Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!

Германия е на път да забрани движението "Сиви вълци"
Обновена: 13 окт 2018 08:34 | 12 окт 2018 21:53, Елка Василева
286
Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!
Снимка: Дойче веле

Те искат нова великотурска империя и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството: т.нар. "Сиви вълци" с техния вълчи поздрав, който напомня на хитлеристкия, са активни не само в Турция, но и в Германия.

Ръката е изпъната, показалецът и кутрето са изправени като уши, а палецът, средният и безименният пръст образуват един вид муцуна. Това е т.нар. "вълчи поздрав" - опознавателният знак на турското ултранационалистическо движение "Сиви вълци", за което се твърди, че извършва насилия, мотивирани от расистки подбуди, пише Дойче веле.

Искат империя като Османската

Вълчата глава символизира стремежа към великотурско господство, като за образец е смятана някогашната Османска империя. При това "Сивите вълци" са активни не само в Турция, а и в Германия. И то отдавна. Така те носят отговорност за пренасянето в Германия на вътрешнотурски конфликти като този с кюрдите.

А особено обезпокояващ е фактът, че не само надъхани привърженици на Ердоган без задръжки се поздравяват взаимно с т.нар. вълчи поздрав. Оказа се, че поддръжници на ултранационалистическите "Сиви вълци" са и близки сътрудници на турския президент.

Още по темата

Вълчият поздрав разбуни духовете в Германия още миналия март, когато външният министър Мевлют Чавушоглу изпъна ръка във вълчи поздрав пред турското генерално консулство в Хамбург. Твърди се, че в миналото Ердоган също е показвал вълчия поздрав. Много от въодушевените му поддръжници го посрещнаха именно с този поздрав, когато в края на септември Ердоган пристигна в германския град Кьолн, за да присъства на тържественото откриване на главната джамия на турско-ислямското сдружение "Дитиб".

Сега в Германия се надига сериозна съпротива. След като Австрия взе решение за забрана на вълчия поздрав, политици от ХДС и от Лявата партия настояват Германия да наложи пълна забрана на ултранационалистическото движение.

Кристоф де Фрийс от ХДС обяснява, че за това има както политически, така и юридически причини. "В Германия може да се наложи забрана на противоконституционни символи само ако преди това е била забранена и самата организация. Друг начин няма", казва Де Фрийс и подчертава спешната необходимост от забраната на тази организация.

По неговите думи "Сивите вълци" са "дясноекстремистка фашистка организация, която със своите 18 000 членове е три пъти по-голяма от германската Националдемократическа партия NPD". Тази организация представлява сериозна заплаха за нашия демократичен ред, подчертава политикът от ХДС.

Сходно мнение застъпва и зам.-председателката на Лявата фракция в Бундестага Севим Дагделен. Според нея вълчият поздрав не само може да бъде сравняван с хитлеристкия, но и "Сивите вълци" се оказват една от най-големите дясноекстремистки организации в Германия. "Те имат един идеал и това е нова великотурска империя. "Сивите вълци" пропагандират етнически национализъм и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството", казва Дагделен.

"Сериозна опасност"

Сега на ход е германското вътрешно министерство. Тъй като става дума за сдружение, забраната му е в компетенциите не на Конституционния съд, а на вътрешното министерство. "Аз съм оптимистично настроен и смятам, че предпоставките за забрана са налице", казва политикът от ХДС Кристоф де Фрийс и дава пример със забраната на рокерската банда "Османци Германия". "Те също са ултранационалисти и също поддържат връзки с Турция, като паралелно с това имат структури в организираната престъпност", казва Де Фрийс.

Тъй като "Сивите вълци" поддържат контакти с турската политика и са смятани за важни пропагандатори на Ердоган сред живеещите в Германия 1,4 милиона турски избиратели, процедурата по забраната им може да усложни още повече и бездруго разклатените германско-турски отношения.

Но Кристоф де Фрийс е убеден, че в случая Германия трябва да се съобразява единствено със собствената си конституция: "Нашето убеждение е, че фашизмът, в каквато и да е форма, е една човеконенавистна идеология, която представлява сериозна опасност. Затова не можем да правим никакви компромиси", казва Де Фрийс.

При това, допълва той, "в случая си имаме работа с една организация, за която се твърди, че е отговорна за множество политически убийства, атентати и терористични нападения в Турция". "Затова външнополитическите въпроси не бива да доминират", заключава Де Фрийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази Боже...!Тези още са в каменната ера и си вярват на собствените глупости....САЩ и Германия ги мачкат по всички параграфи и те пак не разбират...
101
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 153,Това е така, но не им пречи да се чувстват велики. Напротив, изключително много от тия гастърбайтъри, дори след като са живели по 20 години в германия, продължават да не знаят езика и да говорят само и единствено на турски; че са и горди от факта.Жалък и примитивен етнос, това е.
100
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме разсмивайте от рано сутрин. Какви конспирации, турци националисти? Турците в Германия правят дюнери и мият тоалетни.
99
7
 
