Обама призова Великобритания да остане в ЕС

Той настоя, че ЕС "е направил света по-благоденстващ"
Обновена: 24 юли 2015 14:22 | 24 юли 2015 08:02,
14
Обама призова Великобритания да остане в ЕС
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама заяви в интервю за Би Би Си, че Великобритания трябва да остане в Европейския съюз, за да запази глобалното му влияние, предаде Ройтерс.

Членството на Великобритания в ЕС "ни дава по-голяма увереност в силата на трансатлантическия съюз", заяви Обама, като добави, че ЕС "е направил света по-сигурен и по-благоденстващ".

Британският премиер Дейвид Камерън в опит да сложи край на десетилетни спорове в неговата Консервативна парти във връзка с мястото на Великобритания в Европа обеща да договори ново споразумение с Брюксел и да проведе референдум за членството в ЕС до края на 2017 г.

В същото това интервю Обама заяви, че е разочарован, че не успял да наложи по-строг контрол върху огнестрелните оръжия в САЩ.

"Ако ме питате от какво изпитвам най-голямо разочарование, то това е фактът, че САЩ са единствената развита страна на планетата, в която няма достатъчно здрав разум в областта на законите за безопасното притежание на оръжие, дори и на фона на повтарящите се масови убийства", посочи американският държавен глава.

"Ако погледнете броя на американците, убити след 11 септември 2001 г. в резултат на терористични актове, то те са по-малко от сто, а ако погледнете броя на загиналите от огнестрелно оръжие - те са десетки хиляди", подчерта Обама.

"Това, че не успяхме да решим този въпрос, силно ни огорчава", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛУМБ-ДА СИ ЯДЕШ УШИТЕ! СЕГА ЦЯЛ СВЯТ СТРАДА ЗАРАД ТВОЙТО ЛЮБОПИТСТВО..
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
П О М Н Е Т Е ! ИНДИАНЦИТЕ СЪЩО СА ПУСНАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИ СЕБЕ СИ......
10
3
 
7
 
! Отговори
IVAN преди 8 години
OBAMA DA SI GLEDA RABOTATA
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС не е ли в Европа, какво общо имат сащ ,та настояват ?!
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа призовава САЩ да спре натиска върху Европа! Европа не е Америка!
7
3
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Америка смятат Европа за своя колония, но забравят че не могат да налагат във вътрешната политика на държавите освен в скапаната България.
6
6
 
9
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Върви си на дървото в Африка!
5
2
 
11
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Обонго иска да си запази троянкия кон в ЕС, чрез който контролира съюза, създавайки хаос и раздори. Американците панически се страхуват от нарастващата мощ на ЕС, който вече е най-голямата икономика в света и който с всеки изминал ден се доближава до федерална държава с парламент, централна банка, обща валута, обща политика и т.н.
4
3
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Е па прав е човека(за себе си)-ЕС трябва да остане единен,защото така по-лесно се контролира!Представете си,че ЕС се разпадне!САЩ ще трябва да дисциплинират всяка една страна поотделно,а някои може да излязат съвсем извън контрол!А сега е лесно-спускат се задачите за изпълнение на Брюксел и от там нататък нямат грижа!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abyyyyyyyyy,gadino.
2
4
 
21
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Афроамериканеца ПОДПАЛИ света!!!
1
2
 
38
 
! Отговори
?????????????? преди 8 години
"""Обама призова Великобритания да остане в ЕС"""....."""Обама настоя пред Европейският Парламент,да не допуснат излизането на Гърция от Е.С."""....."""Обама призна,че са натиснали Е.С. да приеме санкциите протв Русия"""......и т.н.......Абе нещо,май Е.С. няма никакъв суверенитет---каквото "призовът" и "настоят" от САЩ---това става в Европа.........ЩО ТАКА БЕ?????Къде е свещенното право на самоопределение,демокрация,свободиния избор........Или тези приказки са само прах в очите ни..............