Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...

"Русия ще бъде поканена, само ако спре агресията към Украйна, заяви Туск
7 юни 2015 19:19,
244
Лидерите от Г-7 обсъждат, умуват, не отстъпват...
Снимка: архив, Reuters

Няма да има смекчаване на санкциите срещу Русия, докато Москва не започне да сътрудничи за преодоляване на кризата в Украйна. По този въпрос бяха категорични всички лидери на срещата на Г-7 в баварския замък "Елмау". Водачите на седемте най-развити индустриални държави се събраха край Гармиш-Партенкирхен, за да обсъдят най-належащите световни проблеми.

"Ако изобщо имаме дискусия по повод санкциите срещу Русия, то това ще е дискусия за изострянето им, а не за облекчаването им. Всички предпочитаме Русия да е заедно с нас на масата. Но ние не сме само група, обединяваща държавите политически или икономически. Това е група, базираща се най-вече на споделени ценности. Русия може да бъде поканена отново, само ако спре да се държи агресивно спрямо Украйна”, заяви Доналд Туск в началото на срещата.

Още по темата

Западът наложи санкции срещу Русия след анексията на Крим, като една от мерките бе изключване на Москва от срещите на Г-8, която от тогава се събира във формат Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Канада, Япония. По този повод доста германски политици критикуваха изключването на Русия, тъй като без нея не може да има реално решение на украинската криза, пише БНТ.

За агресията на Русия срещу Украйна остро се изказа и американският президент Барак Обама. "Трябва да действаме единно срещу нея”, заяви той. Британският премиер Дейвид Камерън настоя Западът да е единодушен и по отношение на санкциите срещу Москва в бъдеще.

По-рано протестиращи издигнаха лозунги "политиката е за хората, не за пазарите". Замъкът "Елмау" обаче е обграден с телена мрежа и няколко полицейски кордона. Според журналисти, участниците във форума могат да разберат за демонстрациите само от медийното им отразяване.

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала. Трима от тях вече са освободени. Заради блокади на демонстранти по пътя към замъка обаче се налага журналисти и гости на форума да бъдат транспортирани дотам с хеликоптери, а не с автобуси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тези седмината единствено Камерън го признавам за политик, другите са ПИОНКИ!
88
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия не разбраха ли,че Путин и на Русия не се интересуват от някакви смешни USA,NATO,ЕС,Г-7...и подобни две-три буквени измислени ораганизациики.
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя си ти бабо Меркел?
86
5
 
28
 
! Отговори
ха сега де преди 8 години
Америка и Европа преди години се опитаха да изолират Китай - сега Китай е световна супер сила. Същото ще се случи и с Русия - от тази ситуация Русия ще излезе много по-силна и мощта й на световен играч ще плаши всички на планетата.
85
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам Путин да завземе Берлин, а след него - и Вашингтон.
84
1
 
13
 
! Отговори
b преди 8 години
Мисленето на българина е още като на дете от детската градина.
83
1
 
3
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
До boris.shopov.7Предположения! Не четеш обаче ! Пеша за, като тактичнои ликичко вмъквам принципите на демокрация неслучайно, а не за комунизмът!пп. ама това за вас псевдодемократчетата са дребни подробности! :)))
82
15
 
4
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Червените другари са свикнали да живеят в държава с водач необразован правешки овчар т.н. Тодор Живков . "Хайде честито таз година полупроводници , а догодина цели" ха....ха....ха.. Това е идола на червените *** . Какво да ги коментираш мандраджии, които до 1989 г. излизаха от горите като партизани .
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДА ЖИВЕЕ НАТО!ЗападЪт ,***, Западът.
80
18
 
5
 
! Отговори
boris.shopov.7 преди 8 години
До Хм..овца си ти, защото не ходиш да гласуваш,а само критикуваш и бленуваш за една измислена и остаряла комунистическа империя,която погуби цели народи,като унищожи интелигенцията им за да оправят до девето коляно синове и внуци !!..вероятно и ти си измежду тях !!
79
4
 
3
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
До финансистПодмазвач си ! Гнусно е! Това е истинският проблем на БГ от 25-т год. насам! Наистина си неграмотен и неподготвен за демокрацията! нивото за умсвените ти възможности /логически капачитет/ да си демократ е твърде викоко за теб!!! :)))
78
6
 
17
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 8 години
а сега Ръководителите на най-богатите държави които са наши по-старши партньори се опитват да ни спасят от пораженията на комунизма и руското робство.--------Ужас! Все едно слушам евро-атлантическа седенка за "ценности".Фалирали западни *** дето не знаят къде е БГ ни "спасяват" от "руско робство".В същото време западната *** е под обсадата на Новия Световен Ред, майнд контрола, полицейщината, ГМО храните и масовото следени и видео-наблюдение!
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както се вижда санкциите май дават обратния ефект. Затъваме в мизерията повече. Явно тия в друг измислен свят живеят.
76
2
 
24
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Г-7!
75
2
 
24
 
! Отговори
шефа на света преди 8 години
Шефът на света, Обамата, ще направи инструктаж на подчинените си от Г-7 и след това ще ги контролира, чрез тоталното подслушване.
74
2
 
13
 
! Отговори
ао преди 8 години
какви лидери на какво на война какво направиха посържат укр фашисти
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100/ И тия ще налагали санкции срещу Русия? Смях, ама голям смях.
72
16
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
До финансистПодкрепям! За всичко са виновни червените които в продължение на 50 години съсипаха България, а сега Ръководителите на най-богатите държави които са наши по-старши партньори се опитват да ни спасят от пораженията на комунизма и руското робство.
71
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алчни крадливи кърлежи, лицемерни и безполезни.
70
2
 
21
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 8 години
Aнгло саксонските *** нямало да поканят Русия в еврогейския им клуб! Ми много важно!