10
 
! Отговори
Онуфри до Райха преди 5 години
Какъв Райх,говориш колега да ги разпертушини? Та Райха на тях разчитал,да пазят пас. А надявам се знаеш,че арменския геноцид в Турция,е план проект на немски офицери съветници,осъществен от турски генерали с кюрдска помощ! Така създали основата за по-късното изтребление на хора през Втората световна война. Защо мислиш,че Ердоган бясно отрича геноцида и обвинява друг ама кой? А Меркел тактично мълчи,прима си кротко гастарбайтерите...Що не отидат другаде да работят,а припознават Германия?
98
21
 
19
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Тази статия е все едно немски или турски всекидневник да направи новина от политическите виждания на Атакисти и Реформатори. Никой не ги взима на сериозно.. Фалшива новина, създаване на напрежение. А на българина това му трябва, нали трябва да се чувства застрашен, това му харесва и веднага го дава на патрЕот. Но иначе няма проблем да хване терминал 2 завинаги и да продаде държавата си..
97
1
 
3
 
! Отговори
коза мостра преди 5 години
ти да видиш кой го казваНо Кристоф де Фрийс е убеден, че в случая Германия трябва да се съобразява единствено със собствената си конституция: "Нашето убеждение е, че фашизмът, в каквато и да е форма, е една човеконенавистна идеология, която представлява сериозна опасност. Затова не можем да правим никакви компромиси", казва Де Фрийс.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека, щом си пуснал вълка в кошарата, нека. Сега няма какво да се правят на агънца.
95
3
 
8
 
! Отговори
Чистка ще има... преди 5 години
Първо махалите, после 80те процента
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
129Аз съм в пъти по-добър от теб.... Нация от сгaкчовци... Бай Сгaньо...
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ СИ ГО ВЪРНЕМ, ПА АКО ЩЕ ДА Е САМО СТЪКЛО ОСТАНАЛО ТАМ.!!
92
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До seiraНяма как християнските народи да си "върнат" Цариград. По близко сме то това ние (християнските народи ) да загубим територии. И причината е в това, че християните не са християни а са по скоро атеисти, докато мюсулманите все още пазат своята религия.Аз съм християнин, но това е истината.
91
2
 
11
 
! Отговори
Е преди 5 години
Турция не е била съюзник на Райха,а НЕУТРАЛНА!Може би причината е,че нямат нищо.Никакви природни ресурси.
90
0
 
15
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Когато зорлем се пълниш с друговерци - изобщо хора с дуга култура - си залагаш проблеми за векове напред..Лошото е, че тия налагат тази политика на останалите по-слаби, за да не се окажат сами в блатото после.
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"защо Райха през Втората световна не им разпердушини кирпичения кокошарник?"По абсолютно същата причина, поради която не го направи и с нас - бяха съюзници на райха
88
10
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
до МунчоТурци произлиза от Тюрки а те са били като китайцитеИзточния тюркски хаганат е стигал до ЯпонияЗападния тюркски хаганат е стигал до Румъния и именно срещу него Кана Сюбиги Кубрат вдига въстание за да основе Стара Велика БългарияСелджуки и Османци би трябвало да са монголи с дръпнати очи но още в степите може да са европеизирани в мешавицата а в Мала Азия дори заварили дори погърчени славяни по-стари от Аспарух както и други европеидни етноси
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайните националисти са *** навсякъде по света. Особено смешни са в такива етноси със смесен произход, като съвременните жители на страни като Турция и България. Дано икономическия срив, който идва, отвори очите на хората в Турция, защото те имат потенциал да са някакъв лидер, световен не, но поне регионален, но това никога няма да стане по пътя на сиви вълци и контрол чрез някакви средновековни религиозни вярвания
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой от Шумен?
85
3
 
13
 
! Отговори
seira преди 5 години
До Бозкурт 122:И АЗ ТАКА КАЗВАМ: ТАМ ДЕ Е ТЕКЛО, ПАК ЩЕ ТЕЧЕ!ИДВА НОВО ВРЕМЕ, В КОЕТО ХРИСТИЯНСКИТЕ НАРОДИ ЩЕ ВЪЗВЪРНАТ ПРОЛИВИТЕ СИ И ЩЕ ВЪЗРОДЯТ ЦАРИГРАД!ТУРСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ "СВИЕ" В ПЪРВИЧНИТЕ СИ ГРАНИЦИ И В ЕВРОПА ЩЕ НАСТАНЕ МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ!ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА КАКВИТО Й ДА БИЛО "МЕРАКЛИИ" ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО, А ОЩЕ ПО-МАЛКО ТУРСКО ГОСПОДСТВО!!!ВСИЧКИ ПРОФАШИСТКИ "ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ" ЯКО ЩЕ "ХАПНАТ ДРЪВЦЕТО"!ДА ИМ Е ЧЕСТИТО!!!
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който идва в Германия може да си обича и неговата култура но щом е ка германска земя от сега нататък поне извън къщата му е длъжен да живее по германските правила и култура.Който пък иска да прави затворени анклави и да вдига бунтове работа в чужда държава няма на самолета и обратно.Пък който е голям нацист връщане в неговата държава и забрана за влизане в чуждата, нацистите не искат никой в техните държави тогава не разбрах защо в чуждите държави някой трябва да иска тях.
83
4
 
16
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!