Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...

"Русия ще бъде поканена, само ако спре агресията към Украйна, заяви Туск
7 юни 2015 19:19,
244
Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...
Снимка: архив, Reuters

Няма да има смекчаване на санкциите срещу Русия, докато Москва не започне да сътрудничи за преодоляване на кризата в Украйна. По този въпрос бяха категорични всички лидери на срещата на Г-7 в баварския замък "Елмау". Водачите на седемте най-развити индустриални държави се събраха край Гармиш-Партенкирхен, за да обсъдят най-належащите световни проблеми.

"Ако изобщо имаме дискусия по повод санкциите срещу Русия, то това ще е дискусия за изострянето им, а не за облекчаването им. Всички предпочитаме Русия да е заедно с нас на масата. Но ние не сме само група, обединяваща държавите политически или икономически. Това е група, базираща се най-вече на споделени ценности. Русия може да бъде поканена отново, само ако спре да се държи агресивно спрямо Украйна”, заяви Доналд Туск в началото на срещата.

Още по темата

Западът наложи санкции срещу Русия след анексията на Крим, като една от мерките бе изключване на Москва от срещите на Г-8, която от тогава се събира във формат Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада, Япония. По този повод доста германски политици критикуваха изключването на Русия, тъй като без нея не може да има реално решение на украинската криза, пише БНТ.

За агресията на Русия срещу Украйна остро се изказа и американският президент Барак Обама. "Трябва да действаме единно срещу нея”, заяви той. Британският премиер Дейвид Камерън настоя Западът да е единодушен и по отношение на санкциите срещу Москва в бъдеще.

По-рано протестиращи издигнаха лозунги "политиката е за хората, не за пазарите". Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона. Според журналисти, участниците във форума могат да разберат за демонстрациите само от медийното им отразяване.

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала. Трима от тях вече са освободени. Заради блокади на демонстранти по пътя към замъка обаче се налага журналисти и гости на форума да бъдат транспортирани дотам с хеликоптери, а не с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не получих отговор колко получава мияч на *** в Русия ?Или там кенефите сами се чистят?
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНай си е добре при нас . Средна заплата 500 лв. , но всички карат леки коли и ходят на почивка в чужбина . Този номер го има само в България , а иначе ревем от сутрин до вечер колко сме зле .-------Ей това вече ми хареса, наистина някои хора не разбират в БГ колко са добре.
127
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица бях в Детройт, заплатите са около $6000 , цените-почти без пари е всичко...
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най си е добре при нас . Средна заплата 500 лв. , но всички карат леки коли и ходят на почивка в чужбина . Този номер го има само в България , а иначе ревем от сутрин до вечер колко сме зле .
125
1
 
4
 
! Отговори
Алкохол менте преди 8 години
До Анонимен 180По вероятно е да си бил в Стилипиново.
124
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз преди два дни бях в Сиатъл - там заплатите са по 50 000 долара месечно, а цените са 10 пъти по ниски от Русия.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, говорим за СРЕДНИ заплати,не внимаваш в час, СРЕДНА ЗАПЛАТА ЗА САЩ-$4000...Шорошляк, в грешка си. Средната заплата в САЩ не е 40000$ - такава заплата взимат специалисти. Средната заплата два пъти по малка - около 2000 долра. Но всичко в САЩ е пъти по-скъпо от Русия, където средната заплата е 1000 долара - 50 000 рубли.
122
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица бях в Чикаго, там заплатите са около $5000 , да не говорим че всичко е в пъти по-евтино дори от Русия !!!
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица бях в Новосибирск, мога да кажа, че там получават средно към 50 000 рубли заплата - около 1 000 долара. Учител взима към 55 000 рубли. Но там всичко е много по евтино от България, да не говорим че е пъти по евтино от САЩ, където нашите миячи на *** работят за същата заплата в долари както един руснак в Новосибирск.
120
0
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не ми се дискутира и ще си лягам. Едно е верно. Всичко се произвежда вече в Китай. Качеството е лошо, но е евтино. При тези темпове на прираст на населението качеството не е интересно.До кога ще е възможно да се произвежда в Китай, и да се плащат осигуровки за безработица също е въпрос на време.Иначе - ритваш купичката с ориз и робите произвеждат ***- работата е печена.
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСредна заплата в САЩ-$4000...Тцъ, заблуден си. Това е заплата за кфалифицирана специалист. Средна към 1500-2000$. За мияч на *** както работят 99% от българите - 1000 $.----------***, говорим за СРЕДНИ заплати,не внимаваш в час, СРЕДНА ЗАПЛАТА ЗА САЩ-$4000Провери имаш нет , само в имавай да не те проследят щото си ***.
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Среден оборот ЕС-САЩ - $2 трлн годишно...Средна заминаваща валута от БГ за Русия $5 млрд годишно, средно пристигаща валута от Русия за БГ $500 млн. годишно.А кажете кой повече знае да краде ?
117
2
 
0
 
! Отговори
do 162 преди 8 години
От кьде тия числа бе синко. Миналата седмица бях в Калининград и мога да ти кажа, че хората получават средно по 600-700 долара. Поне преди да пишете проверявайте пьрво. Като е толкова хубаво в Русия, защо не сте там? И впрочем, заради тьпите санкции на хранп, живота поскьпна много.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средна заплата в САЩ-$4000...Тцъ, заблуден си. Това е заплата за кфалифицирана специалист. Средна към 1500-2000$. За мияч на *** както работят 99% от българите - 1000 $.
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници. Нищо не зависи от тях. Само се попръцкват, но на кой му пука вече - освен само на васална България която е 100% зависима от ЕС и Вашингтон. Китай и Русия са новите световни лидери.
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да оставим, че изгониха Путин като мръсно коте, но и няма изгледи за връщане от тайгата.
113
2
 
3
 
! Отговори
советский троль преди 8 години
Защо на тази среща не са поканени Китай, Русия и Сев. Корея ?Защо ?
112
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДреме му на Путин за Г7. Русия има бизнес партньори като Китай, Индия, страните от латинска америка и др.....АБЕ НА ПУТИН НЕ МУ ДРЕМЕ ,АМА НА РУСКИЯТ НАРОД МУ СЕ Е... МАЙКАТА !
111
11
 
4
 
! Отговори
преди 8 години
Кво общо има Русия с развитите държави, че не ми е ясно.
110
1
 
13
 
! Отговори
минерва преди 8 години
Защо са се спряли пред глухарчетата ? Какво ли виждат там.? Може би са тръгнали да ловят пеперуди, Я. Отровиха ми съня тези дебелокожи влечуги. Дали в задната редица не крият и федербалите. Много са ми противни всички ! За късмет Путин не е там. Сега и Русия ли искат да изплюскат -искат ама не. Ще се задавят и дано пукнат