Антиимигрантската партия (АзГ) печели позиции в Германия

Възходът й ще е пречка пред канцлера Меркел и управлението й
Обновена: 4 мар 2016 11:36 | 4 мар 2016 11:30,
35
Антиимигрантската партия (АзГ) печели позиции в Германия
Снимка: Reuters

Антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) може да спечели близо 20 на сто от гласовете на регионалните избори в една германска провинция и да се изравни с управляващата Германска социалдемократическа партия (ГСДП) в друга този месец, съобщи Ройтерс.

Проучване на ARD показва, че подкрепата за "Алтернатива за Германия" в Саксония-Анхалт достига 19 на сто, с което партията става третата по популярност след управляващите християндемократи и Лявата партия.

Още по темата

В Баден-Вюртемберг партията има подкрепа от 13 на сто. С това тя се оказва на трето място, което дели с ГСДП - коалиционния партньор на Меркел.

В провинция Райнланд-Пфалц партията има подкрепата на само 9 на сто от избирателите, но те са достатъчни, за да се окаже отново на трето място, след партиите от управляващата коалиция.

Изборите в Баден-Вюртемберг, Райнланд-Пфалц и Саксония-Анхалт на 13 този месец ще бъдат първите в Германия от миналия месец май. Те ще послужат като тест за чувствата на германците по отношение на кризата, предизвикана от пристигането на 1,1 милиона мигранти в Германия миналата година.

Ако консерваторите на канцлерката Ангела Меркел не се представят добре, натискът върху нея да се откаже от оспорваната политика на отворени врати към мигрантите ще се засили, отбелязва Ройтерс.

Освен това възходът на "Алтернатива за Германия" отслабва подкрепата за традиционните партии и може да затрудни съставянето на стабилно коалиционно правителство.

В интервю за вестниците "Алгемайне цайтунг" и "Рейн цайтунг" германската канцлерка призова страните от ЕС да се придържат към единна линия в борбата за справяне с миграционната криза, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

"Силни сме само като съюз, в който всички са заедно", заяви тя.

"Разселването на 160 хиляди бежанци е европейско решение, което остава в сила. Всички страни от ЕС са наясно какво е заложено", подчерта Меркел.

Тя обаче призна, че разселването на бежанците не напредва и подложи на критика унгарските власти, които не са готови да приемат своята част от бежанците.

Целта на германското правителство е да постигне намаляване на броя на пристигащите бежанци, като защитава външните граници на ЕС, бори се с трафикантите на хора и премахва причините за бягството им, подчерта Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
българин от БГ преди 8 години
Меркел се гови да става шеф на ООН.Затова беше маневрата с бежанците.
23
1
 
6
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Под защита на външните Европейски граници Меркел разбира организирано официално трансфериране на мигрантите с помощта на корабите НАТО. Очаквмм дори да ги превозят с луксозни круизни кораби от рода на АИДА.Меркел действа престъпно срещу собствения си народ и срещу Европа - НИКОЙ не е я упълномощил да взема решения от името на Еропейските Народи ! Добре че има държавници в много европейски страни, защитаващи жизнените интереси на НАРОДИТЕ си ! В тях ми е надеждата.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 5 години някъде из Европейска Сирмания....Бабо Меркел, где така?На джамия Абдула!!!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел - в Кербала на с.екс-туризъм
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, политкориктните, дето скриха за сексуалните посегателства в Кьолн, няма ли да фалшифицират изборите на 13 март?Май няма да повярвам на резултатите. Трябват им международни наблюдатели!
19
2
 
21
 
! Отговори
до 16 от Германия преди 8 години
Аз също живея в Германия, в Западната част. Не пишете неща втълпени Ви от Pinocchio-Presse,15% симпатизанти на АзГ скинери и нацисти ли са ? Г-н Гауланд и фрау Петри скинери и нацисти ли са ? За мен нацисти са Зелените с геноцида си срещу собствения си народ.Новите нацисти не са "кафяви", а цветни (bunt). FPO с 34% в Австрия и с 30% във Фрранциянацисти ли са ? Това са ПАТРИОТИ, както и АзГ, поставящи СУВЕРИНИТЕТА на страните си над Глобализацията и Централизма на Брюксел, столицата на ЕСССР.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стискам палци на АзГ и дано осъдят тази вещица. Колко и да се лъжи манипулира, хората са вече са бесни и тези сказки с 9%, са по скоро валидни за ХДС на феркел.
17
2
 
