GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 20:45 | 12 юли 2015 20:09,
216
GREntrance с до ?86 млрд. или GRExit за пет години
Снимка: flickr

Новата програма за помощ на Гърция може да бъде в размер между 82 и 86 милиарда евро, съобщава Франс прес, позовавайки се на получен проектодокумент от срещата на Еврозоната.

"Еврогрупата отбелязва необходимостта от програма за финансиране в размер между 82 и 85 милиарда евро, както е потвърдено от институциите", се посочва в документа.

Още по темата

Еврогрупата обаче призовава тройката международни кредитори на Гърция (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) да проучат евентуалното намаляване на тази сума.

Проектодокументът е предложен на 19-те лидери на Еврозоната, които се събраха на извънредно заседание тази вечер с надеждата за постигане споразумение, което да позволи на Гърция да запази еврото като валута.

Същевременно министрите на финансите на Еврозоната не изключват възможността за временно излизане на Гърция от валутния съюз, в случай , че не бъде постигнато споразумение с Атина.

"В случай на провал на опитите за постигане на споразумение, на Гърция ще бъде предложено да договори бързо временно излизане от еврозоната, с възможност за преструктуриране на нейния дълг", се казва в текста.

Този пасаж обаче е поставен в скоби, което означава, че не е получил подкрепата на финансовите министри на всички държави от Еврогрупата и се нуждае от одобрението на лидерите на Еврозоната.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще има разговор с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в кулоарите на срещата на върха на еврозоната тази вечер в Брюксел, предаде Ройтерс, като се позова на представител на гръцкото правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не и не, Одисей ! Сбърканите са т. Нар. Тройка, която в същност не е легитимен орган на ЕС и съответно не е отговорна пред никого. Точно те докараха Гърция до това положение, а не гръцките пенсионери, ***! Както казах по-рано всичко е следствие от световната финансова криза и корумпирани политици.
64
0
 
0
 
! Отговори
идея преди 8 години
да направят един референдум , дали да станат поклонници на САЩ , приемат долара за своя валута .ФЕД ще им напечата колкото искат , е ще трябва да им подарят всичко , от което може да се изкара пари , ама - няма безплатен обяд , особено при ФЕД
63
2
 
0
 
! Отговори
До 155 преди 8 години
Ами в САЩ какъв е строят със 19 трлн дълг. Ами в първенците на Европа също със трлни дългове. Пак ли е социализъм?
62
0
 
2
 
! Отговори
90909 преди 8 години
Като слушам какви са исканията на Еврозоната , не виждам как до сряда ще гласуват промените в законите И пак казвам ,, няма смисъл да се гласува за популистки партии / както при нас Бареков примерно /защо бе направен референдума , ако в крайна сметка се стигне до някакво споразумение , то ще е в пъти по тежко от това от 25-и юни , просто явно много държави загубиха доверие в Гърция , Ципрас 6 месеца ги прави на маймуни ,а сега пак им реве на тях Главата е и за мислене
61
0
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не, Одисей не е сбъркана системата, ами е справедлива! Няма такава пенсия в Гърция. Варират от 700 до към 1300 евро. Сбъркани са тези, които набутаха няколко европейски държави да платят цялата сметка от кризата през 2008.. Ти също си сбъркан:-(
60
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
До Реалист 131Макар да съм русофил , не виждам как Путин може да помогне с тооооооооооооооооооооолкова много пари , самите те търпят санкциите на запада , може да вкара инвестици , но за колко пари , няколко милиарда примерно А банката на БРИКС няма как да им даде толкова мноого пари / говори се м/у 50 - 80 млрд евро / , та кой ще ги връща ??? Отделно не ги виждам гърците да искат да са извън ЕС-то така че ......
59
1
 
0
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Мисля че трябва да има референдум в Германия ако ще се дават още пари. Да не кажат гърците накрая че са по-големи демократи от германците.
58
0
 
1
 
! Отговори
До 145 преди 8 години
Ами точно щото не са луди да плащат 19трлн на САЩ, 9трлн на Англия, 6те на Франция, 3те на Германия и тн. Брикс си направиха своя валута. Само ми е жал за гражданите отвъд океана, когато балонирзания долар се спука. Не че ционистите ще пострадат. Колко му е да жертват своя гостоприемник
57
2
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Цялата работа се свежда до световната финансова криза. Силните натискаха по-слабите да платят цялата сметка. Става въпрос за т. нар. PIGS (Португалия, Ирландия, Гърция и Испания).. Ей, Одисей престани да лъжеш! Какви са тия глупости за гръцкия пенсионер!? Да ти изсъхнат лъжливите пръсти дано!
56
0
 
1
 
! Отговори
Do 142 преди 8 години
Знаеш много добре, че имах предвид еволюция като цяло на човечешкия род, преди да сме се затрили съвсем. А в космоса с долари няма да можеш да си купиш нищо и след 1000г. защото космоса не е създаден специално за алчния индивид човек. И с това мислене никой няма да те допусне там. И те съветвам да си разкараш доларите, защото Брикс напира :)
55
1
 
1
 
! Отговори
До 136 преди 8 години
Ами дай малко да се развием, а? Не да си стоим на аборигентското стъпало в революцията. Капиталът ли е върха на човечеството?
54
1
 
2
 
! Отговори
друг Реалист... преди 8 години
....А В БРИКС--ДАВАТ ЛИ ПЕНСИИ ОТ 700-1000-?....на гърци...??!!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....И "КОМУНИЗъМА" СВЪРШВА -----КАТО СВЪРШИ КАПИТАЛА...ха,ха,хааааааааааааа...!...И с ИЗ СИРИ СА---ЩЕ Е СЪЩОТО...!/Рекета на Европейско ниво.....не мина..../
52
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Гърците никога няма да се съгласят с тези мерки, ще излезнат от еврозоната, ако се налага и от ЕС. Има кой да ги "гушне" и "осинови" ... БРИКС само това чака.
51
2
 
0
 
! Отговори
до 129 преди 8 години
Грешка, Одисейчо. Човекът е измислил капитала, а не обратното. Какво можеш да си купиш с долари в Космоса? Нищо. Как ще градиш капитал без пари, когато изчезнат?
50
0
 
4
 
! Отговори
Do 118 преди 8 години
А капиталът свършва, когато свършат ресурсите за крадене.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До *** :)Според мен ЕС ще се постараят да не пускат Гърция никъде,само и само да се гаврят с тях някоя друга година и накрая да я разпродадат и така :)
48
5
 
4
 
! Отговори
за 123.... преди 8 години
Що ви е Ципурата ,бе....??!!Боко взе 16-млрд.?.-----ЩО ДА НЕ ВЗЕМЕ ОЩЕ ПОНЕ 30-МЛРД.?....????Да не е по-некадърен от Ципурата...ха,ха,хааааааааааааааа???!!!!"..И НИЕ ГО МОЖЕМЕ...."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
2
 
5
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Таааакаа,като попрочете човек какво е написал 112,остава с убеждението,че е глупав човек. Ама като се задълбочи малко ииии вникне дълбоко в съдържанието на умопомрачителния текст с чиста съвест може да се каже,че изобщо не е глупав, а е долен ***.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, не забравяйте че комунизма свършва когато свършат чуждите пари!