Калфин защити в ЕП българите от британски нападки

Найджъл Фараж призова ЕС да скъса политическите връзки с нас
Обновена: 13 мар 2013 20:41 | 13 мар 2013 20:38, Елка Василева
66
Калфин защити в ЕП българите от британски нападки
Найджъл Фараж. Снимка: Reuters

Ивайло Калфин репликира в пленарната зала в Страсбург днес лидера на британската Партия на независимостта на Великобритания Найджъл Фараж, който призова за прекратяване на политическите връзки на ЕС с България и Румъния заради ширещата се в тях организирана престъпност, съобщиха от офиса на българския евродепутат.

Ивайло Калфин заяви: „Вие преследвате вътрешнополитически цели, без да цитирате статистически данни. На всеки 2000 граждани във Великобритания се пада един българин,  а на всеки 100 000-50. Един от 600 безработни е българин. Това ли вие наричате натиск? Румънските и българските студенти харчат всяка година 30 милиона паунда за учебни такси и за издръжката си. Нима това говори за натиск? Твърденията ви не отговарят на реалността и ще разберете това на следващите избори”, заяви Калфин.

Още по темата

Фараж обяви, че България и Румъния не е трябвало да бъдат приемани в ЕС заради ширещата се организирана престъпност и  призова ЕС да прекъсне политическите си връзки с тях, тъй като не могат да се справят с проблема.

„Ние не искаме да отваряме неограничено границите си за гражданите на тези страни. Нашите избиратели казват „Стига толкова”, заяви Фараж.

За последните 5 г. само в Лондон са арестувани 27 000 от общо 68 000 пребиваващи в Обединеното кралство румънци. 90% от престъпленията в британската столица се извършват от румънски банди, обяви лидерът на партията на независимостта. Информация за подобно поведение от страна на български граждани не бе представена.

В нарочно изявление Европейската комисия отхвърли нападките на британския евродепутат и политически лидер като „ксенофобски”, „дискриминационни” и противоречащи на европейските ценности и принципите за недискриминация.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович заяви в пленарната зала, че твърденията, свързващи две държави с вноса на престъпност в ЕС и призивите въз основа на това усещане да се предприемат политически действия, представляват стигматизация на двете държави. „От името на Европейската комисия аз отхвърлям това заявление и този подход и се надявам, че и Европейският парламент ще ни подкрепи”, заяви Шефчович под аплодисментите на пленарната зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
27
 
! Отговори
До Филип 31 преди 11 години
Напротив. Англичаните ни мразят, защото най-голямото поражение, което са претърпяли в цялата си история на велика британска империя е именно от малка, но наистина Велика България, и по-точно от един Велик Българин Генарал Владимир Вазов и неговите Велики Български Войници. Това е Дойранската Епопея. Това поражение не могат да го преглътнат нито отпред нито отзад вече 100 години. Жалко, че сега вече нямаме такива генерали и такива войници. Ако имахме, нямаше да сме на този хал.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скъпоплатените статисти -евродепутати проговориха.
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Калфин, няма вече да им мълчим на тези чуждестранни ***, англичанин-голяма работа-жив ***....и да му се национализира имота на Св. Влас...
21
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам за калфин, но това английско *** има апартамент за 160.000 евро в св. влас, който дава под наем и не плаща данъци нито на България, нито на Великобритания. Безобразна английска наглост да се натресеш в нечия държава и после да я плюеш!
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фараж е, чини ми се, ислямистко име.
19
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време беше най-после българските евро депутати и представители да започнат да отстояват позиция и да отвръщат на удари. Преди време Ширак рече, че е по-добре България да си трае. Твърдо за ЕС съм, но както другите могат да имат проблеми, така и ние можем. Не сме някакви мекотели, та да си траем.БСП не ме кефят въобще, но евала на Калфин.
18
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Калфин. Всеки път щом този ксенофоб си отваря гадната уста трябва да му се опонира така. Не бива да бъде оставян на мира и да си мисли, че ние стоим безучастно и ще търпим тези глупости. Британското лицемерие и наглост са безгранични така че не бива да ги изпускаме от поглед. ЕС е единствената причина поради която се очертава тази срамна дискриминация да бъде прекратена. Иначе, ако зависи само от тях, те биха ни карали да берем ягоди завинаги.
17
6
 
37
 
! Отговори
123 преди 11 години
Интересно, защо Калфин трябва да върши работата на МВнР и т.н. "министър" Младенов!?
16
1
 
37
 
! Отговори
киккоман преди 11 години
въпросната британска система на помощи е лесна за разбиване защото е направена такава - това е средството да бъдат изхранвани ордите безработни, наркомани, алкохолици, футболни фенове и друга подобна гмеж. защо фараж не се опита да поправи системата? елементарно, зашото неговите избиратели са въпросните лузъри, които кесят пред телевизора по цял ден и кльопат помощи. ***. като сринаха европа финансово не реваха, то не бяха кредитни деривативи, измислени бондове, трипъл ей ***. крадци!!
15
25
 
12
 
! Отговори
Чудо невиждано преди 11 години
Червен измеркяр да защитава България и Българите, а не матушката им .....тц тц тц
14
8
 
2
 
! Отговори
pustiniak преди 11 години
anglia ne e kenefa...ako iskat dobre ako ne mainata im...evala ,4e opredeliat koi da i koi ne...i ne govorete ,4e grozdeto bilo kiselo...
13
4
 
18
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Мразят ни защото не сме ги били навремето. То не е късно де някой ден може и това да стане!
12
29
 
7
 
! Отговори
талибан преди 11 години
между британеца и българите от страна на ксенофобството ,британците са по умерени,а другото че българите са крадци и пристъпници всичко е вярно.при българите натискат върху малцинствата е по голям ,правш се етническа чистка.
11
1
 
49
 
! Отговори
az преди 11 години
имало престъпност в България и това притеснявало англичаните.... пфффф дрън дрън , ами какво да кажем за МИЛИОНИТЕ пакистанци , афганистанци в държавата им , това не трябва ли да ги притесни повече отколкото българите , нима от 20-те най издирвани души в Англия има българин , всичките те са от румънска , полска , латвйска нация, няма и един българин *** англичани ние сме им били проблема
10
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом Великобритания има своя Волен ,тепърва ще са на нащо деридже!
9
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на калфин
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тоя пък какъв е?Защо тази велика нация се излага с такива псевдо политици?И както си прекратят връзките ние няма да можеме да заспиме от притеснение.***.
7
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тъпите англичани... когато ние сме имали канализация и сме се къпали във вани, вие сте имали миризма на ла.на и диво, сралите сте по улиците, а сега се правите на демократи, та те мислят примитивно все още, срам за европа са.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
евала калфин кажи им че сме съюзници на германия за 3та световна и ще ги превзвмем отвътре тия островитяни долни
5
16
 
2
 
! Отговори
бг преди 11 години
наината им на комуниагите