43
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
В Бавария според електронна анкета Алтернатива за Германия е събрала 78 %....! Така че, положението е много интересно! Мама Меркел догодина няма да управлява вероятно, настъпва период на неизвестност... това ще рефлектира върху цяла Европа!
16
18
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Ако Тръмп спечели, смешнико, тогава САЩ ще се самоизолира икономически. Новият партньор на ЕС ще стане Русия, а Турция ще яде шамари. Това е политиката на Тръмп. Дано да си слушал какво приказва, а не само простотиите му за имигрантите. Тръмп е един *** шоумен, който може да вирее само в дива Америка, но не и на друго място.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В интервю за вестниците "Алгемайне цайтунг" и "Рейн цайтунг" германската канцлерка призова страните от ЕС да се придържат към единна линия в борбата за справяне с миграционната криза"===Аха, ама можеш ли, меркеловице, да кажеш каква е тая "единна линия", че никой (включително и ти) не знае за нея? Те това е политик - много приказва, нищо не казва.
14
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея в Германия и ще ви кажа, че това са глупости. Никой не ги взима тези партии на сериозно, хората ги замерят в ефир с яйца, а политиците отказват да водят дебати с тях. Тези партии вирят само в бедна Източна Германия, а демонстрациите им се състоят от скинари и неонацисти. Това са им избирателите. Ако не вярвате, четете немската преса. До сега всеки рева и критикува, но никой не предложи решение на проблема, никой политик, никоя държава, така че Меркел не променя курса. Елементарно е!
13
3
 
36
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
България да подкрепи твърдата политика на Вишеградската Четворка спрямо мигрантите, а не да седи между 2 стола. България да се присъедини и към решението на Австрия, Словения, Реп. Хърватска, Сърбия, Б.Х. и Македония и да защити границите си от нелегални нашественици откъм Гърция и Турция. Всеки отпор на Лицемеркелската политика е добре дошъл (refugees NOT welcome !)
12
42
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е човек с Божий дар! Тя е родена да управлява велика Германия! Гаранция е че Немския народ ще я избера пак на следващите избори! Щото тя човека който измькна народа от голямата криза!
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До mdamЗначи да ни е честото новото германско робство. Ти мека китка ли си, че толкова си доволен от това. Само си спомни как ние от село посрещнахме едни френски десантчици преди време. И гледай да не настъпиш мотиката. За картофите не се притеснявай - оня ден ги засях.
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От косоварите пропищяха дето бяха една шепа хора, пък за тези няма как да се разминат нещата мирно и кротко. Политиците за овце си взеха народа...Преди година може би имаше документален филм за случаи на 3 поколения безработни в Англия. Никой , ама никой от цяло семейство и за ден не е работил за 35 години в страната иначе са все многодетни.... тези са от същото тесто
9
1
 
45
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Германия постепенно забранява свинските меса в обществените заведения и ученическите столове,за да не обиждали посетителите мюсюлмани!?
8
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако криминалната хроника в Германия се оповести, а не се крие със зъби и нокти от обществото, не 9%, не 30% ами 83% ще спечели Алтернатива за Германия.....
7
25
 
4
 
! Отговори
mdam преди 8 години
До Дядо от селоТова е план, който е приет и важи за всички членки на ЕС. А ти си сАди картофите и не умувай много.
6
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очакваме лидерът на новата партия да е неуспешен австрийски художник с малки мустачки и голям ораторски талант.
5
8
 
20
 
! Отговори
Алгемайне Ал Джазира преди 8 години
Само дето на новата партия "АзГ"-ъзъ не става ясно дали членките им са останали доволни или са били недостатъчно доволни от Голямото Новогодишно Ашладисване, което им спретнаха новопришлите арабски дядоколедовци ...