Атина и Москва заобикалят руското ембарго

Намериха начин как гръцката продукция да стигне руския пазар
Обновена: 9 апр 2015 14:29 | 9 апр 2015 08:09,
239
Атина и Москва заобикалят руското ембарго
Снимка: Reuters

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от  Европейския съюз. Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар, заяви представител на гръцкото правителство, цитиран от Франс прес.

"Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти", каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Русия. Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ.

Ципрас и Путин са обсъдили още възможността Русия да участва във финансирането на проекта за изграждане на продължение на  гръцка територия на планирания газопровод "Турски поток". Москва е предложила на Атина да й предплати прогнозните печалби от съоръжението. След това Гърция ще върне парите на Русия, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г. и донесе на Атина "хиляди милиони евро".

Износът на гръцка земеделска продукция и енергийните проекти бяха две от основните теми на разговорите между Ципрас и Путин  вчера.

Днес посещението на гръцкия премиер в Москва продължава със среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ембаргоПутинЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
2
 
! Отговори
джудже болно легнало преди 9 години
ХАхаха, Путин сам лъже себе си, пробивайки наложеното от самия него ембарго !Джуджето е и шизофреник, освен всички други болести.
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIE SME PRAVOSLVNI I SLAVIANSKI NAROD ZATOVA BADESHTETO NI E SAMO S RUSIA-LULKA NA DEMOKRAZIATA.
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бай ви Ганяпо хрущово време имаше виц как съветската преса "обективно" представяла събитията: Днес се състоя състезание между СССР и САЩ по бягане (100 м). Съветският състезател зае второто място. Американският - остана предпоследен. Та и съобщенията, които коментираш.
155
5
 
3
 
! Отговори
топ анализатор преди 9 години
*** друго освен сибирска шума няма какво да предложи на малаките...на тях им требе еврота, ама много, та пак до Меркел ще опрат
154
4
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не е ли смешно да напишете, че Москва заобикаля РУСКОТО ембарго?
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахаха...баси смешната статия...хиляди милиони руски евро срещу прекрасни пресни гръцки зеленчуци - все си мислех, че нашите политици говорят глупости, ама тези са абсолютен филм за мистър бийн...макар че като се замисля, межсу криМ и криТ има една буква разлика, като нищо ще пият една студена вода гърците, ако разрешат военна руска база там..
152
2
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Да будеть!
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I dvamata razigravat losh teatar! Rejisurata e na Kremal
150
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ciptas misli a nachite se nad.....ha oche poveche...glasuvaha v NC za batalionite na NATO sega Rusia che stoi zad Carcia a nas ni gotvat za puchechno meso....narode do koda che spich....Bog da nakage predatelite a tam kadeto sa amerikancite svlachicha da ima che da idat v zemata balgarska
149
6
 
16
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЗАЩО ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ, ЧЕ ИМАМЕ КАДЪРНИ И УМНИ ПОЛИТИЦИ. ТОВА СА ХОРА, КОИТО СА ПОСЛУШНИЦИ НА ЕС И САЩ И НАЙ-ВЕЧЕ МЪРЗЕЛИВИ СТРАХЛИВЦИ. ТЕ НЕ МОГАТ НИЩО ДА НАПРАВЯТ. И ЗАЩО ДА СИ РАЗВАЛЯТ РАХАТЛЪКА ИМАТ СИ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, СКОРО ЩЕ ДОЙДАТ 16 МЛР. СПОКОЙНИ, ЧЕ ИМАТ ПАРИ ЗА ХАРЧЕНЕ И ОТ ТОВА КАКВО ПО ХУБАВО. А НАРОДА, КАКВО ГИ ИНТЕРИСУВА НАРОДА. ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА САМ. ТЕ НАЛИ СА СИ ДОБРЕ.
148
8
 
31
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Нашите, вместо да се подлагат на американците можеше да направят същото. Сега България е изолирана от:Турция, Македония, Гърция, Сърбия, Унгария, които се срещат и си преговарят а нашия Бойко стои с пръст в устата. Нито ще участваме в енергиен проект нито ще спечелим от традиционно силния туристически сезон. Сега руснаците ще отидат в Гърция и Кипър и ще е пълно с туристи, а тук няма кой да ни купи миризливите имоти и да дойде да почива в бетонните ни концлагери.Всичко е заради нашите "стратези"
147
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хохохо, санкции -манкции, сложиха ги в малкия си джоб. Тъпанарите от САЩ и ЕС винаги са били в пъти по-глупави от руснаците. Путин отново ги измисли и отново ще спечели битката, а съвсем скоро и войната!!!
146
18
 
17
 
! Отговори
Румен Бл. преди 9 години
Абе да вземат да въведат рублата за валута в гърция и ще цъфнат и ще вържат.я ние какъв стандарт имахме през времето на руския социализъм - сто лева заплата, колкото да не е без хич, празни магазини и само да гъкнеш против руснаците или комунистите , дуп е да ти е яко.То и сега в русия само да си отвориш устата против *** и те ликвидират, а те на това свобода му викат,малаките комунизъм не са имали, но ако продължават по същия път ще разберат колко е готино.
145
18
 
13
 
! Отговори
петър преди 9 години
Двама въздухари се събрали и си поприказвали, това е срещата.Нито Путин има какво да му даде на византиеца, нито последният си прави илюзии,че ще получи нещо - просто се гърчи в опити да излъже публиката в Гърция та дапоостане още малко на власт.
144
3
 
3
 
! Отговори
До Български екстрем преди 9 години
До 199. Ами може би Христо Бисеров. Голям смях
143
4
 
10
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
как само са го написали Русия щяла да предплати парите за изграждането на тръбата, а след това Гърция ще върне парите след като влезе в експлоатация. А у нас пишеха " руснаците искат да финансират строежа, който ще изплащаме с цената на преноса 35 години и ще сме без печалба". Усещате ли разликата. Едно и също, нонаписано по различен начин. Значи каква е целта - да ни настои против властта няма значение коя е тя, а това означава да ни настрои против държавността ни. Обяви медийните собственици.
142
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец--момче,истината трябва да се казва....а тези"кремълски ***" пишат повече истина от самите медии.....това е факт.
141
15
 
6
 
! Отговори
български американец преди 9 години
Съгласен съм с всичко, старче. Никога не съм казал, че Америка е единствената страна, че всичко е идеално. Но не съм съгласен, човек с бизнес на запад, да припява на кремълските ***, че Америка е сатаната. Сега отивам да спя, тъй като нощната ми смяна свърши. Тук е така, програмираме и нощем.
140
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец--не ми трябва помощ бе момче-имам си всичко.Добър малък бизнес в Дания,постоянно си ходя в България-само здраве да има.Но партенките тук на такива като теб ме дразнят.Пари и щастие има навсякаде по света-не само в САЩ--глава и сърце трябват.Даже в Сомалия има богати и успешни хора.Но мантрата САЩ та САЩ вече не е актуална-има държави,където можеш да живееш МНОГО по успешно и достойно.Бъди здрав и успех........
139
8
 
1
 
! Отговори
български американец преди 9 години
Добре. Ще проверя. Но през тази кръчма са минали много хора. Кажи си името. Бил си кръчмар. Не е лошо. Не се плаши, бе. Искам да ти помогна. Не ми каза какво работиш сега, кръчмар, пенсионер, колко получаваш.