GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 20:45 | 12 юли 2015 20:09,
216
GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години
Снимка: flickr

Новата програма за помощ на Гърция може да бъде в размер между 82 и 86 милиарда евро, съобщава Франс прес, позовавайки се на получен проектодокумент от срещата на Еврозоната.

"Еврогрупата отбелязва необходимостта от програма за финансиране в размер между 82 и 85 милиарда евро, както е потвърдено от институциите", се посочва в документа.

Още по темата

Еврогрупата обаче призовава тройката международни кредитори на Гърция (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) да проучат евентуалното намаляване на тази сума.

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната, които се събраха на извънредно заседание тази вечер с надеждата за постигане споразумение, което да позволи на Гърция да запази еврото като валута.

Същевременно министрите на финансите на Еврозоната не изключват възможността за временно излизане на Гърция от валутния съюз, в случай , че не бъде постигнато споразумение с Атина.

"В случай на провал на опитите за постигане на споразумение, на Гърция ще бъде предложено да договори бързо временно излизане от еврозоната, с възможност за преструктуриране на нейния дълг", се казва в текста.

Този пасаж обаче е поставен в скоби, което означава, че не е получил подкрепата на финансовите министри на всички държави от Еврогрупата и се нуждае от одобрението на лидерите на Еврозоната.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има разговор с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в кулоарите на срещата на върха на еврозоната тази вечер в Брюксел, предаде Ройтерс, като се позова на представител на гръцкото правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имат ама само на документи, иначе не могат да теглят.При една такава криза много лесно държавата може да ги вземе.Справка: Жан Виденов
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама каква промишленост сме имали като дори източно германците които бяха като западняци за нас изглежда ха като пещерни хора прет западна германия . Та то нямаше от каде да си вземеше цветен телевизор на времето камо ли телефон а иначе ги произвеждахем
43
3
 
10
 
! Отговори
с преди 8 години
Еврокрaтскaтa върхушкa искa Гърция нa пaрче месо - сектори, монополи, земя, острови, пристснищa.Зa товa дaвaт нови пaри с брутaлни ливхи, a си искaт стaрите.Не им трябвaт хaртиените пaрцaли.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОчаквам да излязат пак големи тарикати. Доста стреснаха Европата...--------Стресната е цяла Европа, как ще живеят бедните гърци :(
41
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПУСКАНЕ НА ЕС, ЕВРОЗОНА И НАТО Е НАЙ -ДОБРИЯТ ХОД НА ГЪРЦИЯ НО КОЛОНИЗАТОРИТЕ МАСОНИ *** ПО СВОЯТА СЪЩНОСТ НЯМА ДА И ГО ПОЗВОЛЯТ ЗАТОВА ИСКАТ ДА ОСТАНЕ ПОД ПРЕДТЕКСТ ЧЕ ОСТАВА ЕДИННО ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО.ТОВА Е ВСЕ ЕДНО 1 ДЕВОЙКА ДА СЕ ОПИТА ДА ИЗБЯГА ОТ ИЗНАСИЛВАЧИТЕ СИ И ТЕ ДА ТВЪРДЯТ ПРЕД МЕДИИТЕ ЧЕ ПО ДОБРЕ Е ДЕВОЙКАТА ДА ОСТАНЕ ДА Я ИЗНАСИЛВАТ ДЕНОНОЩНО В ИМЕТО НА ЗАДРУЖНОТО СЕМЕЙСТВО ГРУПОВИ ИЗНАСИЛВАЧИ В СЛУЧАЯ СА МВФ, ЕС И ЕЦБ КОЕТО Е БЛИЗНАК НА ФЕД, ПЕЧАТА ЕВРО БЕЗ ПОКРИТИЕ И КР
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, докато ни занимават с Гърция, и в западна Украйна са започнали да се бият.
39
3
 
8
 
! Отговори
ЦИПРАС преди 8 години
Седим си язе кротко у ФейсО, пишем си, лайквам си, коментирам....... и хоп "Психиатрична клиника на 4 километър" Ви добави за приятел........ Ужас...... намериха ме най-после гадовете...................
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са комунистите. Там където минат комунистите - след тях остава пустиня.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Червения посеркоГЪРЦИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ И НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ЗА ТЯХ. ЖИВЯХ 7 ГОДИНИ В ГЪРЦИЯ. ИМАМ МНОГО ПОЗНАТИ ГЪРЦИ КОИТО ИМАТ ПО 500 000 ЕВРО СПЕСТЕНИ ЕВРО-------*** тоя коментар си го написал под три статии 1:1.Поне промени малко стила, смени да речем големите букви с малки.Я обясни тея твои "познати" как споделиха с теб че имат 500 000? спестени ?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та нали вие другари си го свалихте живков и още 89, обявихте фалит като спряхте да плащате скромният заем от 14 миларда тогавашни долара за какви мейдани какви пет лева тая алфа чисто ви е объркала *** нормално то тогава пропаганда и по 1ва едно време нямаше
35
2
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Цакалотос цака като за последно! Цак...цак...пак...
34
1
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хааааааааа.... преди 8 години
Чета във ворума и се смея с глас:КАТО ГЛЕДАМ И ЧЕТА ---- КОМУНИСТИТЕ И ЛЕВИЧАРИТЕ СА НАЙ-КОМПЕТЕНТНИ КАТО СТАНЕ ДУМА ЗА "ЧУЖДИ ПАРИ"!..ЧЕ ДАЖЕ И "мъдри съвети" дават...?!!Е , как иначе ----нали точно Те ...3-пъти фалираха Държавата за тия 15-години ,като БЕХА НА ВЛАСТ!!!????
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ас си мислих че вече не се преподава основни на марксизма и ленинизма
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и кво, Гърция - из-по-на-по-***-ме се.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама направо с рубла та да се гътнат съвсем
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЦИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ И НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ЗА ТЯХ. ЖИВЯХ 7 ГОДИНИ В ГЪРЦИЯ. ИМАМ МНОГО ПОЗНАТИ ГЪРЦИ КОИТО ИМАТ ПО 500 000 ЕВРО СПЕСТЕНИ ЕВРО. ЗА ТЕЗИ 30 И НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ КАКТО СА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ПИЛИ МНОГО МНОГО УЗО И НЕ СА ИГРАЛИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО СИРТАКИ СА УСПЯВА ЛИ ДА СПЕСТЯВАТ НАД ПОЛОВИНАТА СИ ЗАПЛАТА. А ТЯ КАКТО ЗНАЕТЕ НИКАК НЕ Е БИЛА МАЛКА. ТАКИВА СПЕСТЯВАНИЯ ИМАТ НАД ПОЛОВИНАТА НАСЕЛЕНИЕ В ГЪРЦИЯ. БЕЗ ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ САМО НА УЗАКИС И СИРТАКИС РАЗБИРА СЕ.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то вие най добре го знаете та нали за има няма 15 г трипъти ни докръхте до фалит
28
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До Анонименв Европа има само едно куче на каишка и това е Гърция...а това,че ти си се превърнал в слуга на слуги...сам разбираш колко си жалък нали:))))
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой с каквито политици разполага на тях разчита. Ние си избрахме тикви и тикви получаваме.
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като поклонниците на гърците у нас искат да им плащат сметките, ок. нема проблема. Само че, аз не съм от тоя отбор.