GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 20:45 | 12 юли 2015 20:09,
216
GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години
Снимка: flickr

Новата програма за помощ на Гърция може да бъде в размер между 82 и 86 милиарда евро, съобщава Франс прес, позовавайки се на получен проектодокумент от срещата на Еврозоната.

"Еврогрупата отбелязва необходимостта от програма за финансиране в размер между 82 и 85 милиарда евро, както е потвърдено от институциите", се посочва в документа.

Още по темата

Еврогрупата обаче призовава тройката международни кредитори на Гърция (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) да проучат евентуалното намаляване на тази сума.

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната, които се събраха на извънредно заседание тази вечер с надеждата за постигане споразумение, което да позволи на Гърция да запази еврото като валута.

Същевременно министрите на финансите на Еврозоната не изключват възможността за временно излизане на Гърция от валутния съюз, в случай , че не бъде постигнато споразумение с Атина.

"В случай на провал на опитите за постигане на споразумение, на Гърция ще бъде предложено да договори бързо временно излизане от еврозоната, с възможност за преструктуриране на нейния дълг", се казва в текста.

Този пасаж обаче е поставен в скоби, което означава, че не е получил подкрепата на финансовите министри на всички държави от Еврогрупата и се нуждае от одобрението на лидерите на Еврозоната.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има разговор с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в кулоарите на срещата на върха на еврозоната тази вечер в Брюксел, предаде Ройтерс, като се позова на представител на гръцкото правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видях те ли коя е най голямата мафия в света,излиза че тоя е ЕС, как може да се подаряват толкова много милиарди за тая Гърция,ние пак малките държави ще го отнесем,а гърците пак ще пият узо и ще играят сиртаки ,с огромни пенсии и заплати,приди години пак обещаваха че ще правят реформи,а сега уж пък референдум ,а всички тия игри бяха само заради милиардите .
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гордите гърци май нещо изядоха тоягата от МВФ-то. Няма сила на света,която ще спре Новият световен ред на ционистите - империалисти,които искат пълен и тотален контрол над всичко и всички! Нека Сатаната,Просветителя,Илюминат да пребъде в материалното и чисто първичното,човешко,примитивното! Лошо няма и без това Земята е пренаселена! Планът е към своя край-доказаха,че системата не може да се надцака! Който не работи и не,слушка няма парички! Да живее Томас Малтус.Това е човешката природа!
83
0
 
2
 
! Отговори
до 193 преди 8 години
97458зи данни се представят с числа, а не цифри.2. Защо не сравниш приходите от чужди туристи? Не е ли това нещо като постъплението на пари отвън при износ??? И въобще съпоставими ли са с тези на България? Да не говорим, че в Гърция тези пари отиват при хората с малък ресторант и хотел, а тук - при някой от нашите скъпи олигарси.
82
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
Лаиците от Dnes.bg, пак ви е стара информацията, срещата Ципрас-Меркел-Оланд-Туск вече се състоя, без резултат, В заглавието и първите няколко реда на драсканицата ви има поне 3 грешни цифри - не се 86 млрд. евро, нито 85 млрд. евро, нито между 82 и 86/5 млрд,, а са 82 млрд. евро, което е приблизително 86 млрд. щ.д.
81
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ами, тя, гръцката наглост, вече няма граници. След всички воища, че не щяли помощ,ами да им се опрости дълга, в петък поискаха от ЕС 60 милиарда евро, ама като се направи то-точна сметка, излязоха към 82 мириарда, а около половинтата от тях - в близката година като за банките им трябвали към 25 милиарда веднага. А на всичко отгоре се оплакват и че ЕС ги унижавал, защото написал, че положението им се вложило от разхлабената им политика при СИРИЗА. Май Шойбле е прав - Гърция - вън от еврозоната.
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Twitter - #ThisIsACoup Това е преврат
79
2
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Какъв износ, бе човек!? Не разбираш ли, че тия статистики могат да се осукват до степен в която ще сме по-добре от Швейцария? Отиди в близкия супермаркет и стой половин час до някоя каса да видиш какво купуват хората..
78
5
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Одисей, къде изчезна пиленце лъжкиво, я разкажи за гръцкия пенсионер с 3,5 К пенсия и добрите банки спасители на света.. Евала ***!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циника 184АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАЧИ НЕЩО НЕ СЪМ ДОЧЕЛ ПРЕДИ ТОВА В ПОСТА ТИ :DМЕРКЕЛ ПРЕВЪРНА ДЪЛГА НА ГЪРЦИЯ ОТ КРЕДИТОРИ ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ В КРЕДИТОРИ ЦЯЛОТО ЕС!!! ПРЕСМЕТЛИВА Е ЖЕНАТА ВСЕ ПАК БРАВО И :D
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЦИЯ Е ВЛЕЗНАЛА С ИЗМАМА В ЕВРОЗОНАТА!!!!!!!!!ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ Е ТЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА И ДА МИНЕ НА ГРЪЦКО ЕВРО (ЗИМБАБВИЙСКИ ДОЛАР) ИЛИ НАЙ-ВЕЧЕ НА ДРАХМУШМУЛИ!!!
75
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВРЕЙНА Е МНОГО СТИСНАТ И ПРЕСМЕТЛИВ НО ГРЪКА СИ Е ЧИСТ ИЗМАМНИК И ЛЪЖЕЦ!
74
4
 
5
 
! Отговори
345 преди 8 години
Викаха OXI , викаха на ходжата ПЕЗЕВЕНК , пък после защо стана така ! *** народ !
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циника 173ЛЪЖЕЦО НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА!!! ПО-ТОЧНО ТРЯБВА ДА ТЕ НАРИЧАМ ГРЪКО ТО Е СЪЩОТО КАТО ЛЪЖЕЦО!!!ЧАСТНИТЕ БАНКИ СА СИ ЧАСТНИ И ТЕХНИТЕ ДЪЛГОВЕ СА ЕДНО НА РЪКА!!!САМАТА ДЪРЖАВА Е ВЗИМАЛА ЯКО ЗАЕМИ НЕ САМО ЧАСТНИТЕ БАНКИ!!!! ПОВЕЧЕТО Е ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ А НЕ БАНКОВ!!!СПАСИТЕЛНАТА ПРОГРАМА НЕ Е ЗА БАНКИТЕ А ЗА ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ ДОБРЕ УСВОЕН ОТ НЯКОЛКО ПРЕДИШНИ ПРАВИТЕЛСТВА НО НАРОДА НА ГЪРЦИЯ ДОБРЕ СЕ Е ОБЛАЖИЛ ОТ НЕГО НО НЯМАЛО ДА ГО ПЛАЩА И ЩЯЛ КРЪВ ДА ПЛЮЕ ПО-СКОРО ГРЪЦКА ПОГОВОРКА!
72
2
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
И как така Одисей, интересите на някаква частна бака стоят над интересите на народа? Защо всички трябва да плащат на шепа алчни ***, които рано или късно ще се самоунищожат, защото действията им отговарят 1:1 с тези на особено опасен психопат?
71
3
 
7
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 8 години
Одисейчо, скъсай си дипломата по иконимика, защото това не е никаква наука. Това си е живо шарлатанство. Едни са си присвоили правото да печатат пари, пускат си ги в обращение и си ги изтеглят, когато си поискат, с цел предизвикване на криза. Следва изкупуване на работещи предприятия, мизерия за средностатистическия човечец. И после тъкмо го докарат на ръба за революция. Пак му отпуснат някое петаче и цикълът се повтаря
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРЪЦКИЯ НАРОД КАЗА НЕ НА РЕФОРМИТЕ И НЕ НА СПАСИТЕЛНАТА ПРОГРАМА!НЕДОПУСТИМО Е ЦИПРУС И ЕС ДА ДЕ ПОДИГРАВАТ С ГРЪЦКИЯ НАРОД!!!!ЩОМ НАРОДА Е КАЗАЛ НЕ ЗНАЧИ НЕ!!!!!!!!!!!!СТИГА СТЕ ГУБИЛИ ВРЕМЕ АМИ ИЗВАДЕТЕ ГЪРЦИЯ ОТ ЕВРОЗОНАТА И ГОТОВО! И ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА ИМ ДАДЕТЕ НОВИ ЗАЕМИ ОТ ЕС!! ДА ИМ ДАМА МВФ И ЕЦБ НО НЕ И ЕС БЕЗ ТОВА ДА Е ГЛАСУВАНО ОТ ПАРЛАМЕНТА НА ЕС!
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циника -за съжеление е точно така
68
3
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Германия е една все още окупирана държава, след това което причини на Европа поне още 50 години изобщо не бива и гък да се чува от тях.. Вместо това САЩ наля много пари и притисна редица държави да опростят дълговете им. Така, че Анатема!
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо е провокатор на доларов хонорар. Смяната му застъпи преди час. Не си губете времето с него
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалко , нищо несте разбрали просто неискат Ципрас защото е комуна ,искат смяна на правителството ,предлагат -Стурнара той е директор на национална банка и ученик и много блъзак на шойблер искат да покажат на цяла Европа че те КОМАНДВАТ