Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...

"Русия ще бъде поканена, само ако спре агресията към Украйна, заяви Туск
7 юни 2015 19:19,
244
Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...
Снимка: архив, Reuters

Няма да има смекчаване на санкциите срещу Русия, докато Москва не започне да сътрудничи за преодоляване на кризата в Украйна. По този въпрос бяха категорични всички лидери на срещата на Г-7 в баварския замък "Елмау". Водачите на седемте най-развити индустриални държави се събраха край Гармиш-Партенкирхен, за да обсъдят най-належащите световни проблеми.

"Ако изобщо имаме дискусия по повод санкциите срещу Русия, то това ще е дискусия за изострянето им, а не за облекчаването им. Всички предпочитаме Русия да е заедно с нас на масата. Но ние не сме само група, обединяваща държавите политически или икономически. Това е група, базираща се най-вече на споделени ценности. Русия може да бъде поканена отново, само ако спре да се държи агресивно спрямо Украйна”, заяви Доналд Туск в началото на срещата.

Още по темата

Западът наложи санкции срещу Русия след анексията на Крим, като една от мерките бе изключване на Москва от срещите на Г-8, която от тогава се събира във формат Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада, Япония. По този повод доста германски политици критикуваха изключването на Русия, тъй като без нея не може да има реално решение на украинската криза, пише БНТ.

За агресията на Русия срещу Украйна остро се изказа и американският президент Барак Обама. "Трябва да действаме единно срещу нея”, заяви той. Британският премиер Дейвид Камерън настоя Западът да е единодушен и по отношение на санкциите срещу Москва в бъдеще.

По-рано протестиращи издигнаха лозунги "политиката е за хората, не за пазарите". Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона. Според журналисти, участниците във форума могат да разберат за демонстрациите само от медийното им отразяване.

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала. Трима от тях вече са освободени. Заради блокади на демонстранти по пътя към замъка обаче се налага журналисти и гости на форума да бъдат транспортирани дотам с хеликоптери, а не с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
9
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Изключително силно мразя коментари написани от *** дрогирани ***
108
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме му на Путин за Г7. Русия има бизнес партньори като Китай, Индия, страните от латинска америка и др.
107
0
 
8
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
1997ми! Имаш проблем със служенето ли? Нормалното е тез от снимката да служат на народа, може и слугуване да го наричаш! Сами са се цанили за това! :)) Не е нормално да ги ги въздигаш в култ, или да са ти авторитет - точно пък тез! Путин може да е авторитет тъй като е личност-човек с характер - с глава на раменете и голямо сърце! Тез на снимката са интересчии който САЩ ги държи с компромати /страхуват се да не ги комромонтерат ли/ и са послушни!
106
14
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
"Ако изобщо имаме дискусия по повод санкциите срещу Русия, то това ще е дискусия за изострянето им, а не за облекчаването имЖАЛНА ИМ МАЙКА НА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ ,ЧЕ НАПРАВИХА ТАКА ,ЧЕ ДА ПАДНАТ НИСКО В ОЧИТЕ НА 7-те НАЙ-РАЗВИТИ ИКОНОМИКИ В СВЕТА ! А И НЕ САМО В ТЕХНИТЕ ОЧИ ,АМИ ПАДНАХА НИСКО И В ОЧИТЕ НА ЦЕЛИЯТ ЕС ,НАТО И ПОЧТИ ЦЕЛИЯТ СВЯТ !
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мнение другоскоро това г7 ще се трансформира в Г 5 с никои от присъстващите в берлин---------Аз от как се помня все се "трансформира". И Америка от 1917-та все ще я няма, та така...
104
0
 
13
 
! Отговори
мнение друго преди 8 години
скоро това г7 ще се трансформира в Г 5 с никои от присъстващите в берлин
103
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХА КИТАЙ ОТДАВНА Е ПЪРВА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА ОБЩИЯ БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА СТРАНИТЕ ОТ БРИКС НАДМИНАВА С 17,3 % ОБЩИЯ БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА ТИЯ СМЕШНИЦИ ОТ ЕВРЕЙСКАТА ГРУПИРОВКА Г-ей 7..ТЕЗИ ОТ Гей 7 СА ВЕЧЕ ТОЛКОВА ЖАЛКИ ,ЧЕ ДАЖЕ СА И СМЕШНИ.
102
0
 
5
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Тлъсти и мазни капиталисти! --------------Ний живеем за да ядем, а не ядем за да живеем! пп. 134 деформация не е ли туй ? Има ли обективна истина в думите на минерва?
101
3
 
27
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
СЕДЕМТЕ НАЙ-РАЗВИТИ ИКОНОМИКИ В СВЕТА ЛИ???? НЕЩО НЕ ВИДЯХ ДА ПРИСЪСТВА КИТАЙ!!! КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА, ДОКОЛКОТО ЗНАМ, ВЕЧЕ Е ВТОРАТА В СВЕТА, АКО НЕ И ПЪРВАТА! И КИТАЙ ЛИ НЕ Е ПОКАНЕН? ТИЯ ПАЛЯЧОВЦИ НАИСТИНА ЖИВЕЯТ В СЪЗДАДЕН ОТ ТЯХ ВЪОБРАЖАЕМ ИДЕАЛЕН СВЯТ, В КОЙТО ТЕ СИ ФАНТАЗИРАТ, ЧЕ СА ЦЕНТЪРЪТ НА ВСЕЛЕНАТА И ВСИЧКИ ДРУГИ СТРАНИ СА ИМ РОБИ!
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До boris.shopov.7--------- ти др. снимка нямаш ли ?. Всички ли са ти на трапезата. Много си умен. Личи си. Вратовръзка си сложил,изпил си едно шише и бистриш седмицата. Нали не очакваш да те поканят с този вид на неандерталец
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нaционaльОня ден пускaм зaпитвaне зa еднослоен дъбов пaркет, фирмaтa бaчкaше с руски суровини, не беше ясно дaли ще ми го достaвят дори до месец.-------------И какво правим сега без дъбов паркет ?
98
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До минерваТлъсти и мазни капиталисти. Ге седем са ***. Не решават никакви проблеми а ги задълбочават.-------Къв проблем искаш да ти решат бе ***? На ти $100 000 , яж и пий :)
97
1
 
7
 
! Отговори
:))) преди 8 години
До готина пичкаГотинко е как подритват Русуята,нали?С няколко подписа и ще я изтрият.-----------------------Това Вашето вече е / подписът и гумичката/ е илюзията за властта на двуизмерните!
96
1
 
16
 
! Отговори
360 милиона преди 8 години
360 милиона евро за Обама и марионетките му. За 24 часа. Или по 250 000 евро на минута!
95
4
 
15
 
! Отговори
минерва преди 8 години
Тлъсти и мазни капиталисти. Ге седем са ***. Не решават никакви проблеми а ги задълбочават. Искат ТТИП йо-йо-йооо. Японеца да не се крие на снимката а да излезе и каже колко кита останаха в океана. Сега и Русия ги бърка
94
6
 
14
 
! Отговори
партизанин преди 8 години
Да живее Русия , Северна Корея и всички червени *** . Долу капитализЪма и богаташите , иначе отиваме в гората и копаеме землянки .
93
0
 
10
 
! Отговори
до 122 преди 8 години
И кога точно ЕС и САЩ са изолирали Китай ?-Чувал ли си за Тя-нън-мън? Прочети малко повечко история.
92
5
 
10
 
! Отговори
до 122 преди 8 години
От тези седмината единствено Камерън го признавам за политик, другите са ПИОНКИ!-Имаш преди пудела на Обонго ли? Той е просто кукла с Вашингтонско дистанционно управление. Американците го подкокоросват да излезе от ЕС, за да отслабят ЕС. Американците вече панически се страхуват от ЕС, тъй като е най-мощната икономика в света и сега иска да прави обща европейска армия - т.е. да стане самостоятелен, а не да слушка САЩ.
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 116 "*** има два варианта" *** има в твоята ШИЗОФРЕНИЧНА глава докато падаш от 16 етаж - за 66 години тия как не се излекуваха.
90
2
 
4
 
! Отговори
нaционaль преди 8 години
Оня ден пускaм зaпитвaне зa еднослоен дъбов пaркет, фирмaтa бaчкaше с руски суровини, не беше ясно дaли ще ми го достaвят дори до месец.