Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?

Политолог: Всичко се дължи на извадени от контекста думи!
19 сеп 2017 12:52, Екип на Bloomberg
116
Заплашва ли наистина Русия националната ни сигурност?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Имаме системен проблем с разчитането на правителствените доклади. Голяма част от истерията, която беше произведена миналата седмица, се дължи на извадени от контекста думи, които представени по определен начин предизвикаха отзвук от двете страни на едно поляризирано обществено мнение. Това коментира политологът Стойчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Има изострен лов от страна на медии, анализатори и коментатори на такива малки неща, за които ако се хванем, може да развием огромна тема на такава малка основа".

По думите му тълкуванието, че Русия е заплаха за мирна Европа, идва от ангажимента на Русия в украинския конфликт.

"Той има съвсем друго измерение, не става въпрос за вътрешна сигурности и тероризъм, а за преначертаване на държавни граници в 21 век – нещо, което в Европа беше мислено съвсем до скоро за недопустимо".

Политологът припомни, че Русия и САЩ бяха гарант за териториалната цялост на Украйна по споразумението за ядрено развъоръжаване на Украйна.

"Всъщност сделката тогава беше Русия, гарантирайки териториалната цялост на Украйна, да вземе всичките ядрени оръжия, които се намираха на територията на Украйна и те не бяха никак малко".

Стойчев добави, че нарушаването на териториалните граници и окупирането на територия в Европа оставя държавата, която го извършва, в много силна международна изолация, генерира напрежение, конфликт и сблъсък.

Ще преосмисли ли Европа санкциите си, наложени срещу Русия? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да си "УМЕН" ще се сетиш че националната сигурност виси на косъм. А виси на косъм поради простата причина че на БГ територията има Краварски военни бази! Ако не дай си боже стане някой сакътлък половината ни територия ще е изпепелена. А ще е изпепелена благодарение на управниците ви които са се хванали за палците и разтворили бузките! За които управници гласуват една шепа "УМНИЦИ"!
51
7
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 49:"и от кога толкова "намрази" руснаците, деде - като член Комсомола и БКП или след това ти се "проясни"Прояснявам: Член на комсомола се ставаше задължително, никога не съм бил член на БКП, нито някой от моето семейство е бил такъв.До 1972-а даже бях русофил но тогава излезе за първи път след 9-ти "Строители на съвременна България" и започнах да проглеждам. Четох интересувах се имаше и книги останали от преди 9-ти. И Так с Рковски, З.Стоянов и други като тях и баща ми прогледнах.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал Колев не се е двоумил по този въпрос
49
0
 
1
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Като повториш една лъжа хиляда пъти, тя ще стане истина
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещ 52Да знам за родната ми България, че е най-старата държава на европейския континент? Знам също, че това много дразни почти всички западни държави, начело с имащите се за "изключителни" ингилизи, шваби и франсета.... Ама ти май нищо не знаеш за украината на московското княжество, което нито ми е "любимо", нито се кланям на някого и нещо?! Не съди по себе си за другите хора, чуждопоклоннико!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама наистина ли ни заплашва държава която през миналия век два пъти е нападала България.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Те ако руснаците имаха "най-пропадналата икономика" в света, едва ли родните хотелиери и продавачи на имоти по морето щяха да разчитет на същите "пропаднали" руски туристи за да съществуват... Отдавна да са се преориентирали към "богаташи" от "братски" Илинойс, Индиана, Дакота и т.н.
45
3
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Анонимен 34: "...ама държава "Украйна" - нЕма такова "животно" до 20 век!"Ти наясно ли си че в Европа има само една държава която не си е променяла името от 1400 години и това е България. Да не би ЛЮБИМАТА ТИ русия да се е казвала Русия от 13-и век когато се е появила? Казвала се е Московско княжество и по късно става част от златната монголска орда. Московията се преименува в Русия 1547-а година.
44
3
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 6 години
Слава на Генерал Радев и Владимир Путин другото е леш!
43
3
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 6 години
Слава на Генерал Радев и Владимир Путин другото е леш!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40На 68 г. си казваш, цял живот си бил в България.... и от кога толкова "намрази" руснаците, деде - като член Комсомола и БКП или след това ти се "проясни".... И да знаеш - българин съм, нямам нищо общо нито с руснаци, нито с БКП,, нито със съвременни партии и НПО-та! За себе си можеш ли да потвърдиш същото, русомразецо?!
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа е 550+ милиона , Русия е около 150 милиона. Мюсюлманите в Европа са по официални данни около 9% , мюсюлманите в Русия са по официални данни над 15%! Аре смятайте руски дупедавци ! ААааа да не забравяме и вашия вожд Путин ...все пак майка му носи фамилия Шеломова ! :) Толкова сте психически объркани и необразовани , че не можете да различите лъжа от истина !
40
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не знаете, Украйна е най-голямата Европейска държава. Тази най-голяма държава на континента е нападната и част от територията й е окупирана. В същото време най-бедната държава в Европа твърди, че това не може да й се случи
39
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факти : 1. Русия - най - големия враг на свободния свят2. Русия - най - пропадналата икономика в света , дори след България. 3. Русия - най - голямото и супер бързо развиващо се екстремално мюсюлманско население в Европа и светакойто вярва друго яче е заблудена комунистическа св.ин. я и национален предател !
38
3
 
3
 
! Отговори
уж преди 6 години
Голям страх ни тресе от "братушките". И политици, и журналисти, и новопръкнали се социолози като истински шафрантии я увъртат - има ли, няма ли заплаха от Русия. Ами има! Толкоз! И какво от това? Бъдете българи! В края на краищата заплахата идва от управниците им, които като нашите ограбват народа си и подкрепят олигарсите си. Те, пак да кажа - както и нашите, са просто едни бондити, облечени в официална власт. Точка.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска ли питане!!!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До помнещИма малка, но съществена разлика, а тя е че Крим е бил автономна република от 1921г. в състава на РСФСР. През 1954г. е придаден от РСФСР към Украинска ССР (такава май няма вече). През 1991 е образувана Автономна република Крим. На 5.5.1992г. обявява независимост, но Украйна не го признава.
35
5
 
1
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До бинго: "Сигурно "помни" и ще ни каже, че Киевска Рус е украинска, но тя е толкова украинска колкото и "Самуиловата държава" е македонска."Не ако искаш да знаеш каква е Киевска рус и от кога е наречена Московията рус можеш да прочетеш. И когато в Киев е имало държава дали някой е знаел нещо за Московията. А за славяните се чува за първи път 1562 или там някоя година и то измислени от хърватите. А относно това че съм бил в Мкедония просто работех там за българска фирма.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цивилизования свят трябваше да смачка главата на змията навреме! През 90-те години на миналия век, когато съвсем беше примряла обезкървена собствената си политика!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34За твое сведение съм си чист българин роден от майка българка и баща българин и то всичките ми предци са от търновския край и може би затова България ми е по мила от руската *** за разлика от такива като теб. И още на 68 години съм и през целият си живот съм бил в България, така че напълно съм наясно с руско/комунистическите лъжи и мизерии.