Фараж дължи извинение на британците заради българите

Британският печат за данните за намалелия брой българи имигранти
Обновена: 15 май 2014 09:30 | 15 май 2014 09:29, Елка Василева
39
Фараж дължи извинение на британците заради българите
Снимка: Reuters

Намираме се в разгара на предизборна кампания с изобилие от билбордове на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), които "крещят", че около 26 милиона европейци искат да отнемат работата ви. Уестминстър не беше в настроение да се занимава с факти, когато официалната статистика разкри, че броят на работещите във Великобритания румънци и българи не е нараснал, а е спаднал, откакто имиграционните ограничения за тях отпаднаха след период на истерия в края на миналата година, пише в редакционна статия в. "Гардиън".

Къде бяха политиците от големите формации вчера да оборят ЮКИП с фактите? В Камарата на общините Дейвид Камерън описа данните просто като "забележителни", формулировка, целяща да обезкуражи печата. Вътрешният министър Тереза Мей зари глава в пясъка, а нейното министерство изобщо не направи изявление. Парламентаристката от Лейбъристката партия Ивет Купър поне призна, че паникьорските прогнози не са се сбъднали, но продължи да акцентира върху "законното безпокойство". Големите партии изглежда са изоставили всяка надежда да привлекат масите, основавайки се на действителността, допълва вестникът.

Още по темата
След като британският статистически институт обяви спад в броя на българските и румънските имигранти във Великобритания от началото на годината, председателят на комисията по вътрешни работи в Камарата на общините Кийт Ваз настоя за публично извинение от ЮКИП и всички останали, които твърдяха, "че идва краят на света". Именно Кийт Ваз отиде на летище "Лутън" на 1 януари, за да види с очите си пороя от имигранти от двете страни, които се очакваше да залеят страната му, но посрещна един-единствен пришълец, припомня в. "Индипендънт".

В отделна статия в "Индипендънт" вицепремиерът Ник Клег изразява мнение, че по отношение на имиграцията и заетостта е полезно човек да се придържа към фактите. Спомнете си началото на годината с постоянните предсказания на ЮКИП и други, че след отпадането на ограниченията за българи и румънци страната ще бъде залята от тях, а цената за това ще платят британските работници. Партията на Найджъл Фараж дори разпространи листовки, в които се твърдеше, че отваряме вратите си за 29 милиона румънци и българи. Сборът от населението на двете страни всъщност е 28,6 милиона души, припомня Клег.

Позицията, изразена в коментарен материал във в. "Дейли телеграф", контрастира с общия тон. Според автора британските избиратели вероятно са по-склонни да видят не толкова огласените данни за спад в имиграцията от България и Румъния, колкото факта, че в страната им продължават да работят и живеят 144 000 имигранти от двете страни, което смятат за значителен брой. Имиграцията не се свежда до игра с цифри. Никой не желае нулева имиграция, хората искат контролирана имиграция,
посочва авторът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Anglosaksoncite sa dolno pleme.Vingi sa praveli zlo na Bylgariq.Mrazq gi zashtoto i te ni mrazqt.
25
0
 
6
 
! Отговори
giayrin преди 10 години
balgarskia narot e ne pomalko dostoen ot polaci ,litovci, estonci, latvici i razni drygi za da raboti i zivee kadeto si poiska v evropa ,platilisme 100 kratno cenata,nakoito ne my xaresva si e negov problem darom nishto ne ni e dadeno gospoda evropeici i NACIONALISTI.............
24
0
 
12
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Първо да се извинят на България и Румъния!!!Българите и румънците са също толкова хора, колкото англичаните! Къде е прословутото равноправие?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
namalql e broqt na raboteshtite bulgari no se e uvelichil broqt na socialno slabite :-(
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НО ИНАЧЕ МНОГО СА ЧУВСТВИТЕЛНИ АКО НИЕ ОБИЖДАМЕ *** НИ НАСЕЛЕНИЕ... ПРАВИЛНО НЯКОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ ЕВРОПА НИ СМЯТА ЗА ХОРА ВТОРО КАЧ-ВО...А АНГЛИЯ ИМА ГОЛЯМ ОПИТ КАТО КОЛОНИЗАТОР И НЕ СА СВИКНАЛИ НЯКОЙ ДА СТЪПВА В ТЕХНИТЕ ЗЕМИ
21
0
 
19
 
! Отговори
мангоджери преди 10 години
едно време са товарели робите на кораби, а сега им идват на крака, какво мрънкат? Да си задават въпроса, защо Даяна се факаше с арабин, а не с някой ингел.
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Фараже какъв да го диря в скапаната ти Англия. Пиенето ви скъпо,жените ви грозни.
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинението не може да поправи нещата, те ни обидиха с расизма си и това не може да се забрави дори и след 30 години. Надявам се Камерън да направи референдума и да напуснат ЕС, нещо което и те и останалите страни искат.
18
2
 
15
 
! Отговори
Мене преди 10 години
И аз се чудя кой е тръгнал да ходи в Англия. Скапана държава с няква стара слава, не ги броя за нищо. Даже се чудя как все още им позволяват да имат някакво международно влияние. А тези, които им се радват, са пълни *****вци.
17
0
 
19
 
! Отговори
Златен лъв преди 10 години
Късно е, либе, за китка.
16
1
 
54
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Умрели сме им за скапания остров. Лятото съм на Черно море 25 градуса слънце и си поркам хубава биричка, зимата - ски на Витоша или Пирин; жена ми не е 100 кг. крокодил и карам от правилната страна на пътя.. така че Фараж, поздравяваме те по български - да ти е... п... л... :))
15
1
 
30
 
! Отговори
ядосан преди 10 години
мръсният албионски *** да се извини веднага !!!!
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фараж дължи извинение и на българите за целенасочената оплюваща кампания !
13
1
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 10 години
До Анонимен БРАТО БИХ ИСКАЛ ДА ТЕ ПОПРАВЯ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ИМ ПРОБЛЕМ ДАЖЕ ОБРАТНОТО ИМАТ ПОЛЗА ОТ НАС НО ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нигел дължи извинение преди всичко на българите. Кво е ежи - ние поне сме бели (повечето от нас де). Пък и ни е притрябвало да ходим на п.икливия им мъглив и дъждовен остров.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те да видят, че е бъкано с индийци и пакистанци на острова им. Милиони са и се въдят като ***! И си носят *** и брадите и не се интегрират. Българите са им 0.5% от проблема.
10
0
 
23
 
! Отговори
dmx преди 10 години
Стига само сме си чекнали езиците, някакво действие е нужно. Искам британците в Бг да вземат отношение или да се омитат. Мръсни лицемери, вън!
9
0
 
8
 
! Отговори
hah преди 10 години
като се има предвит как им се работи на украинците , направо не знам какво ще стане.
8
0
 
20
 
! Отговори
България преди 10 години
"В Камарата на общините Дейвид Камерън описа данните просто като "забележителни" "Просто поредния п*деруга. Който от комплекси не иска да заеме позиция."забележителни" може да значи и забележително трагични или забележително позитивни.Така че забележително трагични или забележително позитивни са вашите данни ?Изкажи мнение и позиция, Дейвид Камерън.Ама не можеш, защото си поредния п*тьо заел неизвестна позиция. Положителна или отрицателна. КАКВА ?
7
1
 
35
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До аз съм българче Еми ще имате страшна конкуренция Около 20 млн. гладни украински хохола съвсем скоро ще щурмуват цяла Европа Ей тогава Фараж ,ще гледа на българите и румънците като на мноого добри хора .