и по колко кебапчета,по колко и какво сухо ще дадът на изборете на нас циганете?? И да не вземат да ни ранят с конски ли,с магарешки ли кюфтаци - нема да гласуваме.Първо сухото-после веселбата и накрая бюлетината. Назе ич не ни требат ингилизите-нема никой от нази. Там-не можеш да припариш от братята индиици и пакистанци-целото джелезо са обрали.Дето се вика"Аз съм мома голема-лесно се не давам"Така да знае Калфина.
40
0
 
1
 
! Отговори
Отчаян преди 11 години
АКО НЕ БЕШЕ КАЛФИН "СПУКАНА"ЩЕШЕ ДА НИ Е РАБОТАТА.!!! СЕГА Е РЕД ДА ЗАЩИТИ ***-ИЗВИНЯВАМ СЕ РОМИТЕ.НАЛИ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.САМО ЧЕ НЕЩО ГИ Е ХВАНАЛА "ЛИПСАТА"-ВСЕ СА СЕ "ВТОРАЧИЛИ"КЪМ ЕВРОПАТА".ТАМ ПАРА И ДЖЕЛЕЗО СЕ НАМИРА.САМО С КЕБАПЧЕ ДА ГИ ЛОВИШ СТАНА ТРУДНО.ЕХ!!! СЪЩОТРУДНО СТАНА И ДА СИ ПАРТИЕН ПОДМАЗВАЧ ДНЕС КАЛФИН.!!!
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупости. Изказването му беше супер мазно и едва ли не търсеше одобрение от Найджъл Фараж.Трябваше да го направи на 2 стотинки, английския ***, както Тони Блеър и Дейвид Камерън го слагат в миша дупка. И с цифри да го обори, но не цифри за престъпността в България, а за тази във Великобритания.
38
3
 
2
 
! Отговори
slav преди 11 години
Както е казал Христос за определен път в живота чокек трябва сам да извъври пътя за да постигне успех Б-я въври но със Р-я която е 90% проблемна страна Б-я не е проблем.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Za vsichko sa vinovni ***
36
3
 
9
 
! Отговори
xc преди 11 години
Не виждам защо се убиждате на този Англичанин...напълно си е реален..хората са градили 40 -50 години хубави държави уредени.. а ние продължаваме да сме театър изпълнен с престъпност,корупция,лицемерие и наглост! И на всичко от горе НЕИСКАМЕ да се променим след 5 години е този саъз...което е още по трагично!
35
4
 
8
 
! Отговори
позиция преди 11 години
Не харесвах Калфин като външен министър, нито пък подкрепих кандидатурата му за президент - оказва се обаче, че от от общо 18 български евродепутати, той единствен се опитва по някакъв начин да защити достойнството на България в Европа.
34
1
 
6
 
! Отговори
честен преди 11 години
Енгленцата-лайн...цата отдавна ги сърби г...за, че вече не са империя, а бивша такава. Франция ги бие на химическа индустрия и автомобилостроене, самолетостроене, Италия, Португалия на селско стопанство, Скандинавието - на стоманодобив, нефтодобив и лека промишленост, Германия - на всичко останало. Отдавна тия това "Кралство" е 51 американски щат. Нещо посредата на Южна Дакота и Юта.Плюс това те самите никога не са се приемали за европейци, точно те ли ще говорят кого ЕС е трябвало да приеме.
33
1
 
12
 
! Отговори
Петкова преди 11 години
Не понасям комунистите, но съм съгласна с Калфин. Цялата пледоария срещу България и Румъния е начин Фарадж да си реши вътрешнополитическите проблеми. Макар че честно казано не разбирам англичаните. Всеки ден преглеждам тяхната преса - банди от пакистанци и афганистанци им изнасилват момичетата, суданци се ширят в общинските им жилища, но иначе българите им били проблемни. Колкото до страховете, че ще ги залеем - всичките вкупом да се преселим в Англия няма да стигнем и за едно графство.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХА И КАКВО СЕ ОКАЗВА ПРЕХВАЛЕНИТЕ ГРОБАРИ ПАК СЕ УСРАХА -КАТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРИЯ БОКО КОМУНИСТА,ЦВЪК ДС-ТО,КОМУНИСТА ИЗРАЕЛСКИ МЛАДЕНОВ КЪДЕ СА КЪДЕ Е ГРОБ.ХАЙДЕ ВСЕКИ ПАК ДА ГЛАСУВА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГРОБ-АКО НЕВЯРВАТЕ ПРОВЕРЕТЕ ЗА ВСИЧКИ ОТ ГРОБ СА *** ДОРИ И ОНЯ МАЗНИЯ ***.ДАЛ ВДЯНКОФ Е СКАПАН КОМУНИСТ-СОБСТВЕНИЯТ МУ БАЩА ГО КАЗА И КАЗА ЧЕ ГО Е СРАМ ЧЕ ТОЗИ *** МУ Е СИН
31
1
 
3
 
! Отговори
честен преди 11 години
До MoisУжасно си прав ***, Сулю и Пюльо, Стоянчо и Драганчо мисли с дирника си, когато гласува, а не с главата си. Плевнелиев е мениджърче-строителче. Това е. Може да ти построи магистрала, но не може да води държава. Не е лидер. Има разлика между мениджър и лидер. Мениджърчето се усмихва, дупи, маха с ръчички, хили се като *** и вика - ще видим Бойко какво ще каже. Лидера блъска по масата с юмрук и вика - ЩЕ ВИ ЕБ... МАЙКАТА ТОВА НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛЯ ! Само че *** все Крали Марко търси
30
0
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Патриотизъм - добре, но Балдуин и Великобритания? Мастиката ти идва в повече. Вместо да крещиш патриотично от масата вцеми прочети нещо.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА КОЛИКО ЕВРОДЕПУТАТИ ИМАМЕ, КОИТО СИ ВЗИМАТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ И МЪЛЧАТ КАТО ПУЯЦИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-сетне някой да се противопостави на този британски неофашист! Стартира кампания срещу България и Румъния преди повече от два месеца и никой от т.нар. държавници не стори нищо! Въпросът е защо именно той трябваше да се обади? Нали уж имаме МНВР? Къде беше Младенов тези два месеца? Явно е бил зает да обслужва интересите на Израел - нали няколко пъти ходи до там, белким успее да посочи "правилната" организация за атентата в Бургас. Други пък бяха заети да режат ленти, докато избирателите им се самозапалваха и убиваха семействата си в резултат на нищетата, донесла това нагло и некадърно правит
27
11
 
13
 
! Отговори
Mois преди 11 години
Калфин щеше да бъде достоен президент, но на простия *** мисленето не му е по силите. Затова се обзаведе с фигуранта Плевнелиев.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей нагъл до безочие англичанин!Чуди се как да предизвика интереса и вниманието към себе си.Калфин добре му е опонирал, само така, няма да си милчим, въпросът ми е къде са другите български представители в ЕП, защо спят и мълчат, нали ние сме ги избирали, за да ни защитават пред европа!
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сценария на БСП мафиотите тотално се обърка.С техните камъни, по техните глави.