GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 20:45 | 12 юли 2015 20:09,
216
GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години
Снимка: flickr

Новата програма за помощ на Гърция може да бъде в размер между 82 и 86 милиарда евро, съобщава Франс прес, позовавайки се на получен проектодокумент от срещата на Еврозоната.

"Еврогрупата отбелязва необходимостта от програма за финансиране в размер между 82 и 85 милиарда евро, както е потвърдено от институциите", се посочва в документа.

Още по темата

Еврогрупата обаче призовава тройката международни кредитори на Гърция (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) да проучат евентуалното намаляване на тази сума.

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната, които се събраха на извънредно заседание тази вечер с надеждата за постигане споразумение, което да позволи на Гърция да запази еврото като валута.

Същевременно министрите на финансите на Еврозоната не изключват възможността за временно излизане на Гърция от валутния съюз, в случай , че не бъде постигнато споразумение с Атина.

"В случай на провал на опитите за постигане на споразумение, на Гърция ще бъде предложено да договори бързо временно излизане от еврозоната, с възможност за преструктуриране на нейния дълг", се казва в текста.

Този пасаж обаче е поставен в скоби, което означава, че не е получил подкрепата на финансовите министри на всички държави от Еврогрупата и се нуждае от одобрението на лидерите на Еврозоната.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има разговор с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в кулоарите на срещата на върха на еврозоната тази вечер в Брюксел, предаде Ройтерс, като се позова на представител на гръцкото правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
слънчеви градини преди 8 години
Истината е, че управителите на еврозоната се интересуват повече от техните заеми и любимата си валута много повече, отколкото от Гърция. Те би трябвало много отдавна да предвидят задаващата се катастрофа на гръцката бюджетна индулгенция. Те би трябвало да видят грешката си и да договорят стройно предстоящия Grexit.
4
6
 
2
 
! Отговори
V. Katsolanis преди 8 години
xaxaxaxaxaaaaaaaa kasah li as tas vecer ste cupa cini , a vii mongoli pak ste gledati kato ulicni kuceto otstrani ! YA MAAAAAAAAS !
3
1
 
11
 
! Отговори
слънчеви градини преди 8 години
Ако Гърция се бе измъкнала от еврото след катастрофата от 2008 г., вече щеше да е по пътя на възстановяването. Нейните дългове щяха да се обезценят. Нейните граждани щяха да работят. Инвеститорите щяха да инвестират. Туристите щяха да прииждат. Може би Италия и Испания се чудят дали не биха се справили много по-добре с независима валута, оставяйки зона на строга германска марка на север. Те може би биха били прави. Но към сегашния момент приоритет е Grexit.
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Получиха си го мързелите. Свършиха чуждите пари и за 100тен път се видя, че комунизма не вирее без чужди пари. :D
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от къде излезе тая